ya ilk foto muhteşem görünüo bn çok seviodum bi çiçeği ama adının petunya olduunu bilmiodum ankarada yaşıorum balkonda yetiştreblrmiim acaba??
Balkonda kolaylıkla yetiştirebilirsiniz, çok sorunsuz bir bitkidir ben bir çok çeşidini ektim bayağı toparlandılar çiçeklendiler yakında fotolarını ekleyeceğim yalnız çok fazla çeşidi var sarkan cinsi yayılan cinsi vede normal saksıda yukarıya doğru uzayanları var...
ya çok sevindim o zmn :) çiçekçidenmi almak lazım yoksa tohumdanmı dikmeliyim??
Tohum için artık geç kalındı, nisan gibi dikiliyor mayıs gibide çiçek açmaya başlıyor ama çiçekçiden fide alırsanız çok çabuk kendini toparlıyor hemen gelişiyor..
Katmerli olanları ve yalınkatları var katmerliler kokuludur çok hoş kokusu vardır, yalınkatlar kokusuzdur ama çok daha fazla yayılır gelişirler.. Balkonda askılı saksı kullanabilirsiniz sarkan çeşitleri çok güzel oluyor 25cm çapında saksılara 3 adet diktim ben nefis duruyorlar...Çiçekleri açıp solunca ufak bir makas ile solan yerlerdeki dalları keserseniz hemen aynı yerden filizlenip yeni dal çıkartıyorlar sürekli büyüyorlar... Dikmeye karar verirseniz çiçekçide yardımcı olacaktır bende sorularınıza cevap vermeye çalışırım, kolay gelsin...a.s.
mor kırmızı ve pembe açan güzel çiçeklerimin ismi petunyamışşş şimdi öğrendim :)
kalistem bende çok sevdim bu şişekleri ama bu günlerde yapış yapış oldu yaprakları,sanki şekerli su dökülmüş üzerlerine gibi,normal mi?
yoksa hastalanıyormarmı? ne dersin
kalistem sürekli gözüm balkon çiçeklerimde küpelide beyaz sinekler, gül de de yeşil yaprak bitleri oluşuyor bu yüzden sık sık ilaçlama yapıyorum, ama petunyada görünür böcek yok
yapış yapış olması garibime gittiği için hastalıkdan şüphelendim, umarım cidi bi sorun değildir
tşkler canımmm :)
kalliste petunya sayesınde buldum senı umarım hersey yolundadır
bende petunya hastasıyım süreklı cıcek actıgı icin sevıyorum ama bu sene yazıkkı basarılı olamadım
tohum icin gec kaldıgım icin fide ekmıstım tam kendılerıne gelırken bırdenbıre ölüyorlar inatla yerıne yenılerını alıyorum bu 5 incı yenıleyısım hıc hastalık yok suyunu verıyorum ögleden sonraları 4 ten sonra günes alıyorlar bir türlü bulamadım neden ölduklerını bunlarda gıdıyorlar ne yazıkkı benımkıler sarkanlardan
sen senınkılerı fotograflarını eklede görelim bari sevgiler
kalistem kırmızı petunyam sizlere ömür
mor can çekişiyo, sanırım pembeyi kurtardım
ilacımın dozu az gelmiş malesef ,cuma günü aşkımcım üşenmedi benim için ziraata gidip sordu öyle demişler
pembe iyi görünümlü umarım mor uda kurtara bilirim
ama enteresandır ilaçlardan mı etkilendi bilmem bodur gülüm sararıp solmaya başladı
offfffff offfffffffff ben bu işi yürütemicem galiba, ay deli etmeye başladı bunlar beni ,döfecem he sırayla hepisini
Tijenciğim üzüldüm çiçeklerine, her çıkan yeni yaprak benim yüzümü gülümsettiği için her ölen yaprak, çiçek ve dal içinde büyük üzüntü yaratıyor... Benimkilerde hava şartlarından çok kötü oluyorlar ama sabırla devam ediyorum işte..
Gül özelliklede bodur gül çok narin oluyor kesinlikle ilaçtan etkilenmiştir, duş aldırıp(tüm yaprakları ve dalları yıkansın) gölgeye koy kuruduktan sonrada yerine al belki fayda eder canıma.s.
Kalliste en sevdiğim çiçeğin uzmanısın anladığıma göre.ben balkonumda HEM SARKAN HEM YAYILAN PETUNYALAR GÖRMEK İSTİYORUM AMA HİÇ BİLGİM YOK BANA YARDIMCI OLUR MUSUN DAHA ERKEN SANIRIM AMA ÖĞRENMEKTEN ZARAR GELMEZ DEĞİL Mİ.YARDIMLARIN İÇİN ŞİMDİDEN TŞK.LER..