perde ameliyatı sonrası hamilelik....yardım:(

bukkeett

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
45
2
Arkadaşlar ben 3 ay önce rahimde perde ameliyatı oldum...hem laparaskopi hemde histereskopiydi.. o sancılı süreci atlattığımı sanarken doktorum rahmimde 1 cmlik bir perdenin kaldığını ama zaten ameliyatta daha ileri gidemeyeceğini söyledi. birde bundan birşey olacağını zannetmiyorum dedi...ama ben yıkıldım adeta. herşey geçti diye düşünürken tekrar başa döndüm sanki. doktoruma inanmak istiyorum... 1 cmlik perde hamilelik için sorun oluştururmu??? ameliyat olan arkadaşlarım lütfen yardım!!! sizin ameliyatta doktor perdenin hepsini mi almıştı???
birde hemen hamile kalınıyormu bu ameliyattan sonra???

Arkadaşlar ben 3 ay önce rahimde perde ameliyatı oldum...hem laparaskopi hemde histereskopiydi.. o sancılı süreci atlattığımı sanarken doktorum rahmimde 1 cmlik bir perdenin kaldığını ama zaten ameliyatta daha ileri gidemeyeceğini söyledi. birde bundan birşey olacağını zannetmiyorum dedi...ama ben yıkıldım adeta. herşey geçti diye düşünürken tekrar başa döndüm sanki. doktoruma inanmak istiyorum... 1 cmlik perde hamilelik için sorun oluştururmu??? ameliyat olan arkadaşlarım lütfen yardım!!! sizin ameliyatta doktor perdenin hepsini mi almıştı???

Öncelikle geçmiş olsun bukkeett..ben de geçen ay ameliyat oldum.Bende de büyük bir perdelenme vardı ama doktorum sonrasında bişey söylemedi.Doktorun perde ameliyatı yaptığına göre iyi bir uzman olmalı diye düşünüyorum.Bence doktoruna güvenmelisin.İlk ay olmadı diye kendini üzme.Hangi şehirde yaşıyosun,doktorun ismine sakıncası yoksa..

Buketcim merhaba . Hatırlarsan seninle ameliyattan önce de epey konuşmuştuk. O sıkıntılı günleri atlattığına sevindim.

Sana benim sürecimi anlatayım, az cok biliyorsun ama. Ben hic laparoskopi olmadım histereskopi oldum 2011 Mart ayında. Geniş tabanli perse var demişti Dr um. Sonra 2 ay sonra teker film çekildi. Bir kere daha yapılsa iyi olur hala perde var ama ilerlemesi de rahime zarar verebilir , demişti. Biz bıraktık dene hamile kalmayı dedi.

Ben Ağustos Eylül gibi hamilelik düşünmeye başladım ama tık yok. Kasım oldu. Dr a gittim acaba dedim histereskopiden mı diye, hayır dedi.
Bekle biraz daha dedi.

Ben bekleyemedim baska Dr a gitti o Dr da bana bu halde hamile kalırsan tekrar düşük olurdu. Sana hem laparoskopi hem histereskopi Yapacaz dedi. Bu arada önceki ve sobraki filmlerin ikisini de götürmüştüm gayet iyi alınmış ama perde cok buyuk oldugu icin ikinci gerekiyor dedi.

Sonra ben yine kendi Dr uma gittim ilk histereskopimi yapana. Zaten o da gerekebilir demişti. Laparoskopiden korktuğum icin ilk Dr uma gitmiştim. Yapalım dedi. Ama laparoskopiye gerek duymadı sdc histereskopi dedi.
30 Kasım da ben 2. Hisetereskopiyi oldum. Sonra yine 2 ay koruma. 2 Şubat 2012 de yine rahim filmi çektirdim Dr a giturdum gayet iyi korunmayı birakabilirsin dedi. Ve ben 26 Şubat'ta hamile oldugumu öğrendim. Şükürler olsun 3 aydır da kızım kucağımda:)

Bu arad gebelik takibimi ve doğumumu da ikinci gittiğim Dr yaptı:KK66:

Demek istediğim su ; bence sen de bu iste iyi olan bir kac Dr a daha git. Eğer onlar da hala perde var tekrar gerekiyor derseler ol. Belki bu sefer sadece histerskopi de yeterli olur. Tek basına histereskopi o kadr eziyetle olmaz da. Ben simdi sukrediyorumki iyiki ilkinden sonra hamile kalamamisim.

Ben her zaman bir kac Dr un önerisini almaktan yanayım. Bu isi zahmeti ve masraflı oluyor ama sonuna deger emin ol.

Allah gönlüne gore versin insallah

cnm korkma birsey olacağını zannetmiyorum.ben de perde amelıyatı oldum daha gebe kalamadım bana da rahım duvarında ıncelme var dedı dr.aynen senın gıbı cok üzüldüm bırde yumurtan çatlamıyor dedı ıncır kürüne başladım bende.

görüldüğü gibi iki hatta üç doktordan öneri almak lazım her zaman, sağlık bu, malesef doktorlar tam da düşündüğümüz gibi doktor değil.

Geçmiş olsun.. benim doktorumda rahim delinmesi olabileceğinden fazla derine giremediklerini ve 1 cm kadar perde bıraktıklarını söyledi. gebelik için engel teşkil etmeyeceğini de ekledi.

