Pcos olup hamile kalan var mı ?

myakut

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2024
18
5
31
merhaba bugün hastaneye gittim ve doktorum pcos olduğumu söyledi pholicaps diye bir takviye verdi adetimin 2. Veya 3. Günü hormon testi yapalım dedi birde smear testi aldı onun sonucuda 15 gün sonra çıkr dedi benim asıl sorum bu takviyeyi kullanıp hamile kalan var mı yada pcos la tedavisiz hamile kalan var mı

pcos tedavi edilemiyor. genetik olduğu düsünülüyor. ama etkileri bu yür takviyelerle bastırılıyor iste. doktorun size verdiği takviye yumurtalıklarının sağlıklı çalışabilmesi için.

bana pikassos vermisti takviye olarak. su an 8 aylık hamileyim. ama ben 1 yıl sonunda ilaç tedavisine de başlamıştım. ilaçla yumurtalıklar uyarılarak büyütülüyor ve çatlatılıyor.

yani moral bozmayın. pcos tedaviye en güzel yanıt veren hastalık. bunla hamile kalan o kadar cok kadın var ki.. siz sağlıklı beslenip bol hareket etmeye dikkat edin.

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız bizim için daha yeni bir süreç 2 aydır korunmuyoruz doktor 1 sene denemenizi öneriyoruz dedi kendiliğinden hamile kalanda oluyormuş birde takviye verdi 3 ay kullan dedi süreç nasıl ilerliyor pek bilmiyorum işin tuhaf tarafı annemde falan hiç birinde pcos yok kist yok bazen oluyor demekki ama benim hep düzensiz adetim olurdu sizinde öylemiydi ?

Bu arada bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah sizin adınıza sevindim

benim reglim senede 1-2 ay düzensiz olurdu, onun dısında hep düzenliydi. ama ileri derece pcos vardı malesef. 2018 yılından beri bildiğim için sürekli sağlıklı beslenip fazla kilo almamaya çalışıyordum zaten. bu sebeple de regl düzensizliği yaşamadım dediğim gibi istisnalar hariç.

hiç stres olmayın. gözünüz de korkmasın. benim doktorum da “sağlıklı kadınlarda 1 yıl, pcoslarda 1.5 yıl doğal yolla gebelik oluşmasını bekliyoruz stres olma” diyordu bana hep. ama ben dayanamayıp bir yılın sonunda ilaç tedavisi istedim he ama yine ilaçla olmadı kendiliğinden oldu gebelik o yüzden hiç canınızı sıkmayın.

Allah’ım size de sağlıklı güzel bir evlat nasip etsin inşallah

Çok teşekkür ederim gerçekten içimi çok rahatlattınız en azından stresimi azalttı bu durum Allah’m nasip eder en yakın zamanda inşallah

canım merhaba pcoslu arkadaşım 6 ay içinde hamile kaldı bende bir sorun yok ben 1 yıl olacak kalamadım mesela tamamen uygun koşullar oluşmasıyla ilgili.
engel değil ,arkadaşım kilosuna beslenmesine dikkat ediyordu öyle ilaç vs de pek kullanmadı folik asit kullandı.

O zaman beslenmeme dikkat etmem lazım sanırım onu halledeyim doğal haline bırakıyım

Öncelikle ben varım. 6 ay korunup denemeye başladık herkes gibi hemen olacak sandım. Ovulasuon testi aldım yumurtlama gördüm herşwy normal sandım. Bir yıl doldu hemen özel bir kliniğe gittim. Pkos olduğumu söyledi ama endişe edecek bir boyutta olmadığını 6 ay verdiği takviye gıdalarla denemeye devam etmem gerektiğini ve zayıflamam gerektiğini söyledi. Hormon testi aldı. Prolaktim diye bir hormon var o yüksek çıktı. O da çocuğun tutunmasına engellemiş meğersem. Onunda ilacını verdi. O ay 8 kilo verdim. Adet oldum. Sonra birdaha adet olmadım. Hamileymişim. İlk öğrendiğimde kaç günlerce ağladım. Tedavisiz bebek sahibi olamayacağım sandım. Kınadığımdan değil ama korktum daha 24 yaşındayım. Allah’a şükür kaldım. Ümidini kesme stres yapma. Ben hamile kaldığım ay nolduğunu anlamadım. Arkadaşlarım kaldı bir hafta. Adetim 2 gün geçti. Normalde ben gecikmeden test yapardım. Unutmuşum valla. Stres de çok etkiliyor

Merhaba, ben birçok doktordan farkli tur pcos olduğumu ogrendim :) Birisi ileri dedi bir ay gecmeden digeri sagda var solda yok dedi, regl duzensziligim evlenince bitti evlendigimden beri en fazla 45 gun olmadigim bir iki ay oldu ( kimyasal gebelik bozdu bir sefer) hep duzenli gitti, en son doktor pcos gorunum var pcos degil ama ona rağmen yumurtan sasirtici sekilde olgulasiyor dedi, ozetle demek istedigim en az uc doktora gorunmek fikir almak onemli. Bazilari dunya yanmis gibi tepkiler veriyor bazilari cozum odakli yaklasiyor, bende denememin ikinci ayindayim inşallah yakın zamanda Allah isteyen herkese saglikli bebekler nasip eder.

Ben normalde de çok zayıf bir insanım kilo ile ilgili sıkıntım yok ama prolaktinim bekarken yükselti yine yüksek olma ihtimali var adet günümü bekliyorum o zaman gidip hormon testi vereceğim inşallah takviyeyle inşallah hiç bir strest yaşamadan hallederim şuan smear testi verdiğim için ister istemez aklım ondan onunda sonucu çıksın rahatlayacağım birazda olsa

Allahım sizede sağlıcakla bebek nasip eylesin valla bugün gittiğim doktor özelde çok tatlı güzelde ilgilendi ama bakalım takviyemi kullanırım ilerleyen zamanda belki başka doktorlarada sorarım Allahım gerek kalmadan nasip eder inşallah

Korkma Allah’ın izniyle bişey yoktur ben vermedim bile smear. Prolaktin etkiliyor ama iki ilaç kullan hemen düşer herşeyin çözümü var

17 yaşında pcos oldugumu öğrendim. Yumurta büyüklüğüne kadar çıktı içerdekilerden bazıları. Şuan 29 yaşındayım . İstenmeyen 2 gebelik sonucu kürtaj oldum. Şuan isteyerek hamile kaldım. Her pcos hastası bir değildir. Ben 160cm, 46 kiloyum . Hiç kilo alamıyorum. Reglim 28-33 gün arasında oluyor. Telefon sağlık uygulamasına her reglimi kaydederim. Yumurtlama dönemi özelliklerini kendimde çok iyi gözlemledim. Yumurtlama döneminde akıntım ve minik bir kasılmam olur. Zaten her yerde ovulasyon hesaplama yapabilirsiniz. Eger regliniz düzenli değilse tam ortası bulup o 10-15 günde İKİ GÜN ARALIKLARLA ilişkiye girin diyor doktorlar. Ama en önemlisi evde testler alıp kafayı bu işe takınca olmuyor

Ovülasyon testleri daha çok can sıkıyor sanırım anlamadım o yüzden heralde bende yapmayacağım artık akıntılarınız beyaz mı yoksa lekelenme şeklinde mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…