Gebeliğe Hazırlık Pcos la hamile kaldım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

planlarplanlar

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2021
9
20
Merhabalar hanımlar,
Ben de çoğunuz gibi burayı hergün her konuda didik didik edenlerdenim. Gebe olduğumu öğrenir öğrenmez ben de serüvenimi yazmak istedim, umarım benim yaşadıklarımı yaşayanlara umut olur
Yaklaşık 2 yıllık evliyiz bir yıl boyunca korunduk. 3 ay doğum kontrol hapı sonra başka yöntemlerle. Korunmayı bıraktıktan sonra adet düzenim karmakarışık oldu. Önce süresi uzadı bitmek bilmiyordu 12-13 olmaya başladım sonra miktarı arttı günde 8-10 ped değiştiryordum. Tam bir işkence olmuştu. Bu durum 2 ay böyle devam ettikten sonra hemen bir doktora gittim. Doktor pcos olduğumu söyledi. Hemen ilaç başlayalım doğum kontrol daha sonra çatlatma iğneleri vs. Olumsuz da konuştu çok moralim bozulmuştu. Çocuğun olmaz demiyorum ama zor olur yumurtaların tembel vs gibi. Aslında ben çocuk için değil de kanamalarımın düzelmesi için gitmiştim doktora bir anda yönümüz değişti epey üzüldüm ağladım bir yandan kanamayla uğraşıyorum her tuvalete gittiğimde durmadan akıyor. Sonra başka doktora daha gideyim dedim o da böyle giderse parça aldırmanı tavsiye ederim vs dedi iltihap için ilaç verdi. Bu arada ben araştırmaya devam ediyordum. Soğan kürüne karar verdim hemen yapmaya başladım sabah akşam değil de sadece sabahları içebiliyordum. İlk içtiğim gün koskocaman bir pıhtı geldiğini hatırlıyorum bunlar kasım ayında oluyor. Kür bittikten sonra kanamam daha da şiddetlendi kovid de geçirdim o sırada. Moral sıfır tabii. Aralık ayında hiç durmayan kanamam oldu bütün ay boyunca sonra yeni bir doktor buldum ona bütün şüphelerimi yaşadıklarımı anlattım kanamayı görünce düşük yapıyorsun galiba dedi her taraf kan olmuştu test yapıldı gebelik yoktu muayene etti ve dediki KORUNMAYI BIRAKINCA BU TARZ ŞEYLER OLABİLİYOR PCOS ÇOK CİDDİ DEĞİL. DOĞUM KONTROL HAPI EN SON TAVSİYE EDECEĞİM ŞEY DAHA ÇOK YENİ BAŞLAMIŞSINIZ DOĞAL YOLLARLA GEBE KALMAYA BAKALIM dedi ve bana sadece INOFOLİC COMBİ kullanmamı söyledi ama mutlaka combi olacak dedi. Sonra onu kullanmaya başladım bir hafta sonra kanamam kesildi. Şubat ayında normal miktarda normal sürede adet oldum. Aşırı mutluydum sadece bunun düzelmesi bile çok sevindirmişti. Farkındayım epey bir destan yazdım ama umarım faydalı olur. Sonra hemen ovü testi aldım ilk ay nasip olmadı ama adetlerim düzeldi ya o da bana yetmişti. İkinci ay daha rahat kafaya takmadan yine ovü testiyle devam ettik veee dün öğrendim ki hamileyimmm şükürler olsun o kadar ümitsizlik ailelerin soruları bunaltmaları derken bir anda böyle bir nimet çok şükür. Belirtileri vs başka bir postta yazarım. Sabırla okuyanlara teşekkür ederim. Allah hiçkimseye kaldıramayacağı yükü yüklemesin isteyen herkese nasip etsin asla ümitsiz olmayın vaktinde gelecek

Ayy canım senin adına çok sevindim rabbim bu mutluluğu bizlere de nasip etsin inşallah Sağlıkla gelsin inşallah bebeğin

Cok sevindim adınıza yumurtlamayı afetten kac gun sonra goruyordunuz acaba

İnofolic kombiyi günde kaç kere ve kaç gün aldnz ben de suannkullanıyorum

Cok guzel.anlatmişsn bnde polikstk overli olarak dogal yoldan iki gebelik ettim 2 bucuk yıl sonra oğluma hamile kaldigimi ogrendim gec dollenme olmuş tabi inanamadım adetimden 10 gun gecmisti teste negatif cikti bnde 15 gun sonra yaptm ve poztifi gordum silik cizgiydi sonra hemen doktora gittim 5 haftalktm suan oglum 3 yaşında gecn yilda dogal yoldan bir duşugum oldu ve bu ayda malesef gelistiri igne kullanmak zorunda kaldim 1 yumurtm gelisti ve catladı sonra test yaptm pozitifi gordum ve simdi beklemedeyim igne etkisi olabilirmiş ama hamilede olabilirsn dedi doktorm adetime 6 gun var umidinizi hic br zaman kaybetmeyin yiyecek ekmegi varsa hersekilde allah nasip eder rabbim buyuktur

Kesinlikle öyle hiç umulmadık zamanda sevindiriyor Allah inşallah gerçekten pozitiftir asla ümitsiz olmamak lazım ve iyi bir doktora denk gelmek lazım bazı doktorlar gerçekten çok negatif yaklaşıyor konuya ve olumsuz konuşuyorlar ama inadına hep ümitli olmak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…