PDR, Zihinsel Engelliler ve Okul Öncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi. Sizce hangisi?

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
Merhabalar.
Çocukluğumdan beri hayalim hep öğretmen olmaktı.Küçük çocuklarla ilgilenmeyi seviyorum.
Öğretmenlik istediğim için okuduğum bölümümü bıraktım.Çocukları çok sevdiğim için Okul Öncesi Öğretmenliği bana sıcak geliyordu.
Eylül ayında yapılan atamalara bakıyordum.Okul Öncesi Öğretmenliği'nin atamaları çok çok düşmüş.
Açıkçası korkmaya başladım.Ben 2018 yılında mezun olacağım üniversiteden. O zamana kadar durum ya daha da kötüye giderse?
İkinci düşündüğüm bölüm olan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünü daha fazla düşünmeye başladım.
'Kesinlikle bu öğretmenlik olacak' diye bir şartım yoktu. Hangi bölümün öğretmenliği olursa olsun çok mutlu olacağımdan eminim.
Zihinsel Engelliler Öğretmenliği,Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ataması en çok yapılan bölümler.
Yani şu anda Okul Öncesi Öğretmenliğinden daha çok bu bölümler var aklımda.
Bir de Çocuk Gelişimi bölümü.(4 yıllık)
Çalışma alanları oldukça geniş ve her üniversitede de yok bu bölüm.
Çocuk Gelişimi bölümünü okurken formasyon alıp bölümden mezun olduktan sonra öğretmenlik yapma şansımız var mı?
Sizce bu 4 bölümden hangisinin önü 2018 yılında da açık olur?
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Teşekkürler.

şu anda pdr ve zihinsel engelliler öğretmenliği ataması fazla ama burası türkiye arkadaşım hiç belli olmuyor :)) bende pdr istiyorum bu arada

kesinlikle zihinsel engelliler derim. atamaları suan için cok ii ve cok düşük puanla atanılıyor. bidiğim kadarıyla iide ücret alıyorlar. utanmasam 30 yasından sonra bende okucam bu bölümü saka bi yana devlet olmazsa bile özelde mutlaka iş bulursun.

Çocuk gelişimi okuyorum. 4 yılık. Tek geçerim :)

ben zihin engelliler öğretmenliği okuyorum ve sırf ataması iyi diye okunacak bir bölüm değil. sonuçta sorumluluğu ağır olan bir bölüm gerçekten o insanlara yadım edebileceğinize inanıyorsanız okuyun bu bölümü. masum insanların günahlarına girmeyin yapamayacaksanız. iyi düşünün ayrıca 60barajı geldi. atanabilmek için kpssden en az 60 almanız gerekiyor. bir de bu yıl ve geçen yıl bizim bölüm çok fazla üniversitede açıldı. yani devletteki açık hızla dolacaktır. bunların hepsini araştırın öyle tercih yapın. bu bölümü okumaya karar verirseniz de bi rehabilitasyon merkezine gidin görün en az 1 hafta ona göre karar verin derim. sadece ataması iyi maaşı iyi diye bu meslek ömür boyu yapılmaz sevmek ve istemek gerekir.

pdr bölümü ile son zamanlarda çok uğraşmaya başladılar son haberlere iyi bak derim. psikolojik danışmanlık ve rehberlik olan bölümden psikolojik danışmanlık isminin alınacağını söylüyordu o bölümde ki bir arkadaşım.

zihinsel engelliler ataması çok iyi bir bölüm ancak çok sabır ve hoşgörü isteyen bir bölüm. bu meslek çok saygı duyulacak bir meslek
ama mesela 6 ay boyunca herhangi bir şey üzerinde bir eğitim verdiğin öğrenci bir günde onu çöpe atabiliyor ve bunu o isteyerek yapmıyor
yada durduk yere öğretmenine, arkadaşına tokat atabiliyor.
yani öğretmenlik çok saygın bir meslek doğrudur, zihinsel engelliler öğretmenliği çok çok daha saygın bir meslek yapabilirim diyorsan hiiç kaçırma derim.

okul öncesi öğretmenliği dediğin gibi bir ara çok popülerdi. ama şu sıralar çoğu öğretmenlik gibi düşüşe geçti.
üniversitelere girerken benim zamanımda 49.000 sıralamayla ikinci öğretim ancak gelir diyorlardı bana
bu yıl sıralamaları 150.000'lere düşmüş
illa öğretmenlik istiyorsan çocukları da sevdiğini söylüyorsun bence okulöncesi en iyisi bu yazdıklarının arasında

çocuk gelişiminde formasyon alıp anaokullarında öğretmenlik yapabiliyorsun.ayrıca kız meslek liselerinde çocuk gelişimi derslerine girebiliyorsun.

merhaba ben de işletme bırakıp okul öncesi öğretmenliği kazandım. aslında pdr istiyodum istediğim okulda olmadı ama içimde ukte kaldı gibi pişman gibiyim bu aralar bilemiyorum. iş imkanı olarak okul öncesinin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum tabi pdrye göre, diğer bölümler hakkında pek bi bilgim yok

malasef ki okul öncesi öğretmenliğinin atama puanı her geçen yıl fazlasıyla artıyor zihin engelliler öğrt. çok zor bence kesinlikle herkes yapamaz o yüzden PDR onun da atama puanı artmaya başladı ama okul öncesi kadar değil en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…