Perdeleri ütülemek istemiyorsanız:)

• Konu Sahibi Konu Sahibi nnehirr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

nnehirr

Ziyaretçi
arkadaslar gunaydın öncelikle...size bir önerim olcak genellikle biz kadınlar tül perdelerimizi ütülemekten nefret ederız mesela ben öyleyim EGER PERDELERİNİZİ YIKADIKTAN SONRA UTULEMEK İSTEMİYORSANIZ MAKİNANIZ PERDELERİ SIKMAYA BASLADIGINDA DURDURUN SULU SULU ASIN HİÇ ELLEMEYİN KURUDUKTAN SONRA takabilirsiniz PERDELERİNİZ SON DERECE GUSEL UTULENMIS OLARAK GÖZUKCEK umarım işinize yarar :asigim:

arkadaslar gunaydın öncelikle...size bir önerim olcak genellikle biz kadınlar tül perdelerimizi ütülemekten nefret ederız mesela ben öyleyim EGER PERDELERİNİZİ YIKADIKTAN SONRA UTULEMEK İSTEMİYORSANIZ MAKİNANIZ PERDELERİ SIKMAYA BASLADIGINDA DURDURUN SULU SULU ASIN HİÇ ELLEMEYİN KURUDUKTAN SONRA ASABİLİRSİNİZ PERDELERİNİZ SON DERECE GUSEL UTULENMIS OLARAK GÖZUKCEK umarım işinize yarar :asigim:

nasıl yani sulu sulumu asıcam kuruduktan sonramı asıcam :) canım benim

canım makinadan çıktıktan sonra sulu sulu ipe asçaksın kuruduktan sonra da peerdelerini evine ascaksın canıkomm;)

evet benım annemde oyle yapıyor daha az kırısıyor bırde bızım evde hıc tul utulenmez sararır der annem yıkandıkdan sonra az kurudukdan sonra ıslak ıslak asınca gercektende utulenmıs oluyor tüller

umarım işinize yarar canlarımm

Evet annemde bende bu yöntemi yıllardır deniyoruz ama bana nedense hiç ütülü gibi gelmiyor. Özellikle ince desensiz tüllerimde istediğim sonucu alamıyorum.

bende öyle yapıom zatiii ama ütülenmişe benzemiyo yaaa ütülemekde ayrı bir sorun anam...

Perdenin altında ona ağırlık yaparak aşağıya doğru sarkmasını sağlayacak gupür falan yoksa,istediğiniz kadar ıslak asın(ki yıllarca bunu denemişimdir) ne olursa olsun ütünün verdiği görüntüyü vermiyor.Ben artık kuru temizlemede hallediyorum,ne ütü ne de perdenin altındaki ıslaklığı çeksin diye perde altına havlu,leğen vs.koymalar...Kurtuldum hepsinden,ooobeee!

bende makina sıkmaya geldiği zaman biraz sıktırıp durduruyorum ve direk olarak yerine takıyorum. böylede kırışık olmadı benim perdelerim.
ayrıca bayanlar unutmayın perdeyi yıkadıktan sonra bir defa ütülerseniz artık hep ütü istermiş. beni çok uyardılar sakın ütü yapma yoksa hep yapmak zorunda kalırsın dediler. benden söylemesi...

ahhh nerde...koca koca perdeleri ütülüyorum..o dediğini kaç sefer yaptım ama kırış kırış..kalitelide.ama işte kırışıyo yinede..bende mutfak masasını hadiii odanın ortasına getir üstüne battaniye bde çarşafı seriyorum..ütülüyorum..ben ütülüyom koçişte bitaraftan çekiyo en kolay yolu bu:(neyse şu evin borcu bitiyo 2 seneye kadar ozman inşallah değiştirecem toptan çözüm olacak inşallah:)

yazdıklarınızı okudumda. bız annemle tullerı yıkarken sıkma ıptale basıyoruz. makıne yıkamasını oyle tamamlıyo. tulu yerıne asıyoruz. ama germıyoruz aynı yerde toplu olarak asılıyo. su damladıgı ıcın altına bı bez koyuyorum ona damlıyo:) utulemeye hıc gerek yok:)

bulaşık makinamdan 3-4 seferdir bardaklar kireçli çıkıyor ne yapmalıyım yardım edinnnn

ben sıkmama tusuna basıyorum program bıtınce bıraz ıslak kalıyo ama hıc kırısmıyo bıraz sepette bekletım asıyorum ohhh mıs gıbı

bulaşık makinamdan 3-4 seferdir bardaklar kireçli çıkıyor ne yapmalıyım yardım edinnnn

Bulaşık makinesinin deterjan gözüne deterjanı koyduktan sonra 4-5 damla elma sirkesi damlat. Bulaşıklarda hiç su lekesi kalmıyor. Pırıl pırıl oluyorlar. Kolay gelsin

ne denedıysem olmuyor..
ılllakı ıstıyor utu

ne denedıysem olmuyor..
ılllakı ıstıyor utu

a.s.perdeyi katla tek tek vede yünlü yıkadığımız en kısa programa at ,sıkmaya geldiğinde ise programı atlattır tahliyeye getir ,ben böle yaptım bu sefer oldua.s

zaten tül perde çok şapur şupur olmuyor. iyi yöntem,yoksa bi de perde ütülesek ona ne bel dayanır ne vakit...

Back