Merhaba, 15 yaşımdan beridir pcos ve pcosun getirdiği insülin direnci ile uğraşıyorum 28 yaşıma kadar çare bulamadım çok da diyet yaptım falan ama yine de önüne geçemedim, bir doktora denk gelmiştim pcos hastalık değil bu senin tüplerinin yapısı bu kendine özel bununla ömür boyu yaşayacaksın dedi bunu duyunca hayatım bir anda güzelleşti , endokrinoloji ye gidince direkt ilaç yazıyor (glifor türevi) bu ilaç kilo da verdiriyor fakat bırakınca aynı hüsran , Instagram'da Ebru Zülfikaroğlu var, o pcoslular için ömür boyu sağlıklı beslenme ve sporun kaçınılmaz olduğunu başka türlü yoluna girmeyeceğinden bahsediyor ve pcoslulara özel egzersiz videoları var , o videolarla beraber egzersiz yapınca bir anda regl düzenim oluştu çok mutlu oldum istahı da düzenliyor ve tartıda da güzel sonuçlar görünce insan çok mutlu oluyor, zor egzersizler değil esneme egzersizleri gibi daha çok , evde de kolayca yapılabilir yani , 31 yaşındayım son 2 yıldır her şey çok düzenli gidiyor son 1.5 yıldır korunmayı bıraktım ve ben şu an hamileyim, bundan önce de 1.5 yıl içinde 3 kez gebelik geçirdim kan pıhtılaşması dan dolayı düşürdüm ama her korunmadığımda gebe de kaldım . Kısacası egzersiz ve diyet o kadar etkili ki . Diyet derken lütfen az kalorili beslenme gibi algılamayın , sağlıklı gıdalar tüketmekten bahsediyorum. Haa bu arada pcosu da sordum kontrollerde çok küçülmüş azıcık kalmış dedi ,yok olmayacağını biliyoruz zaten yıllardır bununla yaşıyorum ama çok küçülmüş kelimesi o kadar mutlu ediyor ki insanı
tavsiyem kilo vermekten ziyade beslenme içeriği ve egzersizi hayatınıza sokmak olsun