pco ve insülin direnci

baharinkizi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2010
1.344
5
158
İstanbul
merhaba, polikistik over hastasıyım. açlık insülin değerim:12,3 şeker yüklemesi sonucu 1.saat:13,5 2.saat:24,4 şu an tüp bebek tedavisindeyim. dahiliye doktoru bu değere göre insülin direncim olduğunu, metformin kullanmaya başlayabileceğimi söyledi. tüp bebek doktorum ise değerin normal sınırlar içerisinde olduğunu ve metformin kullamama gerek olmadığını söyledi. dahliye doktorunun söylediklerini iletince glukofen yazdı. iki gündür kullanıyorum, mide bulantısı yapıyor bu normal mi? sizce bu değere göre insülin direnci var mı? glukofen kullanmaya devam etmeli miyim?

merhaba, polikistik over hastasıyım. Açlık insülin değerim:12,3 şeker yüklemesi sonucu 1.saat:13,5 2.saat:24,4 şu an tüp bebek tedavisindeyim. Dahiliye doktoru bu değere göre insülin direncim olduğunu, metformin kullanmaya başlayabileceğimi söyledi. Tüp bebek doktorum ise değerin normal sınırlar içerisinde olduğunu ve metformin kullamama gerek olmadığını söyledi. Dahliye doktorunun söylediklerini iletince glukofen yazdı. Iki gündür kullanıyorum, mide bulantısı yapıyor bu normal mi? Sizce bu değere göre insülin direnci var mı? Glukofen kullanmaya devam etmeli miyim?
glukofen ilk baştaki kullanımlarda miğde bulantısı yapabilir ama devam et çok yararlı bir ilaçtır evet insülin direncin var çok aşırı değil ama var tüp bebek tedavisinde bu sınırlar pek sorun değil bende şuan tüp bebek tedavisi görüyorum ve aynı zamandada glifor içmeye devam nediyorum doktorum tedavidede glifor içmeye devam etmemin iyi oldugunu söyle di kilolumusun peki sormak istediğin başka birşey varsa yaz cevaplarım

glukofen ilk baştaki kullanımlarda miğde bulantısı yapabilir ama devam et çok yararlı bir ilaçtır evet insülin direncin var çok aşırı değil ama var tüp bebek tedavisinde bu sınırlar pek sorun değil bende şuan tüp bebek tedavisi görüyorum ve aynı zamandada glifor içmeye devam nediyorum doktorum tedavidede glifor içmeye devam etmemin iyi oldugunu söyle di kilolumusun peki sormak istediğin başka birşey varsa yaz cevaplarım

çok teşekkür ederim canım. insülin direncinde sınır ne peki biliyor musun? dahiliye doktoru 5 in üstünü insülin direnci var kabul ediyoruz dedi ama tüp bebek doktorum insülin değerinin normal sınırlar içerisinde olduğunu söyledi.kafam karıştı benimde. aşırı bir kilom yok aslında. şu an 62 kiloyum. bir de gebelikte devam edilmesi sorun yaratır mı?

Insülin direnci hesaplanarak yapılıyor ama insülin hormonu normalde 10 un altında olması lazım yani ölçülen insülin degeri insülin direnci ni göstermiyor ama sonuçta doktorunda söylemiş o işin uzmanı dahiliyeci ama senin gibi sınırlarda tüp bebekte bir sorun teşkil etmiyor diye biliyorum ama glifor glikofen çok yararlı ve degerli bir ilaç ilk sı"ralar miğde bulantısı halsizlik yapar ama birkaç güne geçer bir taneyle başla ikiye çıkarsın sonra bence iç o hapı benim insulin degerim 87 idi ve suan 12 lerde

Insülin direnci hesaplanarak yapılıyor ama insülin hormonu normalde 10 un altında olması lazım yani ölçülen insülin degeri insülin direnci ni göstermiyor ama sonuçta doktorunda söylemiş o işin uzmanı dahiliyeci ama senin gibi sınırlarda tüp bebekte bir sorun teşkil etmiyor diye biliyorum ama glifor glikofen çok yararlı ve degerli bir ilaç ilk sı"ralar miğde bulantısı halsizlik yapar ama birkaç