Pet te speaking olacak. İçerikte gösteriyor çünkü. Ket e girmiş olabilirsiniz belki. Bende cumartesi girip göreceğim nasıl bir şey :)ben yıllar önce ya buna ya da ket'e girmiştim sanırım. aralarında sadece seviye farkı var. hatırladığım kadarıyla fazla zorlamamıştı ve speaking yoktu sanırım.
dediğim gibi hatırlamıyorum çok küçüktüm girdiğim zaman ama ket ve pet çok da zor sınavlar değiller yaparsınız. bir de anlamadım, neden ielts veya toefl değil de pet ki?Pet te speaking olacak. İçerikte gösteriyor çünkü. Ket e girmiş olabilirsiniz belki. Bende cumartesi girip göreceğim nasıl bir şey :)
bence en önce kendinize güvenmelisiniz. ben lisede hazırlıktan sonra girmiştim. yoğun bir ingilizce görmüştük sonra hocamız bütün sınıfı sınava sokmuştu. ielts'e toefl'a ingilizcesi çok iyi olmayan insanlar giriyor ve geçiyorlar ama çalıştıkları için. piyasada mutlaka pet'le ilgili kitaplar vardır. ingilizce bilinse bile bu tarz sınavların formatı farklı, onu da bilmek gerekir. siz kitap aldınız mı, sınavla ilgili, sormak istediğiniz şeyler varsa yardımcı olurum her zaman. bu tarz sınavlara girmiştim daha önce az çok fikir sahibiyim.İngilizce toefl a yetecek kadar iyi değil zaten. Pet karşıma çıktı açıköğretim ogrencisiyim zaten mesaj geldi oradan ben de kaçırmak istemedim. Çok bildiğimden de değil açıkçasıben çok umutlu değilim kendimden konuşurken iki kelimeyi zor bir araya getiriyorum malesef. Sizin ingilizceniz nasıldı girdiğiniz zaman ? Bence siz daha üst seviyede bildiğiniz için size kolay gelmiş o sınav ben hiç güvenmiyorum kendime ... (
Allah bahtını güzel eylesin bebeğinizin. aa bir şey kalmamış, konuşurken olabildiğince konuşmaya çalışın eğer anlatacağınız konu bittiyse başka şeylerden bahsetmeye çalışın bu tür sınavların speaking bölümlerinde önemli olan konuşmak, susup kalmamak. dilerim istediğiniz puanı alırsınız:)Kitaplarım var çalışıyorum onlardan aslında çok fazla da çalışamadım Bir buçuk yaşında bir bebeğim var fırsat buldukça baktım o kadar konulari biliyorum sayılır zaten lise bilgisinin üzerine farklı bir gramer koymuyorlar. Pratigim yok duyduğumu anlamakta zorlanıyorum konuşurken kem küm etmekten öteye geçemiyor malesef şu aşamada.. Bir günüm kaldı zaten keşke yardimci olabilseniz ama artık olduğu kadar olacak herhalde... Yine de çok teşekkür ederim. :)
Allah bahtını güzel eylesin bebeğinizin. aa bir şey kalmamış, konuşurken olabildiğince konuşmaya çalışın eğer anlatacağınız konu bittiyse başka şeylerden bahsetmeye çalışın bu tür sınavların speaking bölümlerinde önemli olan konuşmak, susup kalmamak. dilerim istediğiniz puanı alırsınız:)
İnşallah geçti alsam yeter vallahi fazlasında gözüm yokAllah bahtını güzel eylesin bebeğinizin. aa bir şey kalmamış, konuşurken olabildiğince konuşmaya çalışın eğer anlatacağınız konu bittiyse başka şeylerden bahsetmeye çalışın bu tür sınavların speaking bölümlerinde önemli olan konuşmak, susup kalmamak. dilerim istediğiniz puanı alırsınız:)
http://www.flo-joe.co.uk/preliminaryenglish/ bakın bunu buldum şimdi. burada sınavla ilgili örnekler var. bir tek listening yok ama youtube'a pet listening exam yazarsanız bir sürü örnek bulabilirsiniz:)İnşallah geçti alsam yeter vallahi fazlasında gözüm yok)) dinleme bölümü de olacakmis sınavda sorular nasıl oluyor klasik soru şeklinde mi yoksa test mi biliyor musunuz ?
rica ederim ne demek şimdiden başarılar:)Gerçekten çok yardımcı oldunuz suan sınavda mektup ya da hikaye yazma kısmı da olacakmis bunu öğrendim o siteden. Biraz daha inceleyecegim. Çok teşekkür ederim ilginiz için ; )