Peki şimdi ne olacak ?

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
Merhaba hanımlar. Bir öğrenci olarak tek derdim şu anda derslerim. Bu sene Lise son'a geçtim. Yani seneye YGS LYS gibi bir kabus beni bekliyor. Sorun şu ki ben hala hangi bölümü seçeceğimde karasızım.. Bilginiz olsun olmasın hepinizin yorumlarını bekliyorum çünkü beni 4 senedir meşgul eden şu konuyu bir an önce çözüme kavuşturmak, ve ona göre yönlenmek istiyorum.

Baştan başlayalım..
Küçüklüğümden beri Mühendisliğe aşırı bir ilgim var. Daha 3 yaşındayken "ben mühendis olcaaaam" diye ortalarda fıldır fıldır dolanan sarı saçlı, küçük bir çocuktum. Büyüdükçe de içimdeki bu sevgi hiç değişmedi. Bu hayal için hep çok başarılıydım, başarılı olamayınca depresyona girip tüm tatili ailesine zehir eden :-)4:), herksten önce okumayı bilen, meraklı, herşeyden haberi olan, elektronik alet delisi, nerde bir priz görse inceleyen, kumandanın içini açan :-)9:), hatta 7 yaşında apartmanın bozulan zilini tamirciden çabuk tamir eden bir çocuktum. Hala da öyleyim. Mükemmel bir bilgisayar kullanım yeteneğim olduğunu düşünenler var. öyle ki 2 sene önce harçlıklarımı biriktirip bir bilgisyar kasası almıştım kurcalamak için... Neyse sizi sıkmak istemem..

İçimde inanılmaz bir aşk var. Evet, Elektrik-elektronik mühendisi olmak istiyorum. ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi.. Onlar için her şeyimi ortaya koymaya da hazırım ama.. Korkuyorum. Çevremde duyduklarım, internette okuduklarım. Mühendilikte iş yok, elini attığın yer mühendis diyenler..

ODTÜ'yü tutturursam tıpı da tutturmuş olacağım. Yani bilmiyorum. Doktorluğun statüsü, kazancı, hayat imkanları çok uygun tabi feda edeceğim 15 seneyi saymazsak. Ama doktorluk 17 yaşıma kadar hiç ilgimi çekmedi. Aileme kalsa tabi tıp okumalıyım ama içimde hep mühendislik yattığının da farkındalar. Ama ben korkuyorum. ODTÜ'yü, Bilkent'i, Boğaziçi'ni okuyup da 1000 TL ile işe başlamaktan korkuyorum. Şimdi diyeceksiniz yılda kaç kişi bitiriyor orayı bir elin beş parmağını geçmez, o parayı alamayanlar da var diye.. Ama o üniversiteleri tutturabilen kişileri de hesaba katmak lazım. Yaptığım araştırmalar 15 yıl sonra 3000 TL maaşla kalacağımı söylüyor. hayır, para falan değil derdim. Sadece emeklerimin boşa gitmesinden çok korkuyorum. Yükselememekten, gelişememekten.. Çocuklarıma dahi iyi bir gelecek sunamamaktan. Hatta kalkıp "Keşke tıp okusaymışım" demekten.. En çok da pişman olmaktan korkuyorum.

Annemin arkadaşının oğlu KOÇ Holding'de ciddi statüye sahip birisi.Bir ara konu açıldığında ODTÜ'yü ilk 5 te bitirsin işi koşulsuz hazır demiş. KOÇ Şirketlerinin imkanları o kadar mükemmel, bir o kadar da girmesi ağır. Bilmiyorum, gerçekten sözünü tutar mı yoksa bütün o şartlara mahkum mu olurum ? Yaparım o şartları, canımı dişime takar tamamlarım hepsini ama tüm umutlarımı bir adama ekip, sonra hayal kırıklığına da uğramak istemiyorum. Ya o kadar sene okursam da emeklerim boşa giderse diye çok korkuyorum..
Mühendislik artık çok kolay.. Ama tıp her zaman ki gibi zor.. Gözde.. Tabi normal bir üniversitede okumakla saydığım üniversitelerde okumak arasında çok şey var..
Bir yanda hayallerim ama beraberinde savaşmam gereken, gecemi gündüzüme katmam gereken bir kariyer, bir yanda gençliğimi harcaması dışında tüm hayatımı en üst düzeyde tutacak, en iyi şartları sunacak olan TIP mı bilmiyorum..

Bana yardım edin. Kararımı vermemde sizin de fikirleriniz olsun istiyorum.

Son düzenleme:
biz ne desek boş.
bu öyle başkalarının senin adına verebileceği bir karar değil. söz konusu olan senin geleceğin ve bu geleceği yaşayacak olan sensin.

Canım kendimde bir mühendislik öğrencisiyim. Evet elini attığın heryerde mühendis var ama kendini yetiştirmiş ve geliştirmiş olan mühendisler öyle her elini attığın yerde değil bunu bilmeni isterim. Tıp evet çok güzel bir meslek olabilir cazip gelebilir ama ya sonrası okuduğun onca yıl onca emek hepsini bağlayacağın bir tus sınavı (pratisyen hekim olarak kalacağını sanmıyorum anladığım kadarıyla baya bir hırslısın. Maşallah :))) Bence o kadar okuyacağına mühendisliğe de o kadar merakın varsa onu oku tıp için harcayacağın yılları mühendislikte kendini geliştirmek için harca. Bide okuduğun mühendislikte çok çok önemli değil mi? bütün mhendisler aynı işsiz statüsüne konulamaz takdir edersin ki. Şimdi isim vermek istemiyorum alınan insanlar olabilir ama bu böyle herşey okuduğun mühendisliğe bağlı canım. Umarım hakkında hayırlısı neyse o mesleği bulursun ve kazanırsın :)

biz ne desek boş.
bu öyle başkalarının senin adına verebileceği bir karar değil. söz konusu olan senin geleceğin ve bu geleceği yaşayacak olan sensin.

Doğru ama en azından sizin de görüşlerinizi almak istedim. Tabi ki son kararı ben vereceğim ama o kadar bunaldım o kadar bunaldım ki.. :KK50: Sizlerin görüşlerine ihtiyacım var. :KK31:

Canım kendimde bir mühendislik öğrencisiyim. Evet elini attığın heryerde mühendis var ama kendini yetiştirmiş ve geliştirmiş olan mühendisler öyle her elini attığın yerde değil bunu bilmeni isterim. Tıp evet çok güzel bir meslek olabilir cazip gelebilir ama ya sonrası okuduğun onca yıl onca emek hepsini bağlayacağın bir tus sınavı (pratisyen hekim olarak kalacağını sanmıyorum anladığım kadarıyla baya bir hırslısın. Maşallah :))) Bence o kadar okuyacağına mühendisliğe de o kadar merakın varsa onu oku tıp için harcayacağın yılları mühendislikte kendini geliştirmek için harca. Bide okuduğun mühendislikte çok çok önemli değil mi? bütün mhendisler aynı işsiz statüsüne konulamaz takdir edersin ki. Şimdi isim vermek istemiyorum alınan insanlar olabilir ama bu böyle herşey okuduğun mühendisliğe bağlı canım. Umarım hakkında hayırlısı neyse o mesleği bulursun ve kazanırsın :)

Teşekkür ederim.. :) Ben de böyle düşünüyorum ama okuduklarım.. duyduklarım.. kafam çok karışık.. :KK50:

Bence sevdigin isi yapmalisin o yuzden tercihin elek.elktronik olmali is yok diyenlere bakma bir elktrikelktronik esi olarak soyluyorum hicbir zaman ac kalmazsin :)))))

ah be güzelim doktorlar şayet pretsyense o kadarda çok kazanmadıkları gibi odtü gibi bir fakülteyi bitirncede küçük paralar kazanmıyolar.en azından çevremde bunun iyi örnekleri var odtü mezunu ve 5000 dolarla özel sektörde işe başladı...yani öncelikli hedefin tabiki maddi yönü olmasın ...insan senin yaşlarında işin gelecek boyutunu düşünmüyor.ben öğretmenim ve ailemin isteğiyle bu mesleği seçtim yoksa gazetecilik yada radyo tv okumak istiyordum.hatta tercih dönemi babamla küstüm babam ise inatla olmaz dedi,bayan için en ideal meslek bu bak yarın bana dua edeceksin ,evlendiğinde çocuğun olduğunda göreceksin tatili var,devlette kolay iş bulursun özel sektörde sürünmezssin demişti...ve şimdi evliyim birde bebeğim var yemin ederim babama hergün duacıyım.iyki bildiğimi okumadım diye..maddi olarak 2 bintl gibi bir para alıyorum ama 8den 14.30a kadar çalışıyorum ara tatili yaz tatili var .bunların hepsini düşünme bence öncelikli hedefin alabileceğin en yüksek puan olsun ondan sonra bunun hesabını yaparsın..zaten kafanda belirlenmiş meslekler mevcut başlangıç için güzel hedefler.umarım hedeflerine ulaşırsın

ah be güzelim doktorlar şayet pretsyense o kadarda çok kazanmadıkları gibi odtü gibi bir fakülteyi bitirncede küçük paralar kazanmıyolar.en azından çevremde bunun iyi örnekleri var odtü mezunu ve 5000 dolarla özel sektörde işe başladı...yani öncelikli hedefin tabiki maddi yönü olmasın ...insan senin yaşlarında işin gelecek boyutunu düşünmüyor.ben öğretmenim ve ailemin isteğiyle bu mesleği seçtim yoksa gazetecilik yada radyo tv okumak istiyordum.hatta tercih dönemi babamla küstüm babam ise inatla olmaz dedi,bayan için en ideal meslek bu bak yarın bana dua edeceksin ,evlendiğinde çocuğun olduğunda göreceksin tatili var,devlette kolay iş bulursun özel sektörde sürünmezssin demişti...ve şimdi evliyim birde bebeğim var yemin ederim babama hergün duacıyım.iyki bildiğimi okumadım diye..maddi olarak 2 bintl gibi bir para alıyorum ama 8den 14.30a kadar çalışıyorum ara tatili yaz tatili var .bunların hepsini düşünme bence öncelikli hedefin alabileceğin en yüksek puan olsun ondan sonra bunun hesabını yaparsın..zaten kafanda belirlenmiş meslekler mevcut başlangıç için güzel hedefler.umarım hedeflerine ulaşırsın

Aslında maddi yön de umrumda değil. Ben yerimde saymaktan korkuyorum. Birilerinin karşıma geçip "Yaaa zamanında tıpı seçseydin şimdiye doçent olmuştun" demeleri istemiyorum. Günün biri geldiğinde insanların karşısına geçip ben bunları, bunları başardım demek istiyorum. Bilmiyorum ama doğamda hep ileriye dönük bir kız vardı. Daha iyisi, daha iyisi, daha iyisi.. Hep daha iyisiyle büyümüş bir kız.. Şimdi ne yapacağıma karar veremiyorum.. :KK31:

Bence sevdigin isi yapmalisin o yuzden tercihin elek.elktronik olmali is yok diyenlere bakma bir elktrikelktronik esi olarak soyluyorum hicbir zaman ac kalmazsin :)))))

:) .. İlerde pişman olmaktan korkuyorum belki de.. :KK31:

Belki çok yüksekten uçtuğumu, egoist olduğumu düşünenler de olacak ama dediğim gibi varımı yoğumu koymaya hazırım..

Son düzenleme:
Odaklandığın şeyin yanlışlığını sevmediğin bir bölümü okuyarak anlayabilirsin ancak ve o zaman da belki de çok geç olur. Sen sanırım azminle herşeyi halledeceğine inanıyorsun, ama anlattıkların NE İŞ OLSA YAPARIM dan farklı değil, neden mi? Sen de bana kariyer sunsun da parlak bir meslek olsun da ne olsa yaparım der gibisin.

Bir kere dediğin üniversitelere girmek büyük çaba istiyor, sonra girdikten sonra okuması da ayrı bir dert, sevmediği bölümlerde okuyan ve daha sonra çalışan insanları bir dinleyebilsen keşke. İş hayatı ömürünü tamamlayacak bir unsur, sevmediğin bir işte çalışsan ayda 100.000TL de kazansan, ne işine yarayacak ki?

Artık her bölüm için elini nereye atsan mezun kaynıyor. Önemli olan kendini geliştirmek, evet önemli üniversitelerden mezun olmak sana büyük bir artı olacaktır, üzerine dil öğrenir ve akıcı bir dille konuşursan bence gayet güzel bir işin olur. 5.000 kazanma da 3.000 kazan ama işini zevkle yap.

Ben ne insanlar tanıyorum ; milletin kariyer uğruna STATÜ uğruna İSİM uğruna atlayacağı işleri, YOK diye çeviren. Neden dersin? İş kadar iş ortamı da önemli, hayatta huzur paradan daha önemli.

Ki zaten güzel bir üniversite bitirdiğinde eminim yine üst seviyede bir maaşın olacaktır.

tip 15 yil surecek diye dusunme.

Master derken muhendislik de oyle surecek.

Bahsettigin unilerden birinden elektronik muh mezunuyum. yasim 26 hala master yapiyorum. Dusun...

Ailen hakli bence. Cok daha saygin ve bol kazancli bir meslek doktorluk. Tip yaz. Net soyluyorum bunu.

Universite tercihi yaparken senin ikileminde kalip iki tercih yapip 1.sini muhendislik 2.sini tip yazmistim, sansina gelsin diye. Ilk tercihimin olup olmayacagi muallakta idi.
Sonuc=1.si geldi.

Su anda doktor bir erkek arkadasim var, "doktorum" demenin ve "muhendisim" demenin insanlar uzerinde yarattigi etki cok farkli.

Sunu da ekleyeyim, sinif arkadaslarimin ortalama maasi 2000-3000.
Bizle beraber uniye girip tip tercih edenler su an min 5000 aliyorlar.

Dahasi okumasi cook zor bir bolum oldugunu dusunuyorum. Bilgi yeterli degil cok da dusunmen gerekiyor. Oysa bir doktor cok bilmeli, bu yeterli ilerlemesi icin.

Bu bilgilerim isiginda, tekrar edeyim, tip yaz, pisman olmazsin.
Muh. Yazarsan pisman olma sansin yuksek.

karar senin ama mühendislikte çok iyi bi yer için çok üst düzey olman lazım iyi bir üniversite iyi dersler iyi bir staj 2 den fazla dil birazcıkta şans olması lazım doktorlukta mühendislikğe kendini verdiğin kadar doktorluğa verirsen mühendislikten daha iyi yerde olacağın garanti nerde olursan ol herzaman doktorlar iyi doktorlar iyi mühendislerden daha iyi kazanır makina bozuldu tamir edemessen atarsın yenisini alırsın maddiyatı düşünürsün falan ama insanda yeni alacağın birşey yok senin ellerinde insanlar sana ne istersen verebilir bu durumda maddi boyutu budur olayın inşallah güzel yerlerde olursun

Aslında maddi yön de umrumda değil. Ben yerimde saymaktan korkuyorum. Birilerinin karşıma geçip "Yaaa zamanında tıpı seçseydin şimdiye doçent olmuştun" demeleri istemiyorum. Günün biri geldiğinde insanların karşısına geçip ben bunları, bunları başardım demek istiyorum. Bilmiyorum ama doğamda hep ileriye dönük bir kız vardı. Daha iyisi, daha iyisi, daha iyisi.. Hep daha iyisiyle büyümüş bir kız.. Şimdi ne yapacağıma karar veremiyorum.. :KK31:

Canım o zaman sen de bir yandan doktora yaparsın üniversitede prof olursun mühendislik fakültesinde :KK34: Yani neden kendini geliştiremeyesin ki, illa doçent olunca mı statü sahibi olunuyor? Dünyanın en tanınmış mühendisi olmayı hedefle o zaman, 6 dil bil mesela, farklı ülkelerden sana teklif gelsin konferans ver diye:) Hatta iş teklifleri al falan...

Niye ufkunu genişletmiyorsun ki? :) Mühendisliği kısıtlı bir alan gibi görmene anlam veremedim:)

Teşekkür ederim.. :) Ben de böyle düşünüyorum ama okuduklarım.. duyduklarım.. kafam çok karışık..

Çok normal canım. Aynılarını bende yaşamıştım ama şimdi hiç pişman değilim. İnsanlar bilse de yorum yapıyor bilmese de Bütün mühendislikleri bir tutarak cevap veriyorlar halbuki alakası bile yok ama gelde anlat..o yüzden sen hayatın boyunca mutlu olucağın mesleği seç takma kimseyi. Ayrıca şu da var tıp her yerde tıp. Sonuçta okulun bitince daha zor başka sınavlara giriyosun seçiliyosun yani odtüymüş bilmem nereymiş hiç farketmiyor ama mühendislik yada başka mesleklerde bu çok ama çok farkediyor buda aklında bulunsun.

Az paran da olsa aç da kalsan SEVDİĞİN İŞİ YAP.. Çok insan var çok iyi bölümler okurken bırakan ya da işini hiç yapmayan... Az paran olsun ama HUZURUN OLSUN...

Merhaba, bende sona yaklasmis bir tip ogrencisi olaraek belki sana yardimim olabilecegini dusundum.
Haklisin toplumda doktolarin statuleri, maaslari hakkinda oldukca fazla gorusler var, fakat verilen emeklerin karsiligi olarak bunlarin az mi cok mu oldugunu dusunulmuyor.Anladigim kadariyla sen ne kadar sure sonra bu konuma sahip olabileceginin farkinda olan birisin. Kendi adima soyluyorum doktorluk cok guzel bir meslek ama karsilik olarak bisey beklememek gerek yoksa dayanilmaz derecede yorucu olabiliyor. Bir hocamiz soyle demisti doktorluk sadece bir meslek degil bir yasam tarzidir bu kesinlikle dogru. Tum bunlari dusunurek kendine en dogru meslegi secersin umarim, basarilar.

İnsanları dinlemek her zaman iyilik getirmez... Gerçekten yardım etmek isteyenler olduğu gibi kendi pişmanlıklarının acısını başkalarından çıkarmak isteyen insanlar da çok var... Sezgiler ASLA YANILTMAZLAR...

çevrendekilerin söyledikleri yüzünden kafan karışmış, şimdi biz de bişeyler söylersek iyice karışacak. Önümüzdeki yıl okul ve dersanede bu konuda size sürekli bilgi verilecek , üstelik işin uzmanları tarafından. Önünde 1 yıl var bence buna takılıp kalma, sen derslerine çalış.

Odaklandığın şeyin yanlışlığını sevmediğin bir bölümü okuyarak anlayabilirsin ancak ve o zaman da belki de çok geç olur. Sen sanırım azminle herşeyi halledeceğine inanıyorsun, ama anlattıkların NE İŞ OLSA YAPARIM dan farklı değil, neden mi? Sen de bana kariyer sunsun da parlak bir meslek olsun da ne olsa yaparım der gibisin.

Bir kere dediğin üniversitelere girmek büyük çaba istiyor, sonra girdikten sonra okuması da ayrı bir dert, sevmediği bölümlerde okuyan ve daha sonra çalışan insanları bir dinleyebilsen keşke. İş hayatı ömürünü tamamlayacak bir unsur, sevmediğin bir işte çalışsan ayda 100.000TL de kazansan, ne işine yarayacak ki?

Artık her bölüm için elini nereye atsan mezun kaynıyor. Önemli olan kendini geliştirmek, evet önemli üniversitelerden mezun olmak sana büyük bir artı olacaktır, üzerine dil öğrenir ve akıcı bir dille konuşursan bence gayet güzel bir işin olur. 5.000 kazanma da 3.000 kazan ama işini zevkle yap.

Ben ne insanlar tanıyorum ; milletin kariyer uğruna STATÜ uğruna İSİM uğruna atlayacağı işleri, YOK diye çeviren. Neden dersin? İş kadar iş ortamı da önemli, hayatta huzur paradan daha önemli.

Ki zaten güzel bir üniversite bitirdiğinde eminim yine üst seviyede bir maaşın olacaktır.

Pek öyle sayılmaz. Uluslararası İlişkiler, hukuk, işletme.. Onlar da bana kariyer verebilir. Ben sadece isteyerek yapabileceğim bu iki iş içinde geleceğimin en güvenli olacağı yeri düşünüyorum. Her insan ilerlemek ister. Bu insanın doğasında var. Sadece ilerde "acaba" diyip içimde bir kuşku beslemek istemiyorum. :)

tip 15 yil surecek diye dusunme.

Master derken muhendislik de oyle surecek.

Bahsettigin unilerden birinden elektronik muh mezunuyum. yasim 26 hala master yapiyorum. Dusun...

Ailen hakli bence. Cok daha saygin ve bol kazancli bir meslek doktorluk. Tip yaz. Net soyluyorum bunu.

Universite tercihi yaparken senin ikileminde kalip iki tercih yapip 1.sini muhendislik 2.sini tip yazmistim, sansina gelsin diye. Ilk tercihimin olup olmayacagi muallakta idi.
Sonuc=1.si geldi.

Su anda doktor bir erkek arkadasim var, "doktorum" demenin ve "muhendisim" demenin insanlar uzerinde yarattigi etki cok farkli.

Sunu da ekleyeyim, sinif arkadaslarimin ortalama maasi 2000-3000.
Bizle beraber uniye girip tip tercih edenler su an min 5000 aliyorlar.

Dahasi okumasi cook zor bir bolum oldugunu dusunuyorum. Bilgi yeterli degil cok da dusunmen gerekiyor. Oysa bir doktor cok bilmeli, bu yeterli ilerlemesi icin.

Bu bilgilerim isiginda, tekrar edeyim, tip yaz, pisman olmazsin.
Muh. Yazarsan pisman olma sansin yuksek.

Bunu bildiğim için de kararsızım. Küçüklükten beri kurduğum o toz pembe hayallerin beni yanıltmasından çekiniyorum açıkçası.. Tercih günü geldiğinde yada işe başladığımda "Acaba" demek yakacak canımı biliyorum. işte bu yüzden istiyorum ki sizin de fikirleriniz olsun, mesleğimi seçerken aklımda süphe kalmasın. teşekkür ederim.. :)

Son düzenleme:
Merhaba, bende sona yaklasmis bir tip ogrencisi olaraek belki sana yardimim olabilecegini dusundum.
Haklisin toplumda doktolarin statuleri, maaslari hakkinda oldukca fazla gorusler var, fakat verilen emeklerin karsiligi olarak bunlarin az mi cok mu oldugunu dusunulmuyor.Anladigim kadariyla sen ne kadar sure sonra bu konuma sahip olabileceginin farkinda olan birisin. Kendi adima soyluyorum doktorluk cok guzel bir meslek ama karsilik olarak bisey beklememek gerek yoksa dayanilmaz derecede yorucu olabiliyor. Bir hocamiz soyle demisti doktorluk sadece bir meslek degil bir yasam tarzidir bu kesinlikle dogru. Tum bunlari dusunurek kendine en dogru meslegi secersin umarim, basarilar.

İşte ben o hayat tarzını benimseyebilir miyim ondan emin değilim. :KK53: teşekkür ederim. :)

Son düzenleme:
Tweety26 çok düşünüyorsun ve sıkıntılısın ki seni anlıyorum çünkü ben de şu an kariyerime bir fazla ne eklerim diye uğraşma aşamasındayım. Yazdıklarımı belki de eleştiri olarak algılıyorsun bilemiyorum ama benim de sana demek istediğim kısaca şu:

İnsan her alanda kendini ilerletebilir, istedikten sonra. Önemli olan sevdiğin işi seçmen ve sonrasında istediğin şekilde ilerleyebilirsin. Seni bir yanılgıdan kurtarmak için yazmak istedim. Görüldüğü kadarıyla başarılı ve azimlisin, düşündüğün iki meslek de gayet güzel meslekler, ki mühendisliğe ilgim vardı diyorsun, ben de bu nedenle doktorluk daha fazla statü getirir diye düşünme, sevdiğin işi yap, dünyanın en tanınmış mühendisi olarak da bir statü sahibi olabilirsin, demek istedim.

Hangisi karar veremiyorsan da, anladığım kadarıyla ailenin çevresi geniş, sana staj gibi bir yer ayarlasınlar bir hastanede ya da poliklinikte, sonra da bir mühendislik firmasında.

Zaten yaz ayındayız, git deneyimle...Gözlemle insanlarla konuş.

Sonra yine karar veremezsen rehberlik ve danışmanlık hizmetini kullan.

Ne diyebilrim bilmiyorum ama bana kalirsa gayret etmek,caliskan olmak, sabirli olmak basta geliyor sonra bakiyorsunki bunlar senin hayat tarzin oluvermis..tabi bunlari herkosulda yapmak bazen gercekten yipratici oluyor ama bence bi doktor icin hastasini daha ii gormenin tum herseyi unutturabilecegini ve devam etmek icin gerekli olan enerjiyi saglayacagini dusunuyorum.
Hersey bi yana hicbiseyden etkilenmeden-burada yazilanlardan fikir edinmelisin tabiki- kendini en iyi taniyanin sen oldugunu bilerek kararini vermelisin,ne olursa olsun sevmedigin biseyle ugrasmak sende bilirsinki cok zordur

X