Gebeliğe Hazırlık Pcoslu bir kızın hamile kalma mücadelesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

gorkemlitavuk

Catlover
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2022
141
162
33
28
Merhaba bu konuyu kendimle alakalı gelişmeleri kaydetmek bilgi paylaşımı yapmak için açıyorum.
Pcosluyum, ilk defa çocuk isteğiyle doktora gittim . Glifor a başlattı kilo ver dedi, 20 gün içinde 5 kg verdim , pilatese başladım .
27 Aralık adetin 1. Günü, 4. Günü akşamı klomene başladım günde 2 tablet, majivitex ve folik asite de sonradan başladım.
15. Günü doktor kontrolüm vardı. Doktorum çok fazla yumurtan var, sol tarafın daha aktif, 14 mm olan yumurtan var en büyük olarak, geç yumurtlayacaksın 18-19. Günü çatlayabilir gün aşırı ilişki olsun dedi. İğne vermedi adet veya hamilelik olana kadar tekrar kontrole de çağırmadı

Sizce iğne için ısrar etmeli miyim , kendi çatlaması için ne yapabilirim

Komik gelebilir ama bence havuç yemelisin havuç hatta bunun incir ve havuç kürü var yumurta çatlaması için ama bence şuan tedavi gördüğün için o kürler olumsuz etkileyebilir ama havuç yemenin bi zararı olmaz bence dr saraçoğlu söylüyor yumurtanın çatlaması için havuç tüketmek gerekiyormuş

Canım benim neden komik gelsin, havuç ve inciri çok duydum. Şuanda diyette olduğum için incir tüketmemem daha iyi olur ama havuç tüketeceğim kesinlikle bol bol teşekkür ediyorum

Bende şuan incir kürünü deniyorum geçen ay bende klomen aldım ama yumurtalarım büyümedi bu ay ara verdim o arada boş durmuyorum kürü deniycem

Bende şuan incir kürünü deniyorum geçen ay bende klomen aldım ama yumurtalarım büyümedi bu ay ara verdim o arada boş durmuyorum kürü deniycem
Peki kendiniz mi ara verdiniz doktor mu ara verelim dedi? Benim doktorum adet olursan 3. Günü gel klomene tekrar başlayacağız doz arttırarak dedi

Canım benim neden komik gelsin, havuç ve inciri çok duydum. Şuanda diyette olduğum için incir tüketmemem daha iyi olur ama havuç tüketeceğim kesinlikle bol bol teşekkür ediyorum
Ay ne biliyim bunlar aslında biraz koca karı tavsiyeleri gibi ama insan çaresizlikten herşeyi deniyormuş

Peki kendiniz mi ara verdiniz doktor mu ara verelim dedi? Benim doktorum adet olursan 3. Günü gel klomene tekrar başlayacağız doz arttırarak dedi
Ben 23ünde başladım klomeni almaya günde iki kez içtim adetimin 5.günüydü çok erken adet oldum ki kendiliğinden adet olamam normalde ilaç kullanarak adet olabiliyorum sadece. Adetim bitti iki hafta sonra adet oldum yumurtamın büyümesini beklerken daha iki hafta önce klomen aldım üstüste tekrar almak istemedim kendim istedim doktorumda olur tabiki dedi

Ben de pcosluyum
Adetim duzenli ama ileri derece pcosluyum
Cok tedavi gordum
Klomen,femara,catlatma ignesi ganol-f çatlatma ignesi sonuc negatif
Bir kere femara ve catlatma ile oldu ama 6 haftalik dusuk oldu ve sonra hamilelik elde edemedim
Bu defa devlete yoneldim
Devlette bastan her sey yapildi rahim filmi dahil esimin spermlerine bakıldı
Spermde sekil bozuklugu cikti
Asilamaya gectik bir kere yapıldı tutmadi
Daha sonra tekrar aşılama icin gittim ama bu sirada doktorun esim ve benim icin onerdigi takviyeleri de kullaniyorduk
Doktorum ikinci asilama icin agustosta gittigimde diger ay gel dedi tamam dedim eylulde regl oldum gitmedim biraktim tedaviyi ama ilaclari birakmadim
Yeme seklimi degistirdim,akdeniz diyetine gectim kilomda cok degil ama nasip ya olursa diye
Yuruyus yaptim
Sogan suyu ictim,incir kuru yedim,hayit otu ekstresi ilaci kullandim,inositole devam ettim derken supriz sifir belirti ile hamileydim sok oldum
Ne ise yaradi ne etki etti hic bilmiyorum belki vakti zamani geldi Rabbim nasip etti
Cok sukur o kadar sıkıntısiz sakin ilerliyor ki 17.haftamiz bitiyor

Bazi seylere inanarak yapmak onemli sanirim kafadan silince gerceklesiyor bunu bizzat yasadim
Yani dusugun arkasi hemen olur dediler 2 sene sonra oldu ve tedavisiz bir sekilde
Pcoslu olarak cok sansliyiz eger erkek faktoru sorunu yoksa gercekten oluyor ama erkektede sorun varsa sure uzuyor

Allah kimsenin kucagini bos birakmasin

Aaa yanlis anlamadiysam sizde benim gibi ilaç almadan adet olamıyor musunuz? Ben 35 yasindayim 35 sene içerisinde ilaç kullanmadan hiç gelmedi benim ki yılda bir defa bile dizinde öyle mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…