Pcos, metformin , iki ovulasyon , negatif sonuç

Hllztrk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2016
7
4
1
35
Merhaba arkadaşlar ben pcosluyum adet düzensizliğim vardı 6 ay bile adet olmadığım oldu . Evliyim birçok kez doktora gittim doğum kontrol hapı verdiler ben de artık peşini bırakmıştım. Çocuk istiyorum ama kilomu sorun ettiğim için bir türlü çocuk tedavisine başlamadım. Kilo verip öyle çocuk yapmayı düşünmeye başladım. Öncelikle ultrasonda sol yumurtalığımda küçük bir kist olduğunu biliyordum bu gitsin diye bir ay Diane 35 kullandım. Adet oldum ondan sonraki adetimde tam 28 günde geldi ilk defa böyle olmuştu. Bu durumu degerlendirmem gerektiğini düşündüm o ara 3 kilo falanda vermiştim . Biraz daha kilo vereyim diye metformin kullanmaya başladım insülin direncim yok ama doktor önermişti.Ovulasyon testiyle takip ettim 15 subatta ovulasyon oldu. O zamanı değerlendirdik. Ayın 20 sinden beri sol kasığım acayip ağrımaya başladı gögüslerimde açıyor. Bugün doktora gittim gebelik yok dedi betahcg 1.20 doktor belki yükselebilir ama şu anda gebelik yok dedi.Ama ultrasonda rahmimde sıvı gördü yumurtlama olmuş onun sıvısı dedi. Doğru dürüst adet göremeyen ben ayda 2 kere yumurtlamışım . Uzun oldu farkındayım sorum şu adetime 4 gün var bu değer yükselir mi? Benle aynı durumu yaşayan oldu mu? Acaba bu yumurtlama metformin ve kilo vermenin etkisi midirr? Kafam çok karışık sorularım da çok . Lütfen yardımcı olun. Hala kasık ağrım ve göğüs hassasiyetim var daha önce hiç olmazdı.

Aynı seyleri yasadım senle diyebilirim. Beta hcg yuksebilir beklemelisşn 1 hafta kadar. Ayrıca 3 kilo çok az yumurtalıkların için. Ben 18 kilo verdim yeni yeni düzeliyor ve 7 aydr da glucophage kullanıyorm

tedaviyi yaza düşünüyordum bende lh yüksek ve adet düzensizliği var. iki defa üstüste adet olunca yaza bırakmayım dedim . Belirtilerde olunca çok ümitlendim. Kilom 67. 57 falan olmam lazım metformin devam edeceğim eğer bu ay çocuk olmazsa yine yazı bekleyeceğim. Sağol mesajın icin.

Canm çok kilolu değilmişsinki 60 A düşsen yeter. Ki düşmesen bile kilon hiçbişeye engel değil. Metformin devam et. Yumurtalıklarını nasıl calıstrdgnı göreceksin. Ayrıca D. Kontrol hapı kullanma onlar dha da beter edıyoo işi

Daha önce bekarken çok kullandım ama artık kullanmıyorum sadece 1 ay kullandım. Doktora adet düzensizliği için gitmememin sebebi zaten bu hep doğum kontrol hapı verip gönderiyorlar düzelsin diye . özel deki de menopoza girenlere verilen ilaçtan vermişti sonra devlete gittim o bıraktırdı o ilacı başka verdi. Deneme tahtası gibi . Bu yüzden doktorsuz hamile kalmak istiyorum . İnşallah Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip eder. Bu bir umut benim için .

İnşallah hayırlısı olsun hakkında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…