Rica edermTeşekkürler![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Rica edermTeşekkürler![]()
Bende aynı idi menepoz dediler hormon testi yaptırdım fsh 20 çıktı2 yıldır adetlerim düzensizdi ancak her ay mutlaka adet görüyordum. Bu yıl şubat ayında son adetimi oldum, yaklaşık 3 aydır adet görmüyorum.
Bu dönemde göğüslerimde şişlik oluyor, kasıklarda ise ara ara sancılar hissediyorum. Akıntım temiz ve her zamanki gibi.
Sorum şu: Perimenopoz döneminde bu tür belirtiler normal mi? Bu süreci yaşayan ve tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?
Perimenopoz ,menopoza geçişin ilk evreleri ve herkeste farklı yaşlarda ,farklı şekillerde, farklı sürelerde görürülür .Genel olarak adetler düzensizleşir ,kiminde yoğun ,uzun kanama ,kiminde çok az görülür.Genel olarak genetiktir ve yine genel olarak anne ile teyzelere benzerlik gösterir.Spiraliniz hormonlu spiral ise sizi daha iyi korur bu yaşta.Bakır spiralleri bu yaşlarda önermiyorlar.En kısa sürede bir jinekoloğa görünün.Süreciniz güzel geçsinMerhaba peri menopoz nedemek.Ben 48 yaşındayım.adetim duzenlizlesmeye başladı.Bu ay leke şeklinde 20 gündür devam ediyor.Birde spiral takılı bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Merhaba, ben de cok fazla keskes diyor ve uzuluyorum ama kendimize cok zarar veriyoruz. Ne olur yalniz olmadiginiz bilin ve insanlarin acimasiz yorumlarina kulak asmamaya calisin ne olursa olsun once bizim sagligimiz onemli. Bu sureclerde fsh inizi hic olcturdunuz mu ? Fsh 15 ustune cikinca da sureci cok etkiliyor diye biliyorum ne kadar dogru tabi emin degilim deSize tavsiyem yumurtalarınızı dondurtun amh düşük çıkarsa ne kadar erken o kadar iyi ben kaç kez bekarken doktora gittim hiçbiri süphelenmedi bi anda mı bitti bu yumurtalar son gittiğimde de ben sordum öyle bakıldı.suanda da normalde tüp bebekte 10-15 yumurta alınırken benden 1 maksimum 2 hatta bu ay 0 adetti deneyemedik bile. Keşkeee önceden farkedilsey de beş altı yumurtam varken dondurtsaydım su an su durumdayım.
2 yıldır adetlerim düzensizdi ancak her ay mutlaka adet görüyordum. Bu yıl şubat ayında son adetimi oldum, yaklaşık 3 aydır adet görmüyorum.
Bu dönemde göğüslerimde şişlik oluyor, kasıklarda ise ara ara sancılar hissediyorum. Akıntım temiz ve her zamanki gibi.
Sorum şu: Perimenopoz döneminde bu tür belirtiler normal mi? Bu süreci yaşayan ve tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?
Evet FAZLASI gerçekten iyi bir şey değil. Ama AZI da değil.38 bedenim yag iyi bisey degil bnce
Diim diye bir takviye var o işe yaramıştır belki sizde de işe yarar. Uyku için melatonin denediniz mi? Ya da başka bir şeyler?tüp bebek tedavisi görüyorum eylülden beri. Sürekli hormon iğneleri oluyorum o da ateşe sebep oluyor geçirmiyor ne yazık ki başka bişey kullanmıyorum . Zaten zor kılan da bu sürecin unutulamaması tam unutucak gibi oluyorum akşam ayaklarım yanıyor uyanıyorum sürekli. Ne yazık ki bi çare bulamadım evim dışında bi yerde uyuyamıyorum buzz gibi klima ile ayaklarım yorganın dısında ancak uyuyorum
Diim diye bir takviye var o işe yaramıştır belki sizde de işe yarar. Uyku için melatonin denediniz mi? Ya da başka bir şeyler?
Yok be kader kısmet tamamen.ben de 32 yaşındayım sorunlarım var.annem 55 yaşında menepoza girdi.ben 40 ı bile çıkartamayacağım belli ki.Aslında erken ama hersey kötü şimdilerde annem 50 yaşında menapozdan bahsederdi bize kısmet artık ama anne menapoz yaşı size tahmın verıyor bıldıgım
Ben de aynıyım valla.bizim ailede de herkes 50,55 arası menepoza girdi.ben 32 yaşındayım.üreme sistemim resmen iflas etmiş gibi.isin garip tarafı libidom da çok yüksek.zevk kısmı çok iyi ama üreme kısmı bununla doğru orantılı değil maalesef.nasil iş anlamadım.millet de 40 yaş üstü hamileliği falan tartışıyor, bizim şu halimize bak.gencecik kadınım adetim gecikince ilk aklıma gelen erkek menepoz oluyor.millet hamile miyim der?Merhaba ateş basmaları bende de var29 yaşımdan beri. ve reglim 40 güne bir oluyordu bir seferinde 2,5 ay olmadım . 32 yasımda evlenince doktora gittim ve hormon değerlerim amh 0.14 olduğunu öğrendim tüp bebeğe başladık 3 kez denedik ama olmuyor nerdeyse hiç yumurta yok annem 56 yasında menapoza girdi ablamlar 45 yasında hala girmediler hatta premenapoz bile değiller ben kime cektim de böyle oldu bilmiyorum. Ağlama krizlerine giriyorum. Cok zor süreç insallah regli olursunuz soğan kürü deneyin belki işe yarar bende hiçbişey işe yaramıyor guncel yasım 34 kilom da 58 boyum 162. Yani kilo da etkendir ama tam bir nedeni yok pandemiye ve otoimmün sistemin yumurtalıklarıma saldırdığını falan düşünüyorum başka bişey bulamadım. Coooook mutsuzum herkes cocuk soruyor. Aglıyorum.
Tamam da diğer herşeyimiz çok sağlıklı.insan ömrü eskiden çok kisayken her geçen yıl daha da uzuyor. Ee demek ki o kadar da kötü beslenmiyoruz.diğer hiçbir şeyi engellemiyor da sadece üreme sistemini mi etkiliyor? Bana mantıklı gelmiyor.hâlâ ceket atsan hamile kalan kadınlar da var.Sanırım tam bilgim yok ancak yedıgımız içtiğimiz sanırım çok duyar oldum
eee allahın sopası yokBen de aynıyım valla.bizim ailede de herkes 50,55 arası menepoza girdi.ben 32 yaşındayım.üreme sistemim resmen iflas etmiş gibi.isin garip tarafı libidom da çok yüksek.zevk kısmı çok iyi ama üreme kısmı bununla doğru orantılı değil maalesef.nasil iş anlamadım.millet de 40 yaş üstü hamileliği falan tartışıyor, bizim şu halimize bak.gencecik kadınım adetim gecikince ilk aklıma gelen erkek menepoz oluyor.millet hamile miyim der?
Ben ilk defa 43 yaşında gecikme yaşadım. benim 25 26 günde bir olurdu hayatımda hiç gecikme yaşadığımı hatırlamıyorum sadece antibiyotik falan kullandığımda gecikirdi. İlk başta yılda iki kere falan gecikti 5 gün 6 gün gecikti. Sonra 44 yaşında bir regli atladı. Sonra 45 yaşında regl araları uzadı 45 gün 60 gün gibi oldu şu anda hala öyle güncel yaşım 46. Adet gecikmesi ile beraber kuruluk vajinada böyle yabancı cisim hissi özellikle eğilirken. Bu da kuruluk ve atropi kaynaklıymış öyle okumuştum. Bunları buraya yazıyorum ki yaşayan başka arkadaşlar korkmasın. Yoksa şikayet etmek ya da bu içinde bulunduğumuz süreçbir hastalık olarak görülmesini doğru bulmuyorum. Mesela hormon tedavisi ya da hormon terapisi diyorlar tedavi ya da terapiye hastalıklarda yapılır eğer hasta değilseniz ve çok büyük bir şikayetiniz yoksa tedaviye ihtiyacınız yok demektir yani evet tabii ki yaşamsal faaliyetlerinizi kısıtlayacak derecede sıkıntı yaşıyorsanız doktora gitmekte fayda var. Onun dışında iki üç ayda bir ateş basması oluyordu Ama son bir senedir neredeyse haftada 2 kere 3 kere ateş basması oldu bunlar 15-20 saniye sürüyordu artık 2-3 dakika sürüyor. Ben bunun çaresini bitkilerde buldum. Bir de günde 200iu E vitamini alıyorum o da çok etkili oluyor. Ayrıca soğan suyu kürü de engelleyici arkadaşlar. Ben soğan suyu kürünü 15 gün yapıp bir hafta bırakıyordum ancak adetlerim karıştığından beri böyle sabah akşam soğan suyu içme şeklinde değil de her gün mesela sabah ya da iki üç günde bir sabah içme şeklinde yapıyorum. Soğan suyu kadar da iyi gelen pek az şey varperimenopozda olan arkadaşlar adet düzeniniz nasıl?gecikme vs. yaşıyor musunuz?
Merhaba başka hangi bitkileri kullanıyorsunuz?Ben ilk defa 43 yaşında gecikme yaşadım. benim 25 26 günde bir olurdu hayatımda hiç gecikme yaşadığımı hatırlamıyorum sadece antibiyotik falan kullandığımda gecikirdi. İlk başta yılda iki kere falan gecikti 5 gün 6 gün gecikti. Sonra 44 yaşında bir regli atladı. Sonra 45 yaşında regl araları uzadı 45 gün 60 gün gibi oldu şu anda hala öyle güncel yaşım 46. Adet gecikmesi ile beraber kuruluk vajinada böyle yabancı cisim hissi özellikle eğilirken. Bu da kuruluk ve atropi kaynaklıymış öyle okumuştum. Bunları buraya yazıyorum ki yaşayan başka arkadaşlar korkmasın. Yoksa şikayet etmek ya da bu içinde bulunduğumuz süreçbir hastalık olarak görülmesini doğru bulmuyorum. Mesela hormon tedavisi ya da hormon terapisi diyorlar tedavi ya da terapiye hastalıklarda yapılır eğer hasta değilseniz ve çok büyük bir şikayetiniz yoksa tedaviye ihtiyacınız yok demektir yani evet tabii ki yaşamsal faaliyetlerinizi kısıtlayacak derecede sıkıntı yaşıyorsanız doktora gitmekte fayda var. Onun dışında iki üç ayda bir ateş basması oluyordu Ama son bir senedir neredeyse haftada 2 kere 3 kere ateş basması oldu bunlar 15-20 saniye sürüyordu artık 2-3 dakika sürüyor. Ben bunun çaresini bitkilerde buldum. Bir de günde 200iu E vitamini alıyorum o da çok etkili oluyor. Ayrıca soğan suyu kürü de engelleyici arkadaşlar. Ben soğan suyu kürünü 15 gün yapıp bir hafta bırakıyordum ancak adetlerim karıştığından beri böyle sabah akşam soğan suyu içme şeklinde değil de her gün mesela sabah ya da iki üç günde bir sabah içme şeklinde yapıyorum. Soğan suyu kadar da iyi gelen pek az şey var
Ben de 46 yaşımdayım ve kendim bildim bileli zayıf ve yağsızım, perimenepoza bile girmedim daha, öyle sizin dediğiniz gibi kilo ile falan ilgisi olduğunu sanmıyorum. Türk kadınlarının ortalama bedeni de zaten en düşük 38 beden, siz kendinize göre bazı çıkarımlar yapmışsınız ama etrafınıza baktığınızda bile ilgisi olmadığını anlayacaksınız bence.Kızlar bu konuda bildiklerimi sizinle paylaşmak için yazıyorum. Yaşım 46. Size söylemek istediğim ve sizi uyarmak istediğim çok önemli bir şey var. Eğer kadınlığınızı muhafaza etmek istiyorsanız erken menopoz olmak istemiyorsanız kesinlikle 38 bedenin altına düşmeyin beden kitle indeksinizi hesaplamayı öğrenin ve 18 buçuktan düşük bir beden kitle indeksine sahip olmayın kesinlikle kilonuzu koruyun bu en ama en önemli şey.
Çünkü kadınlık demek yuvarlak hatlar demek ve yağ dokusu demek yağ dokusu 35 yaşından itibaren sizi erken menopozdan koruyacaktır. Ancak fazla yağ dokusu da vücutta yanlış sinyaller oluşmasına neden oluyor yani aşırı kilo da zararlı.