pcos ve tedavisi

moonskiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2024
18
2
1
25
kızlar selam kısaca hikayemden bahsedicem evlendiğimde 1 sene yasmin kullandım ve bıraktıgımda ilk seferde hamile kaldım, boş gebelik olarak sonlandı maalesef kürtaj sonrasında adet düzenim çok bozuldu 50 gün 40 gün gibi olmuyordum doktora gittim pcos oldugumu prolaktin dhea sonuclarımın yüksek oldugunu söyledi prolaktik ilaçla düştü ancak şuanda 6 ay yazz isimli dogum kontrol hapını önerdi çok kararsız kaldım kullanmalımıyım kilo vermemi ve yazzı 6 ay kullanmamı istedi sonrasında gebe kalabileceğimi söyledi bu durumu yaşayan veya benzer olan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz artık düşünmekten cok yoruldum...

Pcos tedaviyle geçmez bununla yaşarsın sadece tedaviyle semptomları hafifler ve evet kilo vermek en iyi tedavi yöntemi

2 yıl doğum kontrol hapı kullandım, yaklaşık 1 yıl olacak birakali. Adetlerim düzenliydi fakat son iki adetim çok uzun sürdü. Doktora gittim, duphaston/didrogestron ile duzeldi. Hormon testleri yapıldı ve düşük kan, demir eksikliği, D vitamini eksikliği tespit edildi.

Hormon değerlerim:
Prolaktin 27.12,
LH 17.12,
FSH 5.48
Estradiol 52.

Doktorum PCOS teşhisi koydu 😒.
Tedavi olarak folik asit (inositol içeriyor), D vitamini ve progesteron (200 mg) verdi.
Üç ay kullanmamı söyledi. Son 1 ayım kaldı.. Gebelik olmazsa, yumurtlama testlerine bakılacak.
(Yaşım 24, boy 1.60 kilom 58 di
şuan verdim 54.)

kızlar selam kısaca hikayemden bahsedicem evlendiğimde 1 sene yasmin kullandım ve bıraktıgımda ilk seferde hamile kaldım, boş gebelik olarak sonlandı maalesef kürtaj sonrasında adet düzenim çok bozuldu 50 gün 40 gün gibi olmuyordum doktora gittim pcos oldugumu prolaktin dhea sonuclarımın yüksek oldugunu söyledi prolaktik ilaçla düştü ancak şuanda 6 ay yazz isimli dogum kontrol hapını önerdi çok kararsız kaldım kullanmalımıyım kilo vermemi ve yazzı 6 ay kullanmamı istedi sonrasında gebe kalabileceğimi söyledi bu durumu yaşayan veya benzer olan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz artık düşünmekten cok c

kızlar selam kısaca hikayemden bahsedicem evlendiğimde 1 sene yasmin kullandım ve bıraktıgımda ilk seferde hamile kaldım, boş gebelik olarak sonlandı maalesef kürtaj sonrasında adet düzenim çok bozuldu 50 gün 40 gün gibi olmuyordum doktora gittim pcos oldugumu prolaktin dhea sonuclarımın yüksek oldugunu söyledi prolaktik ilaçla düştü ancak şuanda 6 ay yazz isimli dogum kontrol hapını önerdi çok kararsız kaldım kullanmalımıyım kilo vermemi ve yazzı 6 ay kullanmamı istedi sonrasında gebe kalabileceğimi söyledi bu durumu yaşayan veya benzer olan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz artık düşünmekten cok yoruldum...
Canim merhaba benimde aynı sorunlarım vardı yıl içinde 3 defa falan adet oluyordum çenemde çok sivilcelenme olmuştu doktor pcos dedi ben hacamat yaptırıyorum düzenli olarak ve hayit sirkesi kullandım o süre içinde adetleri düzenlendi 1 yıl falan kullandım daha sonra başka doktora gittiğimde pcos olmadığımı temiz olduğunu söyledi daha sonra evlendim 3 ay yazz kullandım bıraktıktan sonra ki ilk ay hamile kaldım bazı doktorlar yazz kontrol hapını yumurta catlatmak içinde veriyormuş daha kolay oluyormus hatta doktorum 6 ay kullanmada rahim kanserinden koruduğunu söylemişti sen kullanmaya devam et bence umarım sonrasında güzel haberi alirsin🌸

Back
X