Merhaba, ben de pcosluyum. 3 doktor değiştirdim. Annemde ve anneannemde erken menepoz var. Ben hiç çocuk isteyen biri değildim. En azından 30dan önce düşünmem diyordum. İlk gittiğim doktor beni çok korkuttu. Senin çocuğun olmaz. Bir anda menepoza girebilirsin. Şimdiden denemeye başlaman gerek. Olmazsa tedavin çok uzun sürebilir dedi. Biz de denemeye başladık. Olmadıkça çok üzüldüm. Başka bir doktora gittim. Çok güven vermedi ve şuanki doktorumu buldum. Çok pozitif ve hep iyi konuştu. 10 kilo ver ben inanıyorum olacak dedi. 1,5 ayda 12 kilo verdim. 2 kilo daha ver, dene olur dedi. 2 kilo aldım maalesef. 6 ay kadar denedik. Çok kötü görünmüyo hatta 1 yumurtalıkta pco kalmamış neredeyse dedi. Sürekli motive edici konuşuyor. Adetin 3. günü gel yolumuzu çizelim dedi. 3. günü gittim. Femara diye bir ilaç verdi. 5. gün başlayıp 2 tane 5 gün boyunca kullanacaksın dedi. Hemen araştırmalara başladım. Sürekli karşıma çıkan iki ilaç vardı. Biri femara diğeri sizin kullandığınız klomen. Çoğunluk klomen kullanmış anladığım kadarıyla. Bu ilaçlar yumurtaları büyüten ilaçlarmış. Yumurtalar belli bir olgunluğa ulaşınca çatlatma iğnesi yapılıyormuş. Çatlatma iğnesinden sonra 24-36 saat sonra ilişki ve sonraki günlerde gün aşırı ilişki öneriyorlar. Çatlayan yumurtayla sperm buluşunca döllenme gerçekleşiyor. O kadar çok okudum ki bununla ilgili; çoğunluk ilaçlar işe yarıyor diyor. Bir kısım yumurtaların gelişmediğini, ilaçların yanıt vermediğini yazmış. Bir kısım yumurtanın olması gerektiğinden çok fazla büyüdüğünü ve sonunda kiste çevirdiğini yazmış. Ben hiç böyle ihtimalleri düşünmedim. Doktorum hep her şey çok yolunda dediği için ben de hep iyi ihtimali düşündüm. Benim için böyle olmadı. Yumurtalarım gelişmedi. Femara tedavime yanıt vermedi. Ben de buradan sorarak öğrendim; bu gibi durumlarda iğne tedavisi ile yumurtalar büyütülüyormuş. Kiste çevirenler ise bebek tedavisine ara verip ilaçlar ile kisti küçültmeye, yok etmeye yöneliyorlarmış. Benim kontrolüm çarşamba günüydü. Gelişmediğini öğrendim. En büyüğü 10 mm olmuş. Doktor 13-14 mm bekleriz biz bu günlerde dedi. Bu ilaç uzun salınımlı bir ilaç. Hala senin vücudunda etkisini gösteriyor. Cumartesi tekrar gel büyümüş olabilir dedi. Yarın sabah kontrolüm var. Ben de gittiğimde öğreneceğim. Sorunuza çok yanıt olmadı fakat burada günlerdir okuduğum bilgileri sizin için derlemeye çalıştım. Dilerim en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz