Pemfigus vulgaris

Nasıl yendiniz detaylı açıklar mısınız lütfen.bu arada geçmiş olsun
Pazar akşam yemeğinden sonra hiç bir şey yemedim pazartesiyi oruçlı geçirdim iftarda sadece su içtim gece boyunda istediğin kadar şu, daha sonra salı günü yine oruç iftarda yine şu perşembe yine oruç iftarda yine su. Perşembe günü artık meyve suyuna geçtim gün boyu istediğim bir meyve. Ben portakal suyu içtim. Cuma meyve suyu ile başladım öğle meyve yedim ikindi yagsız tuzsuz salata akşam ise sebze çorbası yagsız tuzsuz. Cumartesi günü artık normal yemeğe geçtim. 1hafta arayla iki kez uyguladım. İlk uygulama ndan sonra perşembe günü aynı zamanda hacamat yaptırdım. Şimdilik çıkmıyor bakalım kalıcı olacak mı.

Su an devamlı kullandığınız bir ilaç var mi kortizon gibi.Bir yakınim üç yıldır bu hastalıktan muzdarip.Duzenli kontrollerini yaptırıyor ve ilaç kullanıyor ama bazı dönemlerde yılda bir kez diyelim tekrar dilinde sırtında çıkıyor.Oyleki su icmek bile zor oldugunu soyluyor.Mevsimle mi alakalı bilmiyorum birsey tetikliyor bu durum.Is konusunda aşırı stres altında.belki de bu tetikliyor.

İlk hastalığı öğrendiğimde 6-7 ay kadar kortizon tedavisi gördüm bu süreçte yüzümde vücudumda Tüğlenmeler yaşadım aynı zamanda da yüzümde şişlik oldu saclarım dökülmeye başladı ve çocuk emziyordum agzım hariç bütün yaralarım geçmişti bende bıraktım tedaviyi birazda araştırma yaptım kortizon ünlü tedavi edici değilde sadece baskılayıcı olduğunu gördüm. Tamamen hastalıktan kurtulmak için ne yapabilirim diye araştırdım karşıma su orucu çıktı bende denemek istedim. Her hastalığı şifa olduğu öğrendim. İlaçları bıraktıktan bir 6 ay sonra(taşınma telaşı şehir değişikliği stresli bir dönemdi) tekrar yaralar çıkmaya başladı daha yoğun bir şekilde bu arada ağzımdakiler hiç geçmemişti. Su orucu yaptım 3 günlük arkasına hacamat biraz hafifledi yaraların çıkışı sonra sonra bir 3 günlük daha tuttum artık çıkmıyor hiç bir ilaç kullanmadan yaralarım kurudu inş yenileri çıkmaz.

Bu süreçte bir çok araştırma yaptım malesef çok elle tutulur bir şeyler bulamadım bilindik bir hastalık olmadığı için. Yaptıklarımı yaşadıklarımı burada paylaşıyorum ki inş başka insanların işine yarar. Bu hastalıkla başbaşa kaldıkların ümitsizliğe kapılmasınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…