Merhaba arkadaşlar , ayağında bu marka ayakkabı olan bir bayana sordum, bayan da kiloluydu , killoya etkisi olmadığını ama varisleri çin inanılmaz iyi olduğunu söyledi. bayan öğretmen ve sürekli ayakta ders anlatıyor, varis ve bel ağrılarının geçtiği karı koca çocuk hepsi bu ayakkabıdan kullanmaya başlamışlar.
genel olarak bakıyorum da goldslim de ayakkabısı var ama genelde şikayet edilmiş. ben hiç bir ayakkabının zayıflatacağına inanmıyorum şikayetleri zayıflayamamaktansa ok ama varis vs. için işe yaramıyorsa bu ürün tercih edilebilir.
Asıl bu ürünlerin orjinali MBT diye 500 liralık bir marka, nike (air max) ın da reebok un (easy tone modeli) da hava yastıklı ayakkabıları var, tabi bu markalar güvenilir olmakla birlikte kullananların yorumlarını çok fazla okumadım.
bu arada bazıları bilimsel yayınlarını açıklamış, harcanan kaloriyi %3 arttırdığı belgelenmiş mesela...şimdi düşünüyorum 70 kiloluk bir kadın 1 saat tempolu yürürse (dakikada 100-120 adım) yaklaşık 400 kalori haracayacak....ayağında bu pahalı ayakkabılar varsa tam 12 kalori fazla yakacak!!!sırf zayıflamak için bu ayakkabılar alınmaz yani...Git yediğin kepekli ekmeğin çeyrek dilimi yeme veya 1 tatlı kaşığı şeker eksik kullan aynı kaloriyi vücuduna hiç almamış olursun...
zayıflamak için değil ama diğer faydaları veya yürüyüş rahatlığı için alınabilir, ben açıkcası tabanının yüksek olmasını çok sevdim, topuklu ayakkabı sevmeyen biri olarak da bu ürünü almayı istiyorum