Pcos olup ovülasyon testi sonucumdan birşey anlayamıyorum

MrvNr46

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2022
3
1
29
Kızlar pcos rahatsızlığım var. Bu ay kontrol hapını bıraktım. 15. Ve 16. günlerde yumurtlama sancım oldu. 2 gün yumurtlama Akıntımda geldi. Ama lh testinden bişey anlamıyorum acaba çatlamışmıdır

Eklentiler

• 20221007_172957.jpg
    20221007_172957.jpg
    124,5 KB · Görüntüleme: 116
Kızlar pcos rahatsızlığım var. Bu ay kontrol hapını bıraktım. 15. Ve 16. günlerde yumurtlama sancım oldu. 2 gün yumurtlama Akıntımda geldi. Ama lh testinden bişey anlamıyorum acaba çatlamışmıdır
4 Ekim daha pik gibi diğerlerine göre canm

4 Ekim daha pik gibi diğerlerine göre canm
Gün aşırı değerlendirmeye çalışıyorum canım. Dün değerlendirdim ama hayırlısı bakalım. Lh testleri sürekli dalgalanma olduğu için şaşıyorum. İlla daha da pik görmen lazım diyorlar ama bazısı diğerine yakında olsa olur diyorlar bakalım artık

Bence seninde benm gibi çatlama sorunun var. lh hiç kesilmemiş sürekli devam etmiş. oluşan yumurtalaarın çatlamadan büyümeye devam ediyo kist olmuştur hepsi. aslında gebelik denilebilirdi ama 19.günde böyle bişey imkansız gibi bişey. dr kontrolunde yumurta takibi yaptırdınmı hiç?

Merhaba. Pkos rahatsızlığı olan kişilerde yumurtlama normal olmadığı için ve LH hormonu istenilen düzeylerde olmadığı için ovulasyon testi yanıltıcıdır. Tabi şöyle bir istisna da var; eğer LH değerinizi ölçtürdüyseniz normal seyrediyorsa ve yumurtlamanızda problem olmadan PKOS rahatsızlığı yaşıyorsanız o zaman ovulasyon testlerine itimat edebilirsiniz. Tabi gün aşırı değerlendirmeniz çatlama olduysa iyi bir sonuç verir inşAllah ama en tez vakitte yumurtlamanıza ve kan değerlerinize baktırmanızı öneririm. Ben de pkos hastasıyım 😞

X