• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

perde temizliği

Queen of the North

Kuzeyin Kızı
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
16.477
22.429
598
dert kavramı kişiden kişiye değişiklik gösterir ama benim için gercekten ciddi ciddi dert olmaya başladı bu perdeler.... yıllık evliyim yaz temizliği yaptım fakat perdeleri yıkayamadım çünkü mekanizma var....şimdiki aklım olsaydı kesinlikle düz perde seçerdim ...hatta perdeleri seçmeye gittiğimde sormuştum kullanımını nasıl yıkıyacağımı , arkadasta anlattı ama tabi o zamanlar aklım bir karış havada evlenicem gelinlik giyecem diye anlatılanı nasıl dinledim orası meçhul!!!

şimdi benim sorum kruvaze ve zebra perdelerin temizliği nasıl olacak kruvaze tülü yıkamak daha kolay gibi geldi ama bilip bilmeden cesaret edemedim..yıkasamda rahatlasam takıntı haline getirdiğim için gözüme hep kirli gözüküyor...

yardımlarınızı bekliyorum kızlar ne olur bu hafta bitirmem lazım şu perde işini

sen mekanizmadan sökme olayınımı nasıl yapacağını bilemedin yoksa perdeye zarar vermeden nasıl yıkayacağınımı..?

zebra perdenin mekanizmasını nasıl sökeceğimi ve yıkayacağımı bilmiyorum..kruvaze perdeyi sanırım halledebilirim çıtçıt var ütü istemeyen bir tül secmıstım sıkmaya vermeden yıkarım sorun olmaz da asıl sorunum zebralar

Evlendiğimde benim perdelerimin hepsi düzdü ben düz perdeyi pek sevemedim hepsini katlamalı stor yaptırdım.
Sadece salona katlamalı tül ve stor oldu. Kullanımı da çok rahat eşim mekanizmadan çıkarıyor elde yıkama programına atıyorum tekrar eşim takıyor ama takılması çok kolay bir mekanizma senin ki nasıl pek anlayamadım. Diğerleri stor olduğu için onlar en az üç yılda bir yıkayacaksın.

Evlendiğimde benim perdelerimin hepsi düzdü ben düz perdeyi pek sevemedim hepsini katlamalı stor yaptırdım.
Sadece salona katlamalı tül ve stor oldu. Kullanımı da çok rahat eşim mekanizmadan çıkarıyor elde yıkama programına atıyorum tekrar eşim takıyor ama takılması çok kolay bir mekanizma senin ki nasıl pek anlayamadım. Diğerleri stor olduğu için onlar en az üç yılda bir yıkayacaksın.

benim sadece salondaki perdelerim zebra model yatak odasındaki normal stor ama mekanizmaları aynı sen kabaca tarif etsen bana nasıl mekanizmayı cıkarttıgını yapabilirim heralde

kruvaze olanları soruyorsanız o kadar zor değil, katlamalı stor tüllerden daha iyi olduğu kesin hatta.
önce kruvaze kısmındaki düğümü çözüyorsunuz.en son halkada bir düğüm vardır.
sonra halkalardan ipi en üstten çekerek tek tek çıkarıyorsunuz.
ipten kurtardıktan sonrası normal perde gibi.
takarken de normal perde gibi taktıktan sonra en üstteki halkadan başlayarak en alta doğru geçiriyorsunuz.
en son halkaya bir düğüm atıp mekanizma ile boyunu ayarlıyorsunuz.

canım inanmıcaksın ama biz onlara bi yıkama modeli geliştirdik
kaynanamın perdeler seninkinden
oda temizlik hastası perdelere sinir oluyor
her kirlenmede eşime korneşten takılı olan yerden söktürüp
balkonda fırçayla yıkıyor ve üzerine su dökmek suretiyle duruluyor
sana biraz saçma gelebilir ama inan çokta temiz oluyor
bu yöntemi bırakacağada benzemiyor

benim sadece salondaki perdelerim zebra model yatak odasındaki normal stor ama mekanizmaları aynı sen kabaca tarif etsen bana nasıl mekanizmayı cıkarttıgını yapabilirim heralde

Muhtemelen seninkinin de üstü çırtlıdır. Önce ipleri çöz ipleri deliklerinden çıkardıktan sonra çırdını çek
En son sopalarını çıkar düzgün katlayarak makineye atıp elde yıkama falan çalıştır.

hay Allah hiç bişey bilmiyormuşum bende.nedir bu perde çeşidi yahu.sorsalar bilmem zebra falan:)) bende klasik düz halkalı perde.ne biçim ev hanımıyım ben ya :17:

hay Allah hiç bişey bilmiyormuşum bende.nedir bu perde çeşidi yahu.sorsalar bilmem zebra falan:)) bende klasik düz halkalı perde.ne biçim ev hanımıyım ben ya :17:

doğrudur valla temizliğe giden her yol mübah :D:D ben mekanizmaları sökebilsem yıkaması kolayda bakalım artık

canım zebra perde 2 yıldır revaçta mutlaka görmüşsündür resmini paylaşayım hatırlarsın

Eki Görüntüle 447824

bizim evdede aynı yöntem uygulanıyo mekanizmanın yanında ileri geri giden bir mandal var ordan çıkarabiliyorum bir güzel kir çözü döküp lifle yıkıyoruz gayette güzel temizleniyo balkonda 2 dk havalanıyo kuruyo zaten tekrar geri takıyoruz

doğrudur valla temizliğe giden her yol mübah :D:D ben mekanizmaları sökebilsem yıkaması kolayda bakalım artık

Bu konuyu açman çok iyi olmuş,bir bilen çıkar heralde.

