Merhabalar aranızda yeniyim. Balkonumda kombinin üstünde üç buçuk senedir yuvaları vardı kumruların. Pisliğinden bıksam da hiç ellemedim. Pazartesi günü eve geldiğimde baba kumru muhtemelen yerde duruyordu. Ellemedim akşam eşim gelene kadar durdu. Sonra akşama doğru kendini balkonumdaki örtüye gizledi. Eşim geldiğinde gösterecektim ki ölmüş

meğer ölceklerini anladıkları zaman saklanırlarmış. Çok üzülmüştüm. İki gün sonra balkona çöp atmak için çıktığımda bu yavru kumru yerdeydi. Annesi de kombinin üstünden bakıyordu. Aldım yerine koydum. Anne kumru yemek aramaya gitmesin diye de buğday su ve ıslak ekmek koydum yuvanın önüne. Ancak anne kumru gitti akşam beş gibi ve geceye kadar gelmedi. Sonra araştırınca öğrendim ki çıplak elle tutunca kokum geçermiş gelmezmiş yavrusunun yanına

ve bir de hastalanınca yavru annesi atarmış yuvadan. Zaten baksanıza çok küçük kendi kendine gidemez ki

( yani bence ) Gece oğlumun mamasından biraz yapıp içirdik o kadar acıkmış ki nasıl içti. Ama sorun şu ki ben hayatımda değil bir hayvana bakmak dokunmadım bile. Nasıl beslerim nasıl büyütürüm hiç bilmiyorum. Anne gelir miydi acaba erken mi aldım onu

hava da çok soğuktu. Değişik duygular içindeyim bir fikri olan varsa bana akıl verin rica ederim. Uzun oldu kusura bakmayın