• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pekmez

burcu_ege

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
155
6
96
40
Bursa
arkadaslar bebeklerınıze kahvaltılarda pekmez verdıgınızı soylemıssınız bende oglumu kahvaltıya baslatıcagım bana kahvaltılarda neler verdıgınızı bırde pekmezın markasını yazarmısınızkaydirigubbakcemile2:1hug:

6.aydan ıtıbaren verılıyor kızlar pekmez.
4/1 yumurta sarısı
tuzsuz peynır
1tatlı kasıgı pekmez
2adet bıskuvı karstırıp kahvaltıda verebılırsın
ben oyle yapıyorum

ben ilk kez bugün verdim kahvaltı hafif olsun diye 30cc anne sütüne 2 bebe bisküvisi yarım çay kaşığıda labne peynir koydum..

kızlar bulabiliyorsanız ev yapımı pekmez kullanın tv bir doktor hazır pekmez vereceğinize hiç vermeyin diyordu içine şeker vs koyuyorlarmış ben kayınvalideme söyledim bahçede siyah üzümleri vardı yapacak inşallah baya da zahmetliymiş ama torununa yediricez dedim yapar heralde:)

kızlar ben iki çocuğumada 5 ayını doldurmaya yakın kahvaltıya ve pekmeze başladım verdiğim pekmez ev yapımı memleketten gelen pekmezler yani bildiğim kadarıyla en iyisi üzüm ve dut pekmezi ayrıca yumurta sarısı 6-7 aydan sora azar azar başlanıyor ben henüz başlamadım

kahvaltıyı şöyle hazırlıyorum 50 ml formul mamaya 2 cicibebe 1 tatlı kaşığı beyaz peynir 1 çay kaşığı dolusu pekmez katıyorum şimdilik

kızıma 7. aydan sora pekmezi bir tatlı kaşığına çıkarmıştım yumurta sarısı ve balık yağı bir çay kaşığı mutlaka koyun dişleri kemikleri gözleri besliyor ayrıca metabolizmayı koruyor çok az hastalanıyor hastalıklara karşı vucudu koruyor balık yağı ayrıca içinde omega 3 vitamini birtek balık yağında var eczannelerde şurup olarak meyvelileri var ihmal etmeyin

canım balık yagını kacıncı ayda verdın baran 8.5 aylık verebılırmıyım ne dıye alıcam eczanedemı satılıyo yemeklerın ıcındemı kullanılıyo acıklarsan sevınırım

arkadaşlar bizim doktorumuz bebe bisküvisini 1 yaşına kadar vermememiz gerektiğini söyledi kararsız kaldım açıkcası ama açıklamasını dinlediğimdede çok haklı buldum bence sizlerde vermeyin yüksek ısıda pştiği için üzerinde kanser yapıcı bir madde oluşuyormuş bebişlerimizin bağışıklık sistemi henüz tam gelişmediği için tolere edemeyebilirmiş

canım balık yagını kacıncı ayda verdın baran 8.5 aylık verebılırmıyım ne dıye alıcam eczanedemı satılıyo yemeklerın ıcındemı kullanılıyo acıklarsan sevınırım

arkadaşım balıkyağını tabiki verebilirsin 8.5 aylık olmuş bebeğin
balıkyağını şurup gibi kaşıklada içirebilirsin kahvaltısına yada başka mamasına katarakta verebilirsin benim kızım kullandığım süre içinde hasta olmadı bebekken diyebilirim kullanmak isteyen arkadaşlar 5 ayından sora başlayabilir eczanelerede sorun eczaneden meyveli balıkyağı diye isteyin iştah açıcı yerinede ezcaneler balıkyağı veriyor kaç kez iştah şurubu eşimi gönderdiysem balıkyağı geldi

arkadaşlar bizim doktorumuz bebe bisküvisini 1 yaşına kadar vermememiz gerektiğini söyledi kararsız kaldım açıkcası ama açıklamasını dinlediğimdede çok haklı buldum bence sizlerde vermeyin yüksek ısıda pştiği için üzerinde kanser yapıcı bir madde oluşuyormuş bebişlerimizin bağışıklık sistemi henüz tam gelişmediği için tolere edemeyebilirmiş

canım uyardığın iyi oldu bizde doktorumuza soralım bakalım

Benim kizim 6 yaşina girio bu ay bebekliğnden beri her sabah bir haşlanmiş kayisi yumurta,beyaz peynir aztuzlu olmali,isterse zeytin,bal,domates,salatalik ve zeytinyaği veriyorum.pekmez dersen eğer asla sütle ve yumurtayla bir arada olmaz aralarinda 2 saat fark olmali vitamin kirilio die canim sakin unutma ya pekmez vereceksin ya süt yada yumurta hepsi bir arada olursa sağlikli olmaz.yaz sicaği die almadim ve birden sorunca unuttum markasini ama migroslarda var kahverengi kapakli olani hiiiiiiiiiii bide şu varki üzüm yada keçiboynuzu pekmezi alin derim daa yarali ama doğru olarak kulanirsak eğer....sağlikli ve mutlu günler bebişine...

Yaşini doldurunca verebilirsiniz ama yinede alerjenik olup olmadiği gözlenmeli ama keçiboynuzu pekmezi derim 6 yaşinda kizim ve hala onu yediriyorum
afiyet olsun bebişine....

ben 4. aydan beri pekmez veriyorum canım. keçiboynuzu pekmezi. pekmez demir içerdiği için süt ve süt ürünleri arasında en az 30 dk-1 saat olması gerekiyor çünkü süt ve çay vücudun demir emilimini azaltır. kan ilacı kullanırkende dikkat ederiz ya bu yüzden. yumurtada da demir vardır aynı şekilde yumurta süt ve çay ile beraber tüketilmemelidir. yumurta ile pekmez beraber verilebilir.
dikkat edilmesi gereken konu pekmezin pişirilmemesi gerekiyor. muhallebi falan yaparken sonradan katılmalı. biz 5 aylıkken yumurta sarısına başlamıştık .

Tamda benim şu sıralar düşündüğüm mevzu kızlar aklınızda bulunsun eğer bir ürünün raf ömrü (normal oda sıcaklığında) 1 haftadan uzunsa bilinki içinde koruyucu olarak katkı maddesi kullanlıyordur önemli olan bu katkı maddesinin miktarı ve cinsi örnek vereyim bazı ürünler c vitaminli diye satılır aslında c vitamini faydalı olsun diye değil koruyucu(katkı maddesi) olarak kullanılır ama fazlaca bir zararı yoktur..Bizin doktorumuzda bebek bisküvisi verin dedi kahvaltı içinde bisküviden nefret ederim içinde bir sürü lüzumsuz madde var düşünsenize evde pişirdiğiniz bisküvi kaç gün dayanıyor sonra etinin bebe ekmeği var onun yerine onu kullanmaya başladım yinede içim pek rahat değil evde kendim ekmek yapmayı düşünüyorum konuyu araştırıyorum bilgisi olan varsa bizimle paylaşabilirmi?

Tamda benim şu sıralar düşündüğüm mevzu kızlar aklınızda bulunsun eğer bir ürünün raf ömrü (normal oda sıcaklığında) 1 haftadan uzunsa bilinki içinde koruyucu olarak katkı maddesi kullanlıyordur önemli olan bu katkı maddesinin miktarı ve cinsi örnek vereyim bazı ürünler c vitaminli diye satılır aslında c vitamini faydalı olsun diye değil koruyucu(katkı maddesi) olarak kullanılır ama fazlaca bir zararı yoktur..Bizin doktorumuzda bebek bisküvisi verin dedi kahvaltı içinde bisküviden nefret ederim içinde bir sürü lüzumsuz madde var düşünsenize evde pişirdiğiniz bisküvi kaç gün dayanıyor sonra etinin bebe ekmeği var onun yerine onu kullanmaya başladım yinede içim pek rahat değil evde kendim ekmek yapmayı düşünüyorum konuyu araştırıyorum bilgisi olan varsa bizimle paylaşabilirmi?

bebe ekmeği de katkı bakımından aynı değil mi? bebe bisküvisini evde yapsanız aslında pek zor değil. hem içindene var ne yok biliyoruz. tarif bu linkte
http://www.bebegimneyesin.com/tag/bebek-biskuvileri/

bir ara bende ekmek yapma makinası alacaktım sonradan niyeyse vazgeçtim. ama pastane pidesini evde yapıyorum :)

bebe ekmeği de katkı bakımından aynı değil mi? bebe bisküvisini evde yapsanız aslında pek zor değil. hem içindene var ne yok biliyoruz. tarif bu linkte
http://www.bebegimneyesin.com/tag/bebek-biskuvileri/

bir ara bende ekmek yapma makinası alacaktım sonradan niyeyse vazgeçtim. ama pastane pidesini evde yapıyorum :)

tam bende bebe bisküvisini nasıl yapsam diye düşünüyosum harikasın valla çok teşekkürler:sm_cool:

SLM CANIM ANLADIGIM KADARIYLA BALIK YAGI KULLANMAYI DUSUNUYORSUN BI KERE HER MARKA IYI DEGIL IKINICISIDE SEN D VIT VERIYORMUSUN BAK BIZ D VIT KULLANIYORDUK DOKTORUMUZ BALIK YAGI ONERDI VE D VITI KESTI CUNKU ONLARIN ICINDEDE D VITAMINI VAR SEN BIDE D VIT KULLANIRSAN ZARARI OLUR YANI BUNLARI BILMEDEN KULLANMA ISTEDIM GERCEKTEN KULLANMAK ISTIYORSAN DOKTORUMUN BANA ONERDIGINI VEREYIM ZATEN EN IYI BILINEN BALIK YAGI MARKALARINDAN BIRI HEMDE DOKTOR TAVSIYESI SENIN ICIN DAHA IYI OLUR KULLANMAYADA 6. AYINI DOLDURDUGU ANDAN ITIBAREN KULLANABILIRSIN.:teytey:

canım bende bebelac'ın pirinçli tahıllısı var kahvaltıda onu veriyorum için 2 çay kaşığı kadar üzüm pekmezi atıyorum çok seviyo deneyin bence

Back