• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi pekmez

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

serpil2008

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2008
21
0
86
Almanya
arkadaslar benim oglum 9 aylik ama ben ogluma hic pekmez vermedim cunki ben yurt disinda kaliyorum ve burda köy pekmezi organik bulamam hazir almaliyim onada guvenemedim hazir kavanozda satilanlardan kullansam bisey olurmu kullanananiniz varmi? yardimci olursaniz sevinirim

güvendiğin markalardan kullanabilirsin tabi canım,neden olmasın ki,zaten kaçımız köyde organik yaptırabiliyoruz ki

bende günde ortalama 2 çay kaşığı veriyorum hatta bi tatlı kaşığını sulandırıp az suyla biberonla veriyorum ablam yıllarca çocuklarına kola diye onu vermişti :)) malum çocukalar buyudumu kola içmek için ağlıyo bizim kolamızda pekmezli suydu

bende günde ortalama 2 çay kaşığı veriyorum hatta bi tatlı kaşığını sulandırıp az suyla biberonla veriyorum ablam yıllarca çocuklarına kola diye onu vermişti :)) malum çocukalar buyudumu kola içmek için ağlıyo bizim kolamızda pekmezli suydu

canım o kadar güzell tarif etmişsin ki
aynısını bende yapıyorumkaydirigubbakcemile3vereliniortak
ve zararı olacağınıda hiç düşünmüyorum acıkcası
en doğal yiyecek katkı maddesi içermeyenyerimseniben

pekmezi alırken içeriğine dikkat edin yalnız. elma pekmezi hazırlanış yöntemi nedeniyle ciddi bir alerjen bebekler için. hayati bir tehlike yaratmıyor tabi ama ciddi kabarıklıklar ve kızarmaya yol açıyor. üzüm pekmezi en risksiz olanı.

pekmezi alırken içeriğine dikkat edin yalnız. elma pekmezi hazırlanış yöntemi nedeniyle ciddi bir alerjen bebekler için. hayati bir tehlike yaratmıyor tabi ama ciddi kabarıklıklar ve kızarmaya yol açıyor. üzüm pekmezi en risksiz olanı.

malesef üzüm pekmezi de alerjen mafoldumben ben ilk oğluma 4,5 aylıktan itibaren günde 2 çay kaşığı pekmez verdim. 1,5 yaşına geldiğinde vücüdunda kabartılar oluştu, netice olarak pekmeze alerjisi olduğu anlaşıldı. şimdi veremiyorum ne zaman versem yine kabarıyor. bence gün aşırı verin ama gerçekten çok besleyici bir gıda :)

Back