Yaz en beteridir. Mide bulantısının yanı sıra psikolojik bozukluk yaptı bende. Durup dururken ağladığımı bilirimÖncelikle herkese merhaba.21 yaşında bir genç kızım.Polikist over sendromum var.Bundan 1 2 sene önce bir problemim yoktu bu pcosla alakalı.Ancak ne olduysa 2018 de başladı.. Gerçekten artık kafayı yemek üzereyim bayanlar.. Birde çok takıntılıyım hayatınızda görebilceğiniz en takıntılı insan benımdir hayatımı zehir ettim resmen kendime ama elimde değil.2 senedir kistik sivilcelerle boğuşuyorum artık mahvettiler beni.Yapmadıgım şey kalmadı ama yok işte içten halletmek lazım.Yüzümün sadece çene kısımlarına doğru kistik büyük sivilceler var.Bakımlara gidiyorum Tam düzeliyor derken regli zamanı yine herşey başa sarıyor.Cildimde normal zaman diliminde sivilce çıkmıyor sadece regli zamanları oda olamadıgım için en az 40 45 günden aşağı kendiliğinden oldugunu asla bilmem.Baktım bu böyle olmıycak doktor yolunu tuttuk araştırmalar falan filan derken 1 aydır yazz 24+4 doğum kontrol hapını kullanıyorum.Hatta bugün ikinci kutumun ilk hapını içtim.Reglim 3.beysz hapta geldi onda bir sıkıntı yok çok şükür ancak bu kistik akneler yine çıktı bu ay.Biraz acelemi ediyorum bilmiyorum ama ruhen mahvoldum.. Doğum kontrol hapıyla yazz ile Bilinçli bilinçsiz sivilcelerinden kurtulan var mı ? Kurtulduysanız ne kadar sürede. Lütfen bana destek olun yardımcı olun yardımınıza fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var..
ama gidiyor dimi sonuç olarak bu ay hayatımda soğum kontrol hapıyla ilk kez 28 günde adet oldum ümitliyim ama işte..Sivilce konusunda bir 6 ayı alıyor doğum kontrol hapının düzeltmeye başlaması.
Fazladan sadece bi 5 kilom var 164 boyunda 55 kiloyum onuda veriyorum.Kolayda veriyorum kendimi tutunca çok şükür.Sadece adet düzensizliği ve olamadıgım için bir türlü sivilce sorunu yaşıyordumKilonuz var mı yani PCO nün tüm belirtilerini taşıyor musunuz, sağlıklı beslenerek sivilceleri azaltabilirsiniz. Bendede PCO var doğum kontrol hapı alırken herşey cok güzeldi ama bıraktıktan sonra kilomda 10 kilo kadar artis oldu gerçi yememede dikka etmiyordum çok abur cubur düşkünüyum bunlarda pcoyla birlesinde sivilcelerde artti özellikle sırt bölgesi.. düzenli ve sağlık beslenmek şart pcoda yeşillik protein ağırlıkli, cips hamur işi kesinlikle olmamalı ileride daha kötü şeylere yol açıyor mesela kolay hamile kalamamak şuan yaşadığım durum.. bir türlü sağlıkli beslenme düzeni yapamıyorum kendime gün aşırı cips yiyorum nerdeyse.
kişiden kişiye değişiyor sanırım bu durum.1 ay bitti ancak bende herhangi birşeye sebebiyet vermedi aynıyım yani.Hatta sivilce konusunda ümitli oldugum için dahada iyi hissediyorum yeterki geçsinYaz en beteridir. Mide bulantısının yanı sıra psikolojik bozukluk yaptı bende. Durup dururken ağladığımı bilirim
Birde herşey güzeldi kullanırken demişsiniz.Akne probleminiz var mıydı onada iyi gelmiş miydi ?Kilonuz var mı yani PCO nün tüm belirtilerini taşıyor musunuz, sağlıklı beslenerek sivilceleri azaltabilirsiniz. Bendede PCO var doğum kontrol hapı alırken herşey cok güzeldi ama bıraktıktan sonra kilomda 10 kilo kadar artis oldu gerçi yememede dikka etmiyordum çok abur cubur düşkünüyum bunlarda pcoyla birlesinde sivilcelerde artti özellikle sırt bölgesi.. düzenli ve sağlık beslenmek şart pcoda yeşillik protein ağırlıkli, cips hamur işi kesinlikle olmamalı ileride daha kötü şeylere yol açıyor mesela kolay hamile kalamamak şuan yaşadığım durum.. bir türlü sağlıkli beslenme düzeni yapamıyorum kendime gün aşırı cips yiyorum nerdeyse.
Tabiki öyle canım.. Herkes çok farklı yaşıyor bu durumu Kıllanma olanlarda doktor şey demişti onlar polikist over sendromu sizler yani çok ileri düzeyde yaşamayanlar polikist over demişti ikisi ayrıymış.Bende bu durum yok çok şükür ancak benım genetikdede akne problemim yok.Zaten Yüzüm tertemiz sadece alt kısımlar çene bölgesi Regli zamanı patlıyor . Doktor bu iyi gelicek zaten alt seviyede yaşıyorsun vermek istediğin kiloyuda verdiğin zaman hapla beraber daha iyi olucak dedi.Bir beş kilom var fazla 1 kilosı gitti bile.. Ancak bu sivilceler gitsin istiyorum artık.Hormonel olduguda çok net.Siz kullandıgınızda cildinize iyi gelmiş miydiCanım pcos geçici bişey değil.Malesef ömrünün sonuna kadar senle kalan berbat bi durum.Sadece kontrol altına alabilirsin o da bi yere kadar.33 yaşındayım.15 yaşımdan beri var bu illet.Senelerce d.kontrol hapı kullandım.Sen haline sukret,çünkü erkek sakalı gibi kıllar çıkıyordu bende . Sivrice de neymiş diyosun ileri aşamada..İğneli epilasyonla bitti benim kıllar.Derken evlendim,evlendigim ay hamile kalmamla hoppp merhaba kıllar..Bu kez daha yoğun hatta göğüs arasında da çıkmaya başladı.Gelsin lazer epilasyon..5 sene 2.çocuk için uğraştım durdum.4 ay önce 2.dogumumu yaptım ve noldu sence?Evet merhaba yeni kıllarŞimdi tekrar lazere başladım ki virüs belası çıktı kaldı benim lazer.
Yağlı yememeye çalış,dediğim gibi bitmiyor bu illetin hasarı..Bi yerden tekrar patlak veriyor.Yine de haline sukret..Beterin beteri var.
Konuyu sendrom olarak açtığın için yazdım.pco başka pcos başka tabi..İnan cildimin farkında bile değildim hiç.Onceligim başkaydı çünkü.Tabiki öyle canım.. Herkes çok farklı yaşıyor bu durumu Kıllanma olanlarda doktor şey demişti onlar polikist over sendromu sizler yani çok ileri düzeyde yaşamayanlar polikist over demişti ikisi ayrıymış.Bende bu durum yok çok şükür ancak benım genetikdede akne problemim yok.Zaten Yüzüm tertemiz sadece alt kısımlar çene bölgesi Regli zamanı patlıyor . Doktor bu iyi gelicek zaten alt seviyede yaşıyorsun vermek istediğin kiloyuda verdiğin zaman hapla beraber daha iyi olucak dedi.Bir beş kilom var fazla 1 kilosı gitti bile.. Ancak bu sivilceler gitsin istiyorum artık.Hormonel olduguda çok net.Siz kullandıgınızda cildinize iyi gelmiş miydi
İnan tüylerinden tekrar kurtulabilirsin ümidini kesme.Biz pcosluların ömür boyu bu japları kullanması gerekiyormuş.. Hatta doktor bana bu yaşına kadar nasıl gelmedin diye kızmıştıKonuyu sendrom olarak açtığın için yazdım.pco başka pcos başka tabi..İnan cildimin farkında bile değildim hiç.Onceligim başkaydı çünkü.
Bende çok sivilce olmaz yani sadece adet döneminde ve çok yağlı şeyler tükettiğimde cikar oda gecer ilaçla bir etkisini görmedimBirde herşey güzeldi kullanırken demişsiniz.Akne probleminiz var mıydı onada iyi gelmiş miydi ?
çok saol akşam akşam ne kadar iyi geldi bilemezsin.Depoladım bile ilaçları... Yazz iyi geliyor gibi bana çok kısa 2 hafta yasmin kullanmıştım ama o beni mahvetmişti..En az 6 ay kullanmalisin. Uzun sure dogum kontrol hapi kullandim ama yaz hakkinda bilgim yok. Baska marka kullandim. Kistik sivilcelerde gidiyor zamanla. Sivilcenin içindeki sisliklerde /kistlerde gidiyor.
Sizinde sivilce probleminiz var mıydı bu bahsettikleriniz gibi kistik yani eğer varsa ne kadar sürede etkisini gördünüz ilacın sivilcelerinizeEn az 6 ay kullanmalisin. Uzun sure dogum kontrol hapi kullandim ama yaz hakkinda bilgim yok. Baska marka kullandim. Kistik sivilcelerde gidiyor zamanla. Sivilcenin içindeki sisliklerde /kistlerde gidiyor.
Vardı 6 aydan sonra düzeldi. Cok uzun yıllar kullandim doğum kontrol hapi.Sizinde sivilce probleminiz var mıydı bu bahsettikleriniz gibi kistik yani eğer varsa ne kadar sürede etkisini gördünüz ilacın sivilcelerinize
Canım 1.64 boya 55kg fazla mı oluyor ki? Bir de adetlerin ağrılı mıFazladan sadece bi 5 kilom var 164 boyunda 55 kiloyum onuda veriyorum.Kolayda veriyorum kendimi tutunca çok şükür.Sadece adet düzensizliği ve olamadıgım için bir türlü sivilce sorunu yaşıyordum
Kuzum önceden 49 50 ydim hep.Üni zamanı aldım bi 6 kilo şimdi tartıldım yeni 54 çıktım.Çok değil tabide Yine eski kiloma inmek istiyorum.Adetlerim asla düzenli olmadı hiçbir zaman.Dediğim gini ağrım oluyor oldum olıcam diyorum 45 50 günden aşağı kesinlikle gelmiyor.İşte 30 35 günü geçtiği anda bu bahsettiğim sivilceler çıkıyor.Sadece bu dönem .Şöyle söylim ilacımın şuan 2.paketindeyim hayatımda ilk defa 28 günde adet oldum ilaç sayesinde.Canım 1.64 boya 55kg fazla mı oluyor ki? Bir de adetlerin ağrılı mı
Şu hapla bir düzene sokayım da şunlar bir geçsinler de.. Sporla dengeli beslemeyle düzene sokucagıma inanıyorum.6 ay sabredicem yapıcak bişi yok Tüm formları okudum bu konuyla alakalı yazz kullananların özellikle %80 i 3 aydan sonra etki etti yazmıştı hep.Bekliyorum artık yoksa intihar falan edicem yani yetti gayriVardı 6 aydan sonra düzeldi. Cok uzun yıllar kullandim doğum kontrol hapi.
Birakinca yine cikiyor ama ona göre :))