Bendede var zebra perde ve bende perdeyi yapanlara storları sordum ama zebra yı unutmuşum.

Benimki siyah olduğundan belli de değil kirlendiği ama eninde sonunda yıkanacak.

Yanlız mekanizmayı bilmeden sökme bence ,çok zor gözüküyor.

Perdeyi yaptırdığın yerin tlf.nu varsa ara sor bence,yoksa yarın fırsat bulursam ben arayıp öğrenirim,burdan yazarım.

Arkadaşlar benim de zebra perde 1 tane mutfakta var, salonda da güneşlik yerine store var.
Ben yaptıralı 5 ay falan oldu.
Acaba ne kadar süre sonra yıkamalıyım.
Eski tüllerimi ve güneşliklerimi aklıma estikçe yıkardım.
Ben daha hiç yıkamadım.
Çıkardıktan sonra ne ile yıkayacağız?Yani temizlik malzemesi.
Çok soru sordum ama ayrı konu açmayayım.

dert kavramı kişiden kişiye değişiklik gösterir ama benim için gercekten ciddi ciddi dert olmaya başladı bu perdeler.... yıllık evliyim yaz temizliği yaptım fakat perdeleri yıkayamadım çünkü mekanizma var....şimdiki aklım olsaydı kesinlikle düz perde seçerdim ...hatta perdeleri seçmeye gittiğimde sormuştum kullanımını nasıl yıkıyacağımı , arkadasta anlattı ama tabi o zamanlar aklım bir karış havada evlenicem gelinlik giyecem diye anlatılanı nasıl dinledim orası meçhul!!!

şimdi benim sorum kruvaze ve zebra perdelerin temizliği nasıl olacak kruvaze tülü yıkamak daha kolay gibi geldi ama bilip bilmeden cesaret edemedim..yıkasamda rahatlasam takıntı haline getirdiğim için gözüme hep kirli gözüküyor...

yardımlarınızı bekliyorum kızlar ne olur bu hafta bitirmem lazım şu perde işini

mekanizmanın en üstüne bak orda çıt yapacak şekilde bir minik düğme gibi bişey var ona bastır çıt sesini duy mekanizma ile birlikte zebraları çıkar balkona yatır ve bol su ve uygun bi deterjanla yıka durula ve balkona ser kuruyunca rulo yap ve tekrar tak işte bu kadar

Bu konuyu açman çok iyi olmuş,bir bilen çıkar heralde.

Bendede var zebra perde ve bende perdeyi yapanlara storları sordum ama zebra yı unutmuşum.

Benimki siyah olduğundan belli de değil kirlendiği ama eninde sonunda yıkanacak.

Yanlız mekanizmayı bilmeden sökme bence ,çok zor gözüküyor.

Perdeyi yaptırdığın yerin tlf.nu varsa ara sor bence,yoksa yarın fırsat bulursam ben arayıp öğrenirim,burdan yazarım.

numarası malesef yok yerlerıde uzak ugramak gibi bir ımkanım yok sen aradıysan özelden yada burdan yazarsan cok cok sevınırım...

Arkadaşlar benim de zebra perde 1 tane mutfakta var, salonda da güneşlik yerine store var.
Ben yaptıralı 5 ay falan oldu.
Acaba ne kadar süre sonra yıkamalıyım.
Eski tüllerimi ve güneşliklerimi aklıma estikçe yıkardım.
Ben daha hiç yıkamadım.
Çıkardıktan sonra ne ile yıkayacağız?Yani temizlik malzemesi.
Çok soru sordum ama ayrı konu açmayayım.

perdeleri sık yıkamasan iyi olur yıpranmasın yazdan kışa kıştan yaza yıkarsan daha iyi kanımca ben öyle yapıyorum mutfakta zebra kullanıyorsan daha sık yıkaman gerekebılır mutfak sonucta yemek kokusu falan siner üstüne

mekanizmanın en üstüne bak orda çıt yapacak şekilde bir minik düğme gibi bişey var ona bastır çıt sesini duy mekanizma ile birlikte zebraları çıkar balkona yatır ve bol su ve uygun bi deterjanla yıka durula ve balkona ser kuruyunca rulo yap ve tekrar tak işte bu kadar

valla bu kadar kolaysa bu cumartesi bitecek bu iş yanlız bir sorun var benım balkonum yok nasıl kurutacam bılmıyorum ya

Back
X