Premature Bebekler Pediasure mama kullanan oldumu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ebrizm

Prenses Beril in annesi
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
2.133
14
Arkadaşlar bir çoğunuz biliyorsunuz Beril i ankaraya götürdüm ordaki nörolog beyin gelişimi ve fiziksel gelişimi için biraz daha destekli beslenmeli dedi ve bana kalırsa pediasure mama kullanmayı öneredi. İzmirdeki dr muzda golden goat keçi sütü mamasını öneriyor. çok arada kaldım ama pediasure dede kilo alamayan ek desteğe ihtiyacı olan çocuklarda 1 yaşıundan sonra kullanılır diyor ne yapsam bilmiyorum. kullanan arkadaşlardan fikirlerini rica ediyorum

ebrizim nasılsın??
kaç gündür göremedim seni..
herşey yolundamı..
canım bu mamalarla ilgili bilgim yok..
inşallah kullananlar cevap yazar..

canım ben derin in mamasının içine bazen katıyorum hiçbir zararı yok beslenme desteği olsun diye katı gıda almadığından tavsiye ederimmm afiyet olsun

mamalarına derken kaşık mamasınamı karıştırıyorsun

Canım bu mama iştahsız ve kilo alımı yetersiz bebeklere 1 yaşından sonra veriliyor. Çikolata ve vanilyalısı var. Aşağıda mama kullanım şekli var. Faydasını görürsünüz inşallah.

Hitap Ettiği Yaş Aralığı: 1 ve 10 yaş arası

Özellikleri:
Pediasure Vanilya Aromalı 1-10 Yaş Çocuklar ıçin ıçecek 400Gr
Pediasure vanilya aromalı toz su ile karıştırılarak hazırlandığında 1-10 yaş arası çocuklara yeterli ve dengeli beslenme sağlayan bir üründür.
Tam beslenme desteği olarak tek başına veya ek besin olarak kullanılabilir.

KULLANIM ŞEKLı;
225 ml`lik bir beslenme karışımı hazırlamak için bardağa 190 ml soğuk su koyunuz ve kutunun içindeki ölçekle 5 ölçek veya 47,3 gr Pediasure`yi yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyiniz.
Önerildiği şekilde hazırlandığında Pediasure 1 ml`de 1kcal sağlar 400 gr bir kutu toz ile yaklaşık 9 adet 225 ml`lik içecek hazırlanır.225 ml`lik bir bardak Pediasure 225Kcal sağlar.
Açılmamış kutular oda sıcaklığında saklanmalıdır.
Açılmış kutular kapalı olarak serin ve kuru bir yerde saklanmalı ve 3 hafta içinde kullanılmalıdır.
Sulandırılmış Pediasure uygun olarak kullanılmalı yada üzeri kapalı olarak buzdolabında saklanmalı ve 24 saat içinde kullanılmalıdır.24 saat içinde tüketilmeyen ürün atılmalıdır.

ÖNEMLı NOT:
Pediasure büyüme desteği için ve hastalıktan iyileşme sürecinde tek başına veya ek besin kaynağı olarak kullanılabilir.
Tıbbi gözetim altında kullanılmalıdır.
Parenteral kullanım için değildir.
Gluten içermez .
Eser miktarda Laktoz içerir.
Pediasure bileşenlerinden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen galaktozemili ve/veya inek sütü proteinlerine alerjisi olanlarda kullanılmamalıdır.
Doktor tarafından belirtilmedikçe 1 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz.
Çocuğunuzun spesifik besin gereksinimleri ile ilgili olarak doktora ve/veya diyetisyene danışınız.

çok teşekkürler mehtapçım.iyki varsınız dert ortağı arkadaşlarım sayenizde toparlan kendine gel diyorum kendime kızım için yıkılma demek için sizlerden güç alıyorum hepinize minnetterım

Rica ederim canım. Keşke elimizden daha fazlası gelse. Hep dua ediyorum sizin için. Bende gerçekten çok ayrı bir yeriniz var. Allah'ım sana da Bericiğe de güç versin.

inş berilcik bu mamaları içecek çabucak atlatacak herşeyi insanın bu dünyada evladı gibi yok hiçbişeye benzemiyo evlat sevgisi

sevgili mehtap
seni ayrıca tebrik etmek istedim. bir çok anneye verdiğin doğru ve yerinde bilgilerle beni hep şaşırtıyorsun. minik oğlunu o tombiş yanaklarından öpüyorum. yakında kutladığın yeni yaşını da dolu dolu oğlunla, ailenle geçirmeni diliyorum.

ben oğluma vermiştim dengeli beslenmesi için.
kilo almadı ama en azından içim rahat ediyordu verdikçe..
birde ensure tavsiye edebilirim hatta ensure plus tek içimlik hazır.

Çok teşekkür ederim preemie. Hepimiz aynı şeyleri yaşadık, yaşıyoruz. Burada birbirimize biraz faydamız dokunuyorsa ne mutlu bizlere. Asıl mesleğim gazetecilik benim. İletişim Fakültesi mezunuyum. Mesleğimin getirdiği araştırmacılıktan kaynaklanıyordur:) Ama burada asıl senden öğreneceğimiz çok şey var. Foruma çok sık uğramıyorsun sanırım. Zaman buldukça uğrayıp bize çocuk gelişimi ile ilgili genel tecrübelerini aktarırsan seviniriz. Ben de senin minik kızını öpüyorum. Sevgilerimle...

sevgili ebrizm benim kızımda çok yavaş kilo aldığı için doktoru pediasure önermişti eczaneden toz şeklinde olanı denedim bir kaç kere ilk başlarda hoşuna gitti daha sonra maddi nedenlerden dolayı birazda pahalı olduğu için sıkıntı çekmeye başlayınca heyet raporu ile alınabildiğini öğrendim ve 1 yıllık rapor çıkarttırdım anlaşmalı eczaneden 1 yıl boyunca geldi ama toz şeklinde değil sıvı şeklinde olanı geldi kakaolu, vanilyalı, muzlu ve çileklisi ama kızım bir müddet sonra tiksinmeye başladı aslında düzenli içebilseydi belkide kilo alacaktı fakat içmediği için kilosu hala çok az ama tavsiye ederim en azından normal yollarla beslenemediği zamanlarda pediasure günlük yemek ihtiyacını karşılıyor.....

hepinize çok teşekkürler arkadaşlarım . Cumartesi günü nörolog kontrolümüz vardı dr muza bahsettim pediasure verelimmi diye kesinlikle vermeyin dedi berilin kilo almaması hareket yeteneği kazanımında daha iyi olacağını düşnüyormuş malesef şu an bu fikir rafa kalktı

Cnm pediasure kilo alamayan bebeklere ek olarak veriliyor. Beyin gelişimi ile ilgili olduğunu duymadım fakat genelde doktorlar zor durumda kalmadan vermiyorlar. Pediasure, fantomalt ve bunun gibi takviyeler ileride obeziteye yol açtığı için doktorlar kolay kolay vermiyorlar. Biz bu ara efa-vit e başladık özellikle beyin ve zeka gelişimine çok etkili olduğunu söyledi doktorumuz.
Son bir haftadır kullanıyorm hiperaktif bir bebeğim vardı şimdi dahada beter oldu yaa ( bizimkine balık yağı bulunduğu için içinde biraz iştahı açılsın die verdi doktorumuz.

seven seas balık yağı veriyoruz bizde 5. aydan beri ama hala iştah sorunumuz var

kullanıpta fayda gören başka arkadaşlar varmı? acaba bende başladım dün ama 5 ölçek fazla geliyor içemiyor 2,5 ölçekten yapıyorum faydası olur mu? sizce

ben ıkı aydır kullanıyorum yarım olçek hazırlıyorum katıyorum mamalarına cok degıl ama ama olsun azda olsa toparlasınlar bı ay daha verıcem soznra kesıcem ınş daha ıyı yıyolar ve kusmuyolar artık onu farkettım .....