Perdeleri ütülemek istemiyorsanız:)

• Konu Sahibi Konu Sahibi nnehirr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ıslak asarsam asagıda komsu evıme damlar ( 7.kattayızda .. katlayıp assam yıne kat izi olacak ve utu yapacagım..
bazı utulerın dıkey ütüleme ozelıklerı varya onlardan alsam acaba işe yararmıkı..tuller için.. annemın evındekı tuller desensız eskılerden hanı altında koca bi gupur olanlardan :))

valla ben makinadan cikarior cikarmaz nemli haliyle asiyorum ve cok memnunum yillardir annemden öyle gördüm öyle bilirim
yalniz makinada bitmesiyle cikarmam bir olur
durdugu an kirisiyo cünkü

valla ben makinadan cikarior cikarmaz nemli haliyle asiyorum ve cok memnunum yillardir annemden öyle gördüm öyle bilirim
yalniz makinada bitmesiyle cikarmam bir olur
durdugu an kirisiyo cünkü

inci aynen canım ,bende senin taktiğini uyguluyorum hemde yıllardır
hiç de şikayetçi değilim :)

Bende makinadan çıkartır çıkarmazz asıyorum gören sen bu perdeleri ütülüyormusun diyor:roflol:

ben tüllerimi güzelce dürüp öyle makinaya atıyorum. sıktırıyorum da makinadan çıakr çıkmaz asıyorum alttaki güpürleri ağırlık yapıp çektiği için ütülü gibi oluyor zaten. güneşliklerimide aynı yapıyorum hiç kırışmıyor. birde benim tül ve güneşliğim taç ürünü belkide bundanda olabilir

Ben çevremde görüyorum, çoğu kişi tülleri yıkarken yanlış program kullanıyor.

Makinenin modeline değişir ama, varsa hassas/narin programı, yoksa da sentetikler programını kullanmalıyız.

Sıkma devrini mümkünse 400, değilse 600'e ayarlayın. Tüllerdeki bütün su zaten düşük devirde akıp gidiyor.

Aynı şekilde makinede hiç bekletmeden hemen çıkarıp nemli olarak asıyorum. Hiç kırışmıyor.

Eğer temizliğe daldıysanız veya dışarı çıkacaksanız da makinenizde suda bırakma fonksiyonunu kullanın. Makine son suyu boşaltmadan duruyor, öyle durunca yine perdeler kırışmıyor. Çıkarmadan hemen önce boşaltıp sıktırıyorsunuz.

Perdeleri pamuklu programında yıkayanlar var, aman aman :) Harcadığınız elektriğe ve emeğe yazık.

evet bende boyle yapıyorum makınede asla bekletmıyorum bu yuzden hıc kırısmıyor perdelerım utu derdımde olmuyooo

Yakın zamana kadar benim perdelerim de buruşuyordu.Üstelik herşeye dikkat etmeme rağmen öyle buruşuyordu ki son beş altı yıkayışımda mecburen ütülemiştim.Ama sonunda bir arkadaşım sayesinde bu dertten kurtuldummm! opuyorumnanaktan
Şöyle ki.....
1- Makine su alırken kesinlikle kombiyi kapatıyorum.Çünkü ben soğuk suya ayarlasam bile makinem su alırken kombim harlayarak çalışmaya başlıyormuş sonradan farkettim.Ve ben soğukta yıkadğımı zannederken perdelerim sanırım 30-40 derecede yıkanıyormuş.
2-Kısa programda sentetikler için olanda yıkıyorum ve sıkma devri de düşükte oluyor.
3-Artık perdelerimde yumuşatıcı kullanmıyorum!! Evet,perdelerimi asınca heryerin mis gibi yumuşatıcı kokmasına bayılırdım ama perdelerimin buruşmaması çok daha önemli.
4-Ve son olarak ta makine yumuşatıcı yerinden su alırken oraya 1 tatlı kaşığı karbonat döküyorum.Karbonat perdelerimi daha diri sanki kolalıymış gibi yapıyor.Belki de buruşmamasında en önemli faktör karbonat.
İşte bu kadar .kaydirigubbakcemile5Perdelerim yeniymiş gibi buruşuksuz pırıl pırıl çıkıyor.Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

bende annemden öyle gördüm yıllardır tam sıkdırmadan sıkma ayarı başladığında bir kez sıktırıp hemen
kapatırdı ve nemli asardık..bende öyle yapıyorum.
makine de önemli bazı makinelerin sıkma ve su ayarlarıda tutmayabiliyor birbirini..
bu arada karbonatı ilk kez duydum..denemek lazım çok ilginç .

Evet annem öyle yapıyor tül perdeleri sıktırmadan sulu sulu asıyor ve sonuç kuruduğunda ütülenmiş gibi kırışıksız perde.

benim tüller de perdeler de acayip kırışıyor. bu yöntemi denedim ama kar etmedi

En güzeli astıktan sonra, ütünün buharını vererek düzleştirmek :) Ama camlar birazcık buğulanıyor artık olur o kadar :)

ben perde programında yıkıyorum.zaten o sıkma yapmıyor.aynen denilen gibi sulu sulu asıyorum.çok hafif bi kırışıklık oluyo ama öle göze batmıyor

bende makinadan çıkar çıkmaz asıyorum ıslak ıslak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…