Mrb.ben de aranıza yeni katıldım sayılır.konu çok önceleri açılmış ama ben daha sonra araştıracak arkadaşlara yardımcı olsun diye kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim.ben de 1 sene içinde 2 defa düşük yaptım.hamile kalmadan önce rahmimin kalp şeklinde olduğunu ve bunun düşük ya da erken doğuma sebep olacağını öğrenmiştim.ilk düşüğümden sonra drum rahmimde perde olduğunu söyledi.bende ameliyat olmak istemediğim için 2.gebeliğimi o perdeyle oldum.ama malesef onu da 9.haftada kaybettim.drmdan çok memnundum ama bilirsiniz çevrenizdekiler baskı yapar.bana da başka dr git dediler.gittim drum rahhminde perde olduğunı film çekmeden anlyamazsınız dedi.ben ilk druma guveniyodum çünkü o doçtu son gittiğimse uzman.biz eşimle karar verdik işl drumn yanında 5 gun önce ameliyat olduk.perde 1cm bile değildi.6 küsür mm bir şeydi.ama ona rağmen düşük yapıodum.suan enfexia ve cyclo progynova kullanıyorum.umarım bir dahaaynı aıkıntıları yaşamam.kimse de yaşamaz inşaallah.rahimde perde olması ve rahmin kalp şeklinde olması aynı şey değilmiş.rahimde perde olduğunu anlamak için rahim filmi şart dwğilmiş.tecrübeli bir dr ve iyi bir yltrason cihazıyla gayet iyi anlaşılabilirmiş:))

Bu sitede çeşitli sorunlarla mesajlar paylaştım fakat bu en acısı olacak sanırım 2 Şubat günü 23+2 gebelik haftamda servikal yetmezlik sebebi ile normal doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim. RahimiM kalp şeklinde bunu hamile kalmadanda biliyordum daha önce bir ikiz düşüguM var doktorlar onunla alakali değil dedi ameliyat olmanà gerek yok dediler sonuç bu oldu çok Üzgünm şimdi birkaç ay dinlenip ameliyat olmak için Dr araştırmaya başlayacağım çok zor Allah kimseye yaşatmasin

Bu sitede çeşitli sorunlarla mesajlar paylaştım fakat bu en acısı olacak sanırım 2 Şubat günü 23+2 gebelik haftamda servikal yetmezlik sebebi ile normal doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim. RahimiM kalp şeklinde bunu hamile kalmadanda biliyordum daha önce bir ikiz düşüguM var doktorlar onunla alakali değil dedi ameliyat olmanà gerek yok dediler sonuç bu oldu çok Üzgünm şimdi birkaç ay dinlenip ameliyat olmak için Dr araştırmaya başlayacağım çok zor Allah kimseye yaşatmasin
Cok gecmis olsun canim.ameliyat olmak da dusugu engellemiyor malesef.ben ameliyat olduktan 4 ay sonra hamile kaldim.6.hafta yine dusuk yaptim.bi arkadasim var onun rahminde de perde var.masaallah gebeliginin 5.ayina girdi.kanamasi da oluyor ama sukur ki 5.aya kadar gelebildi.nasibi varsa hicbir sey onunde engel olamaz.uzme kendini.seni cok iyi anliyorum.yipraniyor insan.Allah isteyen herkese hayirli saglikli evlatlar nasip eylesin,bizlere de.amin.

Amin canım
Cok gecmis olsun canim.ameliyat olmak da dusugu engellemiyor malesef.ben ameliyat olduktan 4 ay sonra hamile kaldim.6.hafta yine dusuk yaptim.bi arkadasim var onun rahminde de perde var.masaallah gebeliginin 5.ayina girdi.kanamasi da oluyor ama sukur ki 5.aya kadar gelebildi.nasibi varsa hicbir sey onunde engel olamaz.uzme kendini.seni cok iyi anliyorum.yipraniyor insan.Allah isteyen herkese hayirli saglikli evlatlar nasip eylesin,bizlere de.amin.

Amin canım Sağol benim de hersey yolundaydı aniden oldu inşaallah Rabbim o arkadasina ve tum hamilelere hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin. Doğum yapalı 10 gün oldu ben diğer gebeliklermde aynı mı geçecek diye kaygı duymaya başladım ve ameliyat için iyi bir doktor arayışındayım bekleme sürem geçsin hemen caresine bakacağım bu işin. Çok zor çoook

Geçmiş olsun.. benim doktorumda rahim delinmesi olabileceğinden fazla derine giremediklerini ve 1 cm kadar perde bıraktıklarını söyledi. gebelik için engel teşkil etmeyeceğini de ekledi.
Evet iyiki de öyle yapmış senin doktorun Canım bende bundan 10 ay önce rahimden perde ameliyatı oldum ve rahimde delinme olmuştu açık ameliyat olmak zorunda kalmışım iç kanama riskim olduğu için ameliyatı oldum 10 ay geçti aradan gebelik falanda yok oluşmadı bilmiyorum ne yapmam lazım bi nevide pişman oldum açıkçası ameliyat olduğum için 3 saat sürmüştü ameliyatımda çok zorlanmıştım

X