- 23 Ocak 2016
- 32.464
- 48.776
-
- Konu Sahibi Merkur Retrosu
Siz de en kısa sürede sağlığınıza kavuşmanızı dilerim. Genelde burada doktora gitmek yerine soruyorlar ondan dolayı dedim. Mesela konu açıyor doktora gitmeden soruyor. Doktora git sonra yine sor. Ne güzel iyi niyetlisiniz anlatıyorsunuz.Daha Acemi ya belki de ondan buraya yazmıştır.Bana da ilk zamanlar alışırsın, geçer, zamanla genişler filan dediler. Gerçi ben hep gittim doktorlara ama teşhisi koyamadılar çünkü benim rahatsızlığım vulvodininin bir alt kategorisi gibi bir şey. Gittiğim doktorlar alışmış hep mantar, iltihap, psikolojik deyip sallamaya. Ben de çok uzun uğraşlar sonucunda buldum doktorumu ve tedavimi (3 senenin sonunda). Belki arkadaş da buradan okuyup doktora gitmeye karar verir. Bilemiyordur, belki de normal zannediyordur. Ben de kendime (ne mok sanıyorsam kendimi ) görev edindim. Bu tarz şeyleri soranlara bildiğim her şeyi anlatmaya çalışıyorum ve mutlaka doktora yönlendirmeye uğraşıyorum. Bizi bilgilendiren yoktu, bari biz bildiklerimizi aktaralım başkalarına.
Amin, çok teşekkürlerSiz de en kısa sürede sağlığınıza kavuşmanızı dilerim. Genelde burada doktora gitmek yerine soruyorlar ondan dolayı dedim. Mesela konu açıyor doktora gitmeden soruyor. Doktora git sonra yine sor. Ne güzel iyi niyetlisiniz anlatıyorsunuz.
Heh aynen öyle ben de onu demek istedim.Amin, çok teşekkürlerAslında haklısınız bir bakıma. Ben de hep giderim, doktora da aklımdakileri sorarım, sonra içime sinmez buraya konu açarım mutlaka o ilacı kullanan, o derdi yaşayan birini bulmam lazım
Pandemiden dolayı hastaneye gitmekten çekiniyorum. Ayrıca ilk defa ilişkiye girdiğimde kan gelmemişti acaba şimdi mi geldi diye emin olamadım. Epey kan geldi dediğim 1 dakika olmadan durdu zaten.İnsan kan gelince korkar ne biliyim bakın siz ne güzel gidip bilgilenmişsiniz ben bi kez idrarımdan kan geldi o gece acile gittim. Bizim insanımız genelde doktora gitmekten ziyade konu komşuya birilerine sorar.
Çok teşekkür ederim çok sağ olunAmin, çok teşekkürlerAslında haklısınız bir bakıma. Ben de hep giderim, doktora da aklımdakileri sorarım, sonra içime sinmez buraya konu açarım mutlaka o ilacı kullanan, o derdi yaşayan birini bulmam lazım
Merhaba bende kanama falan yok ama vajina girisinde agri hissediyorum ilk giriste ilerledikce geciyor kasmaktan oldugunu dusunuyorum ama her sefer boyle 1.5 yillik evliym bir onerin varmi cnmValla bu konuda bir tek diplomam yok desem yeridir. 3 senedir geçmeyen ağrı, acı ve kanama ile uğraşıyorum. Öğrendiğim 2 şey var: 1) Derinde ağrı hissediyorsan ve kan eşlik ediyorsa miyom, polip, Rahim ağzı yarası gibi problemler olabilir. Daha yüzeysel mesela vajina girişinde acı hissediyorsan herpes, mantar, vulvar vestibülit sendromu gibi rahatsızlıklar olabilir. Bende vvs vardı. Vvs hastalarında vajinayı sıkmaktan dolayı saat 6 yönündeki kaslarda yırtılmalar olup kanama yapabiliyormuş. Doktorum demişti. Ayrıca Pelvik taban kaslarında gerilmeler olabilir. Bu da derinde ağrıya sebep olurmuş.
eğer kanama geçmek bilmiyorsa bir an önce bir doktora danış. Geçmişler olsun
Geçmiş olsun canım. Ben ne kadar kayganlaştırıca da sürsem, ne kadar şakır şakır ıslansam da o acı geçmiyordu. Senin ilerleyince geçiyormuş. O yüzden bence de kasılmaktandır. Babystart, Prefert ya da Gleitgelen jel kullan bakalım bir de. Bunların hepsi vajina dostu jeller. PH değerleri vajinaya uygun. Piyasadaki kayganlaştırıcılardan değil. En uygun fiyatlısı gleitgelen jel.Merhaba bende kanama falan yok ama vajina girisinde agri hissediyorum ilk giriste ilerledikce geciyor kasmaktan oldugunu dusunuyorum ama her sefer boyle 1.5 yillik evliym bir onerin varmi cnm
Evliligimin ilk zamanlari iliskiye girmekte zorlanmistm buarada.
Kayganlastirici kullaniyorum.su bazli olanlardan bu dediklerinin farki varmi benim kullanadgm etkisi hemen geciyor gibi hissediyormGeçmiş olsun canım. Ben ne kadar kayganlaştırıca da sürsem, ne kadar şakır şakır ıslansam da o acı geçmiyordu. Senin ilerleyince geçiyormuş. O yüzden bence de kasılmaktandır. Babystart, Prefert ya da Gleitgelen jel kullan bakalım bir de. Bunların hepsi vajina dostu jeller. PH değerleri vajinaya uygun. Piyasadaki kayganlaştırıcılardan değil. En uygun fiyatlısı gleitgelen jel.
Siz yine de bir doktora gözükün ultrason çeker bakarPandemiden dolayı hastaneye gitmekten çekiniyorum. Ayrıca ilk defa ilişkiye girdiğimde kan gelmemişti acaba şimdi mi geldi diye emin olamadım. Epey kan geldi dediğim 1 dakika olmadan durdu zaten.
Valla bu dediklerimin farkı doktor önerisi olması. Kegel yapıp geçiyorsa o zaman kesinlikle sıkmaktan. Doktorum bana vajinal ultrasonu yaparken de önce sık diyor ben sıkarken o yavaşça ultrasonu ilerletiyor sonra bırak diyor bırakınca tamamen ultrason girmiş oluyor. Sen de o şekilde deneKayganlastirici kullaniyorum.su bazli olanlardan bu dediklerinin farki varmi benim kullanadgm etkisi hemen geciyor gibi hissediyorm
Onceden benimde hic gecmiyordu ilerledikce daha cok aci cekiyordum cok sukur suan gecti ilk giriste aciyo iste o anda nefes alip verip kegel egzersizi yapiyrm daha iyi oluyor
Aynen doktor banada vajinal ultrasonda oyle yaptirmisti rahat girmisti diger turlu olmuyorduu en kisa zamanda alicam o kayganlastiriciyi ins bende hissediyorm zaten sikmaktanValla bu dediklerimin farkı doktor önerisi olması. Kegel yapıp geçiyorsa o zaman kesinlikle sıkmaktan. Doktorum bana vajinal ultrasonu yaparken de önce sık diyor ben sıkarken o yavaşça ultrasonu ilerletiyor sonra bırak diyor bırakınca tamamen ultrason girmiş oluyor. Sen de o şekilde dene
Hadi inşallah tamamen geçer bundan sonraAynen doktor banada vajinal ultrasonda oyle yaptirmisti rahat girmisti diger turlu olmuyorduu en kisa zamanda alicam o kayganlastiriciyi ins bende hissediyorm zaten sikmaktan
İnsallah tesekkur ederim oneriniz icinHadi inşallah tamamen geçer bundan sonra
Rica ederimİnsallah tesekkur ederim oneriniz icin
Nasıl bir tedavi uygulanıyor size ve nerde acaba?Evet çok şükür iyileşme var. Tedavimin 3. Ayındayım ve neden bu kadar geç kaldım diye üzülüyorum.
İstanbul’da Süleyman Engin Akhan ilaç tedavisi uyguluyorNasıl bir tedavi uygulanıyor size ve nerde acaba?
İlaç tedavi etkili oldu mu laroxsil mü kullanıyorsunuzİstanbul’da Süleyman Engin Akhan ilaç tedavisi uyguluyor