Peygamber ismini taşımak..... Çocuğa Muhammed ismi vermekte sakınca olur mu sizce???

Rossella

♡^♡♧○
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.079
831
43
Kızlar nasip olursa oğlum olacak. 5 aylık olduk artık isim düşünüyoruz aslında kafamızda net bir isim var ama kararsızlık var... Bir tane müslümanlığı bir tanede Türklüğü simgeleyen isim koymak istiyoruz. Ben Mete ismini çok seviyorum sade kısa öz... Dini isim olarak da eşim peygamber efendimizin ismini koymak istiyor. Muhammed Mete.. İki isminde baş harfi aynı olması da iyi ... Fakat çevremde herkes peygamber ismi taşımak zor hele peygamber efendimizin ismini taşımak zordur bi sürü riski var vs... şeyler söylüyor... Ama düşünüyorum neden kötü olsun Allahın isimlerini bile koyuyoruz peygamber ismi koymakta neden sıkıntı olsun diyorum. Zaten Mete ismini kullanacağız ama kimlikte Muhammed Mete yazacak. Sizce Peygamber efendimizin ismini ekleyelim mi???

Valla benim dememle koymayacaksınız tabi ama brn çocuklara peygamber isimleri verilmesine karşıyım.

Ben ne muhammedler tanıyorum, milletin anasına bacısına ne küfürler eden. Bunun nesi muhammed yani. Büyük vebal.

Peygambere saygınızdan koymak istiyorsanız türkçesini koyun ismin. Mehmet ve ahmettir bu isimler de..

Valla benim dememle koymayacaksınız tabi ama brn çocuklara peygamber isimleri verilmesine karşıyım.

Ben ne muhammedler tanıyorum, milletin anasına bacısına ne küfürler eden. Bunun nesi muhammed yani. Büyük vebal.

Peygambere saygınızdan koymak istiyorsanız türkçesini koyun ismin. Mehmet ve ahmettir bu isimler de..
Eşimi bu konuda ikna edemiyorum o çok kararlı Muhammed ismini koyacak bende diyroum Ahmet olsun diye ama istemiyr

Koymak şöyle sakıncalı ilerde siz veya bir baskasi cocugunuza kizdiginda bagirdiginda peygamberimizin ismi gececek biz müslümanlar ona ait her şeye saygı duyariz duymaliyiz... ayrica allahin isimlerinide abdullah abdulsamet abdulkerim seklinde koymak en uygunudur (allahin kulu ) seklinde.... size tavsiyem dinimizle ilgili isim dusunuyorsaniz bir cok sahabi var onlara bakin derim... ikinci tavsiyem iki isim koymamaniz. Isimde onemli olan arapca ya da turkce olmasi degil anlamidir... soyle bir deyim var ya "birine 40 kere deli dersen deli olur " diye o yuzden en guzel ismi koymaliyiz. Diyaneti arayin onlar size bu konu hakkinda daha detaylı bilgi verir.

Ben isimlere kutsiyet atfetmem ama bu konuda hassasiyetiniz varsa bence konulmaması daha iyi olur. Sonuçta bütün hayatı boyunca o isim olacak ve küfür de edilecek bela da okunacak, ister yüzüne ister gıyabında.

Eğer bu konuda çekinceniz varsa evet riskli olabilir.

Koymak şöyle sakıncalı ilerde siz veya bir baskasi cocugunuza kizdiginda bagirdiginda peygamberimizin ismi gececek biz müslümanlar ona ait her şeye saygı duyariz duymaliyiz... ayrica allahin isimlerinide abdullah abdulsamet abdulkerim seklinde koymak en uygunudur (allahin kulu ) seklinde.... size tavsiyem dinimizle ilgili isim dusunuyorsaniz bir cok sahabi var onlara bakin derim... ikinci tavsiyem iki isim koymamaniz. Isimde onemli olan arapca ya da turkce olmasi degil anlamidir... soyle bir deyim var ya "birine 40 kere deli dersen deli olur " diye o yuzden en guzel ismi koymaliyiz. Diyaneti arayin onlar size bu konu hakkinda daha detaylı bilgi verir.
iki isim dengeliyor diğer ismin enerjisini diyorlar.. Kafam çok karışık. Diyaneti aramak sanırım mantıklı...

Bnce çok guzel olur. İsmiyle yaşar çocuklar derler hep, çocuğunda inşllh efendimizin ahllakını taşır.. Bnce kesinliklle fikrinizi değiştrmeyin.

Ben isimlere kutsiyet atfetmem ama bu konuda hassasiyetiniz varsa bence konulmaması daha iyi olur. Sonuçta bütün hayatı boyunca o isim olacak ve küfür de edilecek bela da okunacak, ister yüzüne ister gıyabında.

Eğer bu konuda çekinceniz varsa evet riskli olabilir.
Aslında kimlikte 2 ismi olacak ama günlük hayatta ikinci ismi kullanacak. Eşim çok istiyor diye ekleyeceğiz bana kalsa bende istemiyorum risk almak

ben de peygamber ismi verilmesine karsiyim. ilerde ne olacagini bilemezsin. çocuğun o isme layık olabilmesi, o ismi taşıyabilmesi önemli. o manevi sorumlulugun altina girebilir misin o onemli. zan altinda kalmak da var isin ucunda.
hayirlarla kucagna almak nasip olsun.

Son düzenleme:
Kızlar nasip olursa oğlum olacak. 5 aylık olduk artık isim düşünüyoruz aslında kafamızda net bir isim var ama kararsızlık var... Bir tane müslümanlığı bir tanede Türklüğü simgeleyen isim koymak istiyoruz. Ben Mete ismini çok seviyorum sade kısa öz... Dini isim olarak da eşim peygamber efendimizin ismini koymak istiyor. Muhammed Mete.. İki isminde baş harfi aynı olması da iyi ... Fakat çevremde herkes peygamber ismi taşımak zor hele peygamber efendimizin ismini taşımak zordur bi sürü riski var vs... şeyler söylüyor... Ama düşünüyorum neden kötü olsun Allahın isimlerini bile koyuyoruz peygamber ismi koymakta neden sıkıntı olsun diyorum. Zaten Mete ismini kullanacağız ama kimlikte Muhammed Mete yazacak. Sizce Peygamber efendimizin ismini ekleyelim mi???
Tabiki ekle canim. ..mustafa karataş hiçbir sakıncası yok hurafe söylemler hepsi dedi...
Benim oglusumun adida Muhammed emin teyzesi:KK19:

İki isim olunca zaten genelde Muhammed kullanılmıyor ki. Ama benim kardeşimin kuzenimin eşimin bi kaç kuzen çocuğunun ilk ismi Muhammed hepsi çok iyi çok ahlaklı çocuklar. Hele kardeşim diye demiyorum valla parmakla gösterilir etrafta. Muhammed talha kardeşimin adı ama talhayı kulanırız. Muhammed çok rahatsız ettiyse Ahmet,Mustafa,Mehmet de koyabilirsiniz bhnlarda Peygamber'in kullanılan isimlerinden

Ya bana da doğru gelmiyor pek koymak çünkü ne bileyim o güzel ahlaka sahip olamazsa eğer o masumiyete uygun olmazmış gibi geliyor :/

Allahü teâlâ buyurur ki: İsmi, Ahmed, Muhammed, Mahmud gibi Habibimin isminden olan mümine azap etmekten haya ederim.) [R. Nasıhin]

(Bir evde bir, iki veya üç Muhammed olmasının zararı olmaz.)
[İbni Sâd]

(Oğlunun adını Muhammed koyan, çocuğu ile Cennetlik olur.) [A. Rufai]

(Muhammed isimli çocuğa her yerde ikram edin, onu aşağılamayın.)
[Hatib]

(Muhammed isimli kimseyi hakir görmeyin, onu mahrum etmeyin! Onun bulunduğu bir evde, bir yerde bereket vardır.)
[Deylemi]
Dinimiz İslam sitesinden alıntıdır.

Bir tek siz böyle dediniz kafam çok karışık
ben çocuğun hayatı boyunca isminin maneviyatını yaşiycağını duşunuyorum. Bu noktadada efendimizin isminden daha guzel bi isim olamaz. Hem 2. İsmi de var eğer istemeSe ilkini tercihde etmez. Bnce siz anne baba olarak bu maneviyatı duşunduğunuz için mutlaka takın, ilerde kendisi hangisini kullanıcağına karar verir.

Back
X