Perde Boyu Nasıl Olmalı?(Acil Karar Vermem Lazım)

kabilarda

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
1.808
34
358
Petek üstü mü? Yerlere kadar mı?

Arkadaşlar yeni evimize perde yaptırmamız gerekiyor.Dün ölçü almaya geldiler.
Ben şimdiye kadar hep uzun,yerlere kadar olmasa da yere yakın perde kullanmıştım.
Hep yeni evde petek üstü perde kullanırım diye düşünmüştüm.Diğer türlüsü bana biraz salkım
saçakmış gibi geliyor.Tabii salona yine yerlere kadar perde yaptıracağım.Ama diğer odalarda
petek üstü olsun dedim perdeciye.Adam bana yerlere kadar olmasının daha moda olduğunu,herkesin
böyle tercih ettiğini söyledi.Hatta benimle biraz inatlaştı bile diyebilirim.İki türlü de ölçü aldı ama
kendi dediğinde ısrarlıydı.

Ben istemedim ama çok kararsız kaldım.Sonuçta adam işinin ehli,mutlaka moda olanı o benden
daha iyi biliyordur.Güzel önerilerde de bulundu.Mesela yatak odasına ipli perde yapalım falan dedi.
Ama ben onu da istemedim.
Mutfak ve yatak odasına katlamalı,çocuk odasına araba desenli olan pileli bir perde karar verdik şimdilik
Diğer yerlere daha karar veremedim.Tamam belki birşeyler seçebilirim ama beni en çok düşündüren boyu.

Arkadaşlar lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.Bana karar vermede yardımcı olacak bu konularda benden daha bilgisiz olan
eşimden başka kimse yok.O da sen bilirsin nasıl istersen öyle olsun diyor ama ben birşey bilmiyorum ki...

katlamalı perde yere kadar olmaz zaten ama tül ve fon perdeyi soruyorsan adam haklı yere kadar hatta yere değen perdeler moda bu aralar

Son düzenleme:
Yok canım katlamalı olanı değil diğerlerini soruyorum.
Salon yere kadar olacak ona birşey demiyorum.
Benim sorduğum yatak odası ve yüklük dolabının olduğu ve sandık ile
mobilyalı ütü masası koymayı düşündüğüm oda.

Fon düşünmüyorum.Altlara stor yaptırıyorum,üstlere tül
almayı düşünüyorum.Daha doğrusu bu iki oda için fikrim bu.
Sadece tüllerin boyu konusunda kararsızım işte...

kesınlıkle boyu uzun olmalı.dıger turlusu kumasın agırlıgını ve kalıtesını gostermıyor.ama utu odası olarak kullandıgınız odaya kısa yaptırabılırsınız ne de olsa o odada mobılya fılan da yoktur hem malıyetı azaltır

kesinlikle uzun diyorum ama zebra perde neden düşünmediniz hem güneşlik hem perde yerine geçen oturma odası ve boş odaya çok iyi olur bence ..

Zebra perde düşünerek gittim perdeciye.Ama nasıl olduysa fikrimi değiştirdim.
Özellikle mutfağa yaptırmayı düşünüyordum zebra.Ama şimdi düşününce yatak
odası olmasa bile diğer odada güzel olur gibi geldi.

Zebranın temizleme zorluğu ve işyerinde de zebra perde kullanmamız
zebradan vazgeçmemi sağladı.Evde de işyeri gibi bir hava olsun istemedim sanırım.

bence kesinlikle uzun olmalı görünüş olarak daha hoş duruyo kısa olan perdeler eskide kaldı bence..tabi benim fikrim bu..

canım uzun al bence, kısa perdenin modası geçeli çok oldu madem fon da kullanmayacaksın uzun tül daha zengin durur.

Ben mutfakta mecburen kısa perde yaptırdım.Çünkü camın altında lavabo var.
Perdeci dedi ki,uzun da yaptırsam maliyet aynıymış.Boydan bir sürü kumaş arttı.Ama mecburdum.

Oğlumun odasına da mecburen kısa yaptırdım.
Çünkü cama yakın çalışma masası ve bilgisayar kabloları-fişleri var.Perde fişlere değsin istemedim.
Bir de tabii kaloriferi kapatmak istemedim,iyi ısınsın diye.

Yüklük dediğin odayı kısa yapabilirsin.Hem camönünü farklı değerlendirme şansın olabilir.

Öncelikle yeni evinizde güle güle oturunBencede uzun perde yaptırın.Hatta durumu iyi olan zengin kişiler perdelerini yerlere kadar yaptırıyormuş yerlerde sürünüyor yani öyle daha zengin duruyormuş.Ama petek boyu değilde yer hizasında olursa zengin durur bencede kısa yaptırmayın pişman olursunuz.

bence kesinlikle uzun olmalı görünüş olarak daha hoş duruyo kısa olan perdeler eskide kaldı bence..tabi benim fikrim bu..

canım uzun al bence, kısa perdenin modası geçeli çok oldu madem fon da kullanmayacaksın uzun tül daha zengin durur.

Cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum.Cuma günü işten sonra gittim perdeciye.Cevapların yarısı benden sonra yazılmış ama olsun ilk cevaplar
bile benim için yetti.

Ayrıca alıntıladığım şu iki mesajı da hem perdeci ölçü alırken söylemişti hem de orada çalışan arkadaşlar
söylediler.Ben de uzun olmasına karar verdim.

Tekrar herkese teşekkür ediyorum.

arkadaşım moda falan ama oturulan odanın tülünün uzun olması kullanışlı olmuyor. ben 4 yıldır uzun kullanıyordum. oturduğum odanın perdesi deforme oldu.
bazen peteğe sırtımı dayayıp yere oturmak istiyorum. kızım oyun oynarken çekiştiriyor. çamaşır asmaya giriyorum çıkıyorum dert. katlamalı tül ve stor siparişi
verdim. çalışma odası da uzundu oraya da zebra yaptırıyorum. salon ve yatak odası tülü uzun ama kalını kısa kullanıyorum gayet memnunum. bir de satıcının
benim beğenime bu kadar karışmasından hoşlanmam. tamam fikir verebilir ama ısrarcı olmaya ne gerek var. benim perdecim mesela oturma odası 3 parça katlamalı
seçtiğim dilim modeli iyi olmazmış anlattı mantıklı geldi. ama yok moda bu bilmem ne gıcık olurum ben :)

Odana kullanışına göre değişmeli bence salonum uzun tül-perde, mutfağım zebra, yatak odam ve çocuk odam normal stor tül-perde ):

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…