Peki öğretmenler çocuklarımız için bizden neler istiyor ?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
Herkesin herkesten şikayet ettiği dönem ve platformda bu sorunun yanıtlarını merak edıyorum .

Ben 2. sınıf velisiyim.

Normalde ogluma her aksam derslerinin pekişmesi için mutlaka 1-2 sayfa test çözdürüyordum ki, aldıgım yorumlar ve kendimi rehberlikte bulmam sonrasında bu durumu değiştirdim.

Yani öğretmenle bunu konuşmadık ama rehberlik çok üzerine gitmeyin siz sanıyormusunuz ki her cocuk ödev harici evde ders calısıyor diye söylüyor. Bizde bol bol oyun oynuyoruz artık. Daha çok zeka oyunları edindik, paralı pullu, efendim görsel algısı için yararlı olabilecek şeyler yapıyoruz. İsim şehir oynuyoruz , zıt anlamlı kelimelerle yarış yapıyoruz tabi bunlar eğitmek amaclı oldugunun farkında değil oglum.
(rehberlık tavsiyesi ancak bunların haricinde oyunlarda oynuyoruz )

Peki bu doğrumu ? Bu seferde başka bir yerden yahu boş mu bırakıyorum diyorum , ama bu defa sorum velilere değil.

Öğretmenlerimiz cocuklarımız için bizden ne istiyor, gerek ders olsun , gerek davranış olsun nasıl yönlendirmeliyiz , bizlerden beklentileri neler bunu merak ediyorum.

Oğlum rehberliğe gidiyor ,derste bilmesine ragmen parmak kaldırmıyordu , çekingenlikten dolayı yardım alıyoruz.

Valla cute açtığın konulara bayılıyorum ilerde veli olacağım için konunu takipteyim

2.sınıfta, bu kadar ders ders denildiği takdirde erkenden bunalacaktır diye düşünüyorum.

Amaç, eğitmek.

Yöntemi ne olursa olsun, bilgiyi alabilmek. bu amaç, yaş grubuna göre değişkenlik gösterir diye düşünüyorum. Zeka oyunlarıyla, bilmece, bulmaca, oyun, eğitici yaşına uygun videolar vs daha yararlı olacaktır bu test çözdürmeye kıyasla.

Zaten test çözeceği vakitler gelecek acele etmeyin :) Eğlenerek, merak ederek öğrensin bence...

Evde verilen az öz ödevi hakkını vererek yaptırmanız ( şahsen Arkalı önlü bir yaprak veririm), bol bol kitap okutmanız, birlikte okuma saatleri yapmanız, okuduklarinizi canlandirmaniz, eğlenerek kendi kafanızda canlandırdığınız kahramanlarla yeni öyküler yazmanız yeterli olacaktır.

Davranış konusuna gelince başkalarını rahatsız edecek özgürlüklerden uzak duran çocuklar yetistirmemiz kafi olacaktır.

Bir de öğretmene is öğreten veli olmasın benim için en önemlisi bu..

Öğrenci ile her türlü ilerleriz motivasyonumuzu dibe çekmesinler yeter.
Nacizane görüşüm..
Kolaylıklar ve basarilar dilerim..

Çocuklar en iyi yaparak öğrenir.
"Bu benim ne işime yarayacak ki?" sorusunu hepimiz duymuşuzdur.
Çocuk test çözerken bi amacının olup olmadığını bilmeli. Bunlar onun ne işine yarayacak öğrenmeli.
Gerçek hayatta kullanmayacağı şeyleri öğrenmek onlar için hem sıkıcı hem zor.
Yoksa çözmüş olmak için test çözmeye döner.

evde ödevini yaptırdıktan sonra oynadığınız oyunlar yeterli zaten bir yaştan sonra habire testlere gömüleceği için şuan testler çok erken

Öğretmen değilim ama çocuk gelişimi hakkında donanımım var.
Fakat...
Bizler ebeveyn olarak öncelikle birey olabilen, saygılı, kendine güvenen, doyağa duyarlı, mutlu olmayı ve paylaşmayı bilen nesiller yetiştirmeliyiz.
Çünkü günümüzde en çok bu yazdığım şeylerin eksiklerini görüyoruz.
Testler, ödevler ya da oyunlar daha sonraki aşamalar.
Boş vakitlerinizde 1, 2 oyun oynadıktan sonra çocuğunuza ev içerisinde sorumluluk verin.
Örneğin kendi kirlilerini beyazlar ve renkliler şeklinde ayırmasını oyun haline çevirin, beraber dolabını düzeltin.
Acıktığında kendine bir şeyler hazırlaması için sizin gözetiminizde fırsat tanıyın, sokaktaki canlıları sevdirin.
Ekmekten kırıntılar yapıp, kuşlar için çimlere serpiştirin.
Köpek ve kediler için mamalar hazırlasın, beraber parka gidip dağıtın.
Çiçeklerin dalında güzel olduğunu öğretin.
En sevdiği oyuncakları ayırın ve bunları başka arkadaşlarına hediye etmesi gerektiğini anlatın ve 1 hafta süre verin.
Evinizde söz hakkı olsun, yiyeceği yemekten gitmek istediği yere kadar fikirlerini sorun, danışın.
Hergün ona ödevlerini ya da okulda ne öğrendiğini değil, arkadaşlarıyla neler yaptığını, öğretmeninin nasıl davrandığını sorun.
O gün yeni bir şey öğrendiyse, gerçek hayatta tatbik etmesini sağlayın.
Farkındayım, yazdıklarım çok zamanlı bir iş ama bizleri kurtaracak olanlar da bu nesil.
Bizler karakterli çocuklar yetiştirirsek, 2 ya da 3 test çözmesinin, yanlışların doğruları götürmesinin bir önemi kalmaz.
Gerçek dünyada hayattta kalmak, diplomayla alınamayan bir şeydir ve birey olmayı başaran çocuklar limon bile satsa, layığıyla namusuyla yaparlar.

Bir öğretmen olarak yorum yapmak istedim. Öncelikle açtığınız konu gerçekten çok faydalı. Burda bilgi alış verişi olabilir. Ben 2. Sınıfları okutuyorum. Ben testten ziyade çocuklarımın çok güzel okuması ve okuduğunu anlaması güzel cümleler ile anlatmasını hedefliyorum. Bunu başarırsam eğer diğer dersleri zaten takır takır yapacaktır. Size tavsiyem ingilizce kelimeler de öğretmek. Çünkü ezber yapmam çocuğun zihnini daha da geliştirecektir.bizler gibi olmasın yavrularımız. İngilizce artık ana dili gibi öğrenilmesi gereken bir dil haline geldi. Testten ziyade bunları yapabilirsiniz ek çalışma olarak tabiki. Öncelikle ödevlerini anlayarak etkili bir şekilde yapmalı
benim haylazlar ödevlerini yapmıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…