• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PCOS HASTASI OLDUĞUMU ÖĞRENDİM ÇOK STRES OLDUM.

nur8789

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2025
2
0
1
25
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım 26 yaşındayım. Sivilcelerim için gittim pcos olduğumu söyledi doktor zayıflamam gerektiğini söyledi ve inofolic denen bir folik asit önerdi. Sakın doğum kontrol hapı kullanma dedi ve böyle şeyler yazdı:

UTERUS ANTEVERT GÖRÜNÜMDE
ENDOMETRİAL KALINLIK: 8-9 MM KALINKTA GÖRÜLDÜ
MYOMETRIUM HOMOJEN VE DOĞAL GÖRÜMDE İZLENDİ.
DOUGLASTA SERBEST MAİ YOK.
SAĞ OVER: DE 3 CM LİK BASİR OVER KİSTİ İZLENDİ
SOL OVER : PCO
BATIN ALT KADRANDA HASSASİYET YOK

Ciddi birşey mi yaşıyorum ve ileride istesem anne olamayacak mıyım? Bilen arkadaşlar destek olabilir mi?

Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım 26 yaşındayım. Sivilcelerim için gittim pcos olduğumu söyledi doktor zayıflamam gerektiğini söyledi ve inofolic denen bir folik asit önerdi. Sakın doğum kontrol hapı kullanma dedi ve böyle şeyler yazdı:

UTERUS ANTEVERT GÖRÜNÜMDE
ENDOMETRİAL KALINLIK: 8-9 MM KALINKTA GÖRÜLDÜ
MYOMETRIUM HOMOJEN VE DOĞAL GÖRÜMDE İZLENDİ.
DOUGLASTA SERBEST MAİ YOK.
SAĞ OVER: DE 3 CM LİK BASİR OVER KİSTİ İZLENDİ
SOL OVER : PCO
BATIN ALT KADRANDA HASSASİYET YOK

Ciddi birşey mi yaşıyorum ve ileride istesem anne olamayacak mıyım? Bilen arkadaşlar destek olabilir mi?
Canım korkulacak bişey yok tabiki tam terimleri bende bilmiyorum ama.
Pcos hamile kalmaya engel bir sendrom değil. Bende pcosluyum ve 37 haftalık hamileyim. Pcoslu olup da ilk geceden hamile kalan çok insan tanıyorum. Hiç aklına öyle şeyler getirme. Doktorun daha detaylı anlatır ama içini rahat tut

Canım korkulacak bişey yok tabiki tam terimleri bende bilmiyorum ama.
Pcos hamile kalmaya engel bir sendrom değil. Bende pcosluyum ve 37 haftalık hamileyim. Pcoslu olup da ilk geceden hamile kalan çok insan tanıyorum. Hiç aklına öyle şeyler getirme. Doktorun daha detaylı anlatır ama içini rahat tut
Çok teşekkür ederim internette herkes pcosluların anne olmakta zorlandığını yazmış :(

Bir şekilde anne olunuyor da. Gebelik düşünmüyorsanız folik asit ne alaka başlatmış ya. Bir de inofolic pahalı ben gebelik planlarken kullanmıştım sadece. Ayrıca doğum kontrol hapı o kistleri küçültüyor 3 cm kiste iyi gelir kullanmak. Ayrıca yağlanma kıllanma vs problemlerinde de bu haplar epey etkili . Başka doktora gidin bu doktorun yönlendirmesi doğru gelmedi. Gebelik düşündüğünüzde hormon değerlerinize de baktırın ayrıca insülin direnci varsa ilaçla kontrol altına alınıp zayıflanıyor. Doktora gıcık oldum canınızı sıkmayın boşuna bu hastalıkta stresten uzak sağlıklı yaşamak her şeyden önemli.

Back