Penceredeki ucmayan kuş

Muhabbet kuşları hariç diğer bütün kuş türleri renksiz görürler.
Akşam oldukları zaman yönlerini bulamazlar, yarı kör hale gelirler.
O yüzden yuvalarına yetişemeyenler ilk kondukları yerde kalırlar ve günün ışımasını beklerlerler.Gün ışıyınca muhtemelen uçacaktır bu gece sizin misafiriniz😊
Aa öyle mi. O zaman ne yapsam. Balkona mi koysam acaba. Hava isiyinca uçar belki

Az önce altına arıcak su torbası koymak için elime alınca uçtu evin içinde. Ucasbiliyor, ama bir iki döndükten sonra perde arkasına dusuverdi

işte henüz çok iyi uçamıyor olabilir annesiyle uçma denemelerine çıkıyor geri geliyorlar henüz bu boylardayken. balkona koysanız belki yanına su falan da koyup sabah gün ışıyınca uçabilir ya da annesi bulur.

Bir hafta kadar önce de bizim balkona geldi kumru yavrusu. Bir iki kez kontrol ettim uçup gitmiyor. Eşimle eve aldık. Yem, su koyduk önüne ama yemedi. Büyük bir kartona koyup gece evimizde dinlendirdik. Ertesi sabah balkona çıkarınca kendi uçup gitti. Kızım hala bekliyor minik kuşu :)

Bir hafta kadar önce de bizim balkona geldi kumru yavrusu. Bir iki kez kontrol ettim uçup gitmiyor. Eşimle eve aldık. Yem, su koyduk önüne ama yemedi. Büyük bir kartona koyup gece evimizde dinlendirdik. Ertesi sabah balkona çıkarınca kendi uçup gitti. Kızım hala bekliyor minik kuşu :)
Ben kapalı balkonun bir köşesine yer yapıp cami açip uyudum 😊 sabah olduğunda gitmişti 😊😊bekledim😊 belki birgün iyilik yapan insanina tekrar gelir kimbilir 😊😊

işte henüz çok iyi uçamıyor olabilir annesiyle uçma denemelerine çıkıyor geri geliyorlar henüz bu boylardayken. balkona koysanız belki yanına su falan da koyup sabah gün ışıyınca uçabilir ya da annesi bulur.
Öyle yaptım 😊 sabah olduğunda gitmişti

Merhaba, evet. Uyumadan önce balkonun bir köşesine yuvasini yaptım yem ve su bıraktım. Sabah ucup gitmiş 😊😊 sağolsun bir arkadaş yorum yapmıştı gece uçamaz diye. Haklı çıktı 😊

O arkadaş bendim çok sevindim demek başka bir sorunu yokmuş sevgiler😊🙏

Rica ederim faydam oldu ise ne mutlu minik kuş sorunsuz yuvasına kavuştu ya bu mutluluk yeter 🙏

Merhabalar aranızda yeniyim. Balkonumda kombinin üstünde üç buçuk senedir yuvaları vardı kumruların. Pisliğinden bıksam da hiç ellemedim. Pazartesi günü eve geldiğimde baba kumru muhtemelen yerde duruyordu. Ellemedim akşam eşim gelene kadar durdu. Sonra akşama doğru kendini balkonumdaki örtüye gizledi. Eşim geldiğinde gösterecektim ki ölmüş 😔 meğer ölceklerini anladıkları zaman saklanırlarmış. Çok üzülmüştüm. İki gün sonra balkona çöp atmak için çıktığımda bu yavru kumru yerdeydi. Annesi de kombinin üstünden bakıyordu. Aldım yerine koydum. Anne kumru yemek aramaya gitmesin diye de buğday su ve ıslak ekmek koydum yuvanın önüne. Ancak anne kumru gitti akşam beş gibi ve geceye kadar gelmedi. Sonra araştırınca öğrendim ki çıplak elle tutunca kokum geçermiş gelmezmiş yavrusunun yanına 😔 ve bir de hastalanınca yavru annesi atarmış yuvadan. Zaten baksanıza çok küçük kendi kendine gidemez ki 😔 ( yani bence ) Gece oğlumun mamasından biraz yapıp içirdik o kadar acıkmış ki nasıl içti. Ama sorun şu ki ben hayatımda değil bir hayvana bakmak dokunmadım bile. Nasıl beslerim nasıl büyütürüm hiç bilmiyorum. Anne gelir miydi acaba erken mi aldım onu 🤔 hava da çok soğuktu. Değişik duygular içindeyim bir fikri olan varsa bana akıl verin rica ederim. Uzun oldu kusura bakmayın 😔

Eklentiler

• 5F33C15B-93AE-49C3-A63B-1F244D47C2C9.webp
    5F33C15B-93AE-49C3-A63B-1F244D47C2C9.webp
    47,9 KB · Görüntüleme: 33
  • 0F723C4E-9CA8-4480-9A8D-E2B074CC84EB.webp
    0F723C4E-9CA8-4480-9A8D-E2B074CC84EB.webp
    86,6 KB · Görüntüleme: 28
Merhabalar aranızda yeniyim. Balkonumda kombinin üstünde üç buçuk senedir yuvaları vardı kumruların. Pisliğinden bıksam da hiç ellemedim. Pazartesi günü eve geldiğimde baba kumru muhtemelen yerde duruyordu. Ellemedim akşam eşim gelene kadar durdu. Sonra akşama doğru kendini balkonumdaki örtüye gizledi. Eşim geldiğinde gösterecektim ki ölmüş 😔 meğer ölceklerini anladıkları zaman saklanırlarmış. Çok üzülmüştüm. İki gün sonra balkona çöp atmak için çıktığımda bu yavru kumru yerdeydi. Annesi de kombinin üstünden bakıyordu. Aldım yerine koydum. Anne kumru yemek aramaya gitmesin diye de buğday su ve ıslak ekmek koydum yuvanın önüne. Ancak anne kumru gitti akşam beş gibi ve geceye kadar gelmedi. Sonra araştırınca öğrendim ki çıplak elle tutunca kokum geçermiş gelmezmiş yavrusunun yanına 😔 ve bir de hastalanınca yavru annesi atarmış yuvadan. Zaten baksanıza çok küçük kendi kendine gidemez ki 😔 ( yani bence ) Gece oğlumun mamasından biraz yapıp içirdik o kadar acıkmış ki nasıl içti. Ama sorun şu ki ben hayatımda değil bir hayvana bakmak dokunmadım bile. Nasıl beslerim nasıl büyütürüm hiç bilmiyorum. Anne gelir miydi acaba erken mi aldım onu 🤔 hava da çok soğuktu. Değişik duygular içindeyim bir fikri olan varsa bana akıl verin rica ederim. Uzun oldu kusura bakmayın 😔
Küçük şiringa ile sivi mamalari akitin ağzina.az az,kursaği küçüktur daha onun.kendi beslenemeyecek kadarda küçükmüş. Vah vah

Süt turu değil de daha çok tahil,protein,lapalari tercih edin.şiringa ecz.den birtane alinabilir.yada veterinerden bilgi alinabilir

Süt turu değil de daha çok tahil,protein,lapalari tercih edin.şiringa ecz.den birtane alinabilir.yada veterinerden bilgi alinabilir
Cevabınız için çok teşekkür ederim ancak sabah öldü malesef 😔😔 gece üç gibi tekrar besledim daha sonrasında ağzını açıp kapamaya başladı. Bir şeylerin yolunda gitmediği belliydi. İnternette bir kaç yumurtadan çıkan yavru videosu izledim gayet hareketlilerdi ama bu yavrucukta hiç hareket yoktu. Ben mi yanlış yaptım yoksa zaten hastaydı da annesi o yüzden mi attı bilemiyorum. Yuvasıyla düştüğü yer arasında bir metreye yakın mesafe var kendi gidebilecek gibi değil. Ben yerden ölmüş sineği dahi alabilen biri değilim malesef. Bu arada süt değil de normal devam sütü vermiştim. Verilebilir diye okumuştum. Ben iyilik yapayım derken ardı ardına hatalar yaptım sanırım 😔😔😔

Back
X