Çoook teşekkür ederim ilginize MuneYaşınız kaç ImTheDevil? Belirtileri aynı olan başka bir sağlık sorunu da olabilir sizinkisi, son regl sonrası gitmediyseniz jinekoloğa gidip peri menopoz sürecine mi girdiniz ya da hormonal bir sorun mu var baktırmanızı tavsiye ederim.
Menopoz öncesi peri menopoz evresini geçirdim, belli başlı bazı belirtileri oluyormuş ama peri menopoz dönemi her kadında farklı belirtilerle ortaya çıkabiliyor bence, peri menopoz’un değişmez 2 belirtisi var, biri adetlerin atlaması diğeri kanama yoğunluğunda artma veya azalma.
Menopoza kesin giriş tarihim 2023 Ağustos, o tarihten bu yana hiç regl olmadım, peri menopoza girdiğim tarihte 2022 başı, 28 günde 1 düzenli olan reglim 3-4 ayda bir olmaya başlamıştı ve kanama yoğunluğu azdı.
Bende öyle kas ağrısı, mide bulantıları, depresyon, halsizlik, unutkanlık gibi belirtiler olmadı hiç, terleme ve sıcak basması olduysa da bende hissedilir bir farklılıkta değildi zira zaten kış mevsiminde bile terleyen ve yorgan battaniye kat kat üstünü örtebilen birisi değilim, lahana gibi sarınmak gençliğimden beri sıcak basmalarına neden olur bunalırım.
Elbette her kadın bir sorun olsun olmasın rutin jinekolojik muayenelerini yaptırmalı ama peri menopozun veya menopozun şu belirtileri varmış deyip kendilerini belirtilere kaptırmamalarını tavsiye ederim, hayatınızı olağan rutininde yaşayın, beslenmenize dikkat edin ve spor yapın, peri menopozu da menopoz sonrası süreci de düzenli yürüyüş yapmam sayesinde daha rahat geçirdiğimi düşünüyorum, menopoza girdim yaşlandım, artık pencere kenarında oturup diz battaniyesi örme zamanı geldi demedim.
Ben 93 doğumluyum ve bu konuyu görmeden önce de ben direkt menopozdan şüpheliydim çünkü benden küçük arkadaşım geçen sene erken menopoz teşhisi aldı
Ama peri menopoz ne hiç bilmiyordum böyle bir şeyi ilk defa duydum
Aslında ben menopoz belirtileri bu aaa bende de var diyip başlamadım bu şüpheye sıcak basmaları başladığında başladım çünkü ben çocukluğumdan beri kansızlık demir eksikliği gibi şeylerde hayatımı geçirdim ve normal bir insana göre ben hep üşürüm millet 30 da kombi yakar ben 50 den aşağıda ısınamam yaz kış yorganla yatarım ilk bu sıcak basmaları gelir gelirmez aklıma teşhisli arkadaşım geldi ama mune o hissi şöyle tarif edeyim içime böyle bir şey geliyor sanki ateş ağzımdan çıkacak birden terliyorum ve o ateş yarım saate rahatlayınca bu sefer de üşümeye başlıyorum bu sene yılın yarısında kombim kapalıydı çünkü sıcaktan uyuyamıyorum ben ama ev sıcak değil annem kardeşim soğuk diyor geldiklerinde
Regl ağrım var ilginç bir şekilde dr a gitmeyi erteledim açıkcası hem biraz üşendim biraz da genç kızlığa ilk adım attığımdan beri benim reglim düzensiz miyomum var yeri gelir ayda iki kez regl olurum bazen bir ay hiç olmam bazı ay hiç regl olduğumu anlamam bazı ay ağrıdan kalkamam
İlk ay kendimi yine öyle olmuştur diye avutmaya çalıştım ama yok geçmedi ha bu ay ha sonraki ay derken bu ayı gördüm
Yine şu an regl sivilcelerim var muhtemelen 2 güne hiç çıkmamış gibi yok olcak
Ağrılarım orta
Duygu durumum normal
Biraz da bunu duymaktan korkuyor olabilirim ama çok haklısınız belki de bambaşka bir hormonal bozukluk yaşıyorum