Pcos+Femara+Ovitrelle

ozgesila

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2023
17
5
24
Hanımlar Merhaba Konu Biraz uzun olacak ama hem aydınlanmak adına ve aydınlatmak adına yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. 12 yaşında ilk adetimi gördüm ve o gün bugündür düzensiz adet döngüm vardı evlenince geçer dedim ve 2021 yılında evlendim ilk ay hariç hiç korunmadım çünkü çocukları seviyorum fakat 6-7 ay normal yolla hamile kalamayınca ve 7 ay da tam 10 kg alınca doktora gitmemin vakti geldiğini anladım. Bu süreçte hala düzensiz adet oluyorum. İlk kadın doğum doktoruna gittiğimde tahlillerimde sadece kolestrol ve insülün direnci yüksek çıktı. İlk alttan muayenemde ileri derece Pcos tanısı konuldu ve adını ilk defa duyduğum bu hastalığı hem araştırdım hem ağladım. Bütün bertilerini had safhasına kadar taşıyordum. Çene ve yüz bölgesinde aşırı kıllanma epilasyona rağmen durmayan aşırı kilo artışı vücutta çıbanlar yara izleri geçmeyen yaralar değişik psikolojik sorunlar ve adet düzensizliği. Sonrasında doktorun önerisiyle ilk femara kullanımına başladım günde 2 adet ile iki kere denedik fakat hiç yumurta oluşmadı sonra ilacı bir sonraki adet döngümde 3 e çıkardık ve ilk kontrolümde yine yumurta yoktu. 4 gün sonra gelmemi istedi inanın hiç gidesim yoktu. Olumsuz olacağını biliyordum. Sonra birinin tavsiyesiyle hastahaneden dönüşte çörek otu bal ve tarçın karışımına günde iki kere başladım ve 4. Günü şokkk 20 mm yumurta doktor bile şok oldu. Hemen ovitrelle verip çatlattık gün aşırı ilişki 15 gün sonra test dedi fakat tamda 15. Günü adet oldum 🥺 Ama rahim duvarımda incelme vardı bu yüzden bunu erken farketseydik ilaç tedavisiyle daha çabuk düzelebilirdi çünkü bu incelme yüzünden döllenen yumurta rahime tutunamıyormuş. Neyse o günü dedim ki ya sen daha 22 yaşındasın bu ne acele sal gitsin rabbim verir diye karar aldıktan 2 sene sonra 3 ay boyunca sürekli adet olma şikayetiyle doktora gittim ve pcosun çok ilerlediğini gel bidaha ilaç tedavisi deneyelim dedi. Ve nasıl olduysa kabul ettim tahliller güzel sadece demir ve magnezyum yerlerde fsh da gayet iyi çıktı 🤷🏻‍♀️ derken biz femaraya günde 3 kere ile tekrar başladık. 1 haftadır 2 günde bir her gün doktora gidiyorum ve 1 yumurta sadece solda oluştu çok yavaş büyüdü ama bugün 20 mm ulaştı. Tabi bu süreçte çörek otu bal tarçın mı yemedim incir kürümü yapmadım magnezyum demir takviyelerimi almadım derken yarın ovitrelle vurulacam ve en önemlisi rahim duvarı kalınlığı çok iyi ince veya kalın değil olması gerektiği gibi dedi. Şimdi benim gibi bu süreçten geçip sürekli umut edip sonu hüsranla bitmeyen hemcinslerim neler yaptınız yumurta ovitrelle ile kesin çatlıyor mu döllenip mı tutunamıyor yoksa hiç mi çatlamayıp döllenemiyor. Çünkü doktor pcosun yumurta oluşumuna engel olduğunu rahime tutunmayla alakası olmadığını söyledi bu arada rahim filmim de tüplerim de bir sıkıntı yoktu şekil bozukluğu ve perde vardı onların ameliyatını 2 sene önce oldum. Sizlerden haber bekliyorum en azından şu 15 günlük süreçte sizinle vakit geçirirsem bana çok iyi gelecek🌸☺️🫣