Pcos insülin direnci ve hamilelik

Zynepppp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2022
62
12
25
Arkadaşlar merhaba. 1.5 senelik evliyim 6 aydır korunmuyoruz fakat olmuyo. Pcos insülin direnci yumurta tembelliği var insülinim 3.9 çıktı glukoz 100 çıktı ama pcos olmasına rağmen her ay düzenli adet oluyorum çok yemek hamurişi yiyen biri değilim sadece tatlısz yapamıyorum benim gibi olupta hamile kalan varmı bana yardımcı olucak birileri varmı rica ediyorum hiç iyi değilim psikolojim çok bozuk

Arkadaşlar merhaba. 1.5 senelik evliyim 6 aydır korunmuyoruz fakat olmuyo. Pcos insülin direnci yumurta tembelliği var insülinim 3.9 çıktı glukoz 100 çıktı ama pcos olmasına rağmen her ay düzenli adet oluyorum çok yemek hamurişi yiyen biri değilim sadece tatlısz yapamıyorum benim gibi olupta hamile kalan varmı bana yardımcı olucak birileri varmı rica ediyorum hiç iyi değilim psikolojim çok bozuk
Pcos değilim ama adet düzensizliğim var endokrine gittim insülin direncim ve tiroitim çıktı ikisi için de ilaç verdi ve şuan adetim de düzene giriyor vücuduma sıfır şeker giriyor ama hiç şeker çekmiyo canım , ilaç çok büyük destek bu değerleri düşürme sürecinde

bu ay hamile kalirsam Her ay ki gibi. Ne yaptiysam not almistim kafama cunku bende polip kist ustune pcos ustune rahim kalinlasmasi baslangici olabilir demisti..17 haziran 2022 Ameliyat oldum 2 senedir olmuyordu.. 23 Agustos 1 gun gec kaldigi icin test yaptim cift cizgi cikti daha sonra kan verdim Cok yeni bir hamilelik yasadigimi ogrendim 🫶🏻 suan tabi sonrasi nolur bilmem ama yaptiklarim..

Regl bittigi gunden itibaren 2 + 2 devam ettik ve 16.ci gun ve 21.ci gun degerlendirdim bide 1 bucuk aya yakindir Her sabah 1 kasik zeytinyağın’a limon sikiyordum 12 damla iciyordum 🫣 red Bull gazli icecek abur cubur nerdeyse hic yemedim arada kacirdim ve Cok ilik su ile dus aldim gunde 2 litreyi geckin su iciyordum..

Ve sozum vardi yazacagim cunku ben Cok yorum Okudum Cok sayfa da arastirdim..

Bende senin gibiyim canım. Yakın zamanda tüp bebekle gebe kalmıştım ama 5 aylıkken kaybettim bebeğimi. O yüzden çok kilo aldım. Gebe kalmak için çok kilo verdim 77 kilodan 53 kiloya düştüm. Hemen tüp denedik tutmuştu. Bu 2. Transferimdi. İlk transferimde 80 kiloydum hiç tutmamıştı. Kilonun etkisi zaten varmış, kanıtı diyebilirim.
Bir de TSH değerine de baktır derim. Benim 3ün üstünde çıkınca doktor levatron başladı. Oda etkilemiştir.
Şimdilerde psikolojimi ancak toparlamışken tekrar diyete başladım. Daha doğrusu düzenli yaşama. Psikolojim çok dağıldığı için salmıştım. Tüp bebek denemeyi düşünmüyorum. Kendiliğinden olur mu bilmem. Ama şansımı deyeceğim. Herkese kolaylık versin Rabbim

İnsülin direnci için ilaç kullanıyor musunuz veya herhangi bi diyet yapıyo musunuz

Bende senin gibiyim canım. Yakın zamanda tüp bebekle gebe kalmıştım ama 5 aylıkken kaybettim bebeğimi. O yüzden çok kilo aldım. Gebe kalmak için çok kilo verdim 77 kilodan 53 kiloya düştüm. Hemen tüp denedik tutmuştu. Bu 2. Transferimdi. İlk transferimde 80 kiloydum hiç tutmamıştı. Kilonun etkisi zaten varmış, kanıtı diyebilirim.
Bir de TSH değerine de baktır derim. Benim 3ün üstünde çıkınca doktor levatron başladı. Oda etkilemiştir.
Şimdilerde psikolojimi ancak toparlamışken tekrar diyete başladım. Daha doğrusu düzenli yaşama. Psikolojim çok dağıldığı için salmıştım. Tüp bebek denemeyi düşünmüyorum. Kendiliğinden olur mu bilmem. Ama şansımı deyeceğim. Herkese kolaylık versin Rabbim
Ben bütün gereken testleri yaptım hiçbir sorun çıkmadı canım herşeyim normal sadece insülin çıktı birde pcos insülin için ilaç kullanıyorum önce diaforminle başladım sonrasında glikofenle devam ediyorum şuan birde ben Dr Mehmet Fatih Karslı (mfk) Instagram'dan araştır istersen bi onun takviyelerini kullanıyorum bakalım adetim 2 gün gecikti ilk defa böyle bişey oldu normalde hep 2 3 gün erken olurum hayırlısı bakalım

Bende 4 yıllık evliyim adetlerim çok düzensiz değildir aslında 3-4 gün geçer yada tam gününde olurum Kilolu değilim 54 kiloyum. tüp bebek tedavisine yeni başladım bu 2. tedavim olacak. İlkinde bir doktorun şeker başlangıcımın olduğunu söylediğini söylemeyi unutmuştum bu 2. Tedavide doktoruma anlattım bı insülin direncine bakalım açlık şekerine bakalım dedi insülin direncim çıktı şimdi 2 gündür rahîm desteklemek için estrofem ve insülin direnci için de glifor kullanıyorum gliforu günde 1 defa kullanıyorum sabahları kullanınca gün içinde çok midemi bulandırıyor halsizlik yorgunluk hissi veriyor. Bugün akşam kullanacağım en azından gün içinde hissetmem. Benimde durumum böyle

X