Pcos ve gebelik

Pinksugar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2024
20
2
30
Merhaba pcos olup yumurtlama testi ile gebe kalanlar deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben ovulasyonu çok denedim 3 ay hep takipledim yumurtlama görsem de maalesef bir işe yaramadı

İnositol pcos için en önemli vitamin içindeki etken madde bizim yumurtaligimizi uyariyor
Yürüyüş yeme şekli aliskanliklari
Siyah cay yerine yesil cay icmekte cok etkili
Doktor takibiniz var mi bu durumla alakali?

Doktor polikistigi çok onemsemedi tuylenme regl duzensizligi yapar dedi gebelik için onemsemedi pek etkilemez dedi

Merhaba arkadaşlar 5 yıldır evliyim cocuk sahıbı olamadık pcos hastasıyım ve tıroıdlerım yuksek calısıyır. Butun testlerim yapıldı tıroıdlerımin yuksek olduğu 5 yılın sonunda dahılıye uzmanı tarafından fark edildi. Rahim filmin falan cekıldı ama problem yok. Yaşadığım şehirde bı kadın var bılgılı bırı.benı alttan muayene ettı ve Rahmim ters rahim ağzım kapalıydı maskem düşmüştü 5 yıldır hıc bı doktor rahmımin ters olduğunu goremedı mı gercekten yoksa bılmedıklerınden mı bır sey demediler.
Neyse kadın her seyımı düzeltti cok sukur 3 gun ebe gumecı ve sutu kaynatıp otur buharına dedı ve böğürtlen kokunu kaynatıp ıc dedı
Böğürtlen kökünün asırı faydasını gordum kendımı bıldım bileli kıllanma sorunu yasarim bu kökü kaynatıp ıctıgımden berı kıllarım cok seyrek zayıf cıkıyorlar hormonlarımı düzene soktu yanı zamanla gelişmeleri yazarım

Doktor polikistigi çok onemsemedi tuylenme regl duzensizligi yapar dedi gebelik için onemsemedi pek etkilemez dedi
Bende pcos var, 1 sene ovulasyon testi yaptim, hep ayni periyodlarda regl oldum, regl olmak icin ekstra ilac almaya gerek duymadim, 1 sene sonunda doktora gittim dedim ki catlama gunlerini takip edip hep degerlendirdik, neden olmadi acaba? Doktor da dedi ki regl oldun diye ya da ovulasyon testinde cift cizgi cikti diye yumurtanin catladigindan emin olamazsin. Bazi pcoslular var regl olamiyor surekli gecikiyor, bazilari duzenli regl oluyor pcos oldugunun farkinda bile degil. Yumurta takibi yapti, birkac yumurta buyumeye calisiyor ama hicbiri olgunlasmiyor e olgunlasmayinca da catlamiyordu. Femara verdi olgunlassinlar diye, bakti yine de kendi kendine catlamiyo yumurtalar 2 cmi gectiler. Sonraki ay hem femara verdi hem de catlatma ignesi verdi, ilk denemede hamile kalmistim. Ama isin ozu saglikli beslenme, zayiflamak demiyorum, sanki hamileymissiniz gibi saglikli beslenirseniz vucuttaki hormonlar da zamanla duzene giriyor gercekten.

Öyle çok haklisiniz

Ovulyasyonda çift koyu çizgi yumurtlama demek değilmi?

Merhaba kizlar pko da ovulasyon yeri gelir 1 hafta pik gosterir yeri gelir hic pik gostermez ama siz yumurtlama gorursunuz yumurta aki gibii.. asiri dercede yanilticidir bende denedim bir pkolu olarak bende pik gostersede yumurtlama yoktu adet zamani yapiyodum pik gosteriyodu o cizgileri silik sadece ayin 1 haftasinda gormusumdur en iyi yumurta takibi doktor yapiyor bizler icin yada kendiniz yumurta aki gibi akintiniz olursa o gun ve onunuzde ki 3 gunu degerlendirmelisiniz

Birde folik asit inofolic combi kullanmistim 2 ay falan sonra hamile kaldim ama 2 sene denedim olmadi sonra dr.kontrolu yumurta takibi ve folik asitle oldu hamilelik eger kilonuz cok yoksa daha kolay olur ben 100 kiloyla hamile kalmistim

bende cok kücükmüş kist çok önemli değil ama dikkat et demişti doktorum. zaten ben korunuyordum hap kullanıyordum. sonra folik asite başlayayım korunmayı bırakayım ne zaman olursa hayırlısı dedim ve korunmayk bıraktığım ay hamile kaldım. 3 aylık hamileyim şuan. normal kilom 58-59 kilolu değilim. şuan da 61 kiloyum. sanırım kilo takibi ve sağlıklı beslenme ile folik asit takviyesi yapınca cok kısa sürüyor. zaten 1,5 senelik evliyim çocuk konusunda cok bi düşüncem yoktu. polikistği de çok umursamadım hemen hamile kaldım Allaha şükür

Çift çizgi çiktiktan sonra kanda sonuc çıktıktan sonra ne zaman kontrole gidilmeli kese ve kalp sesi icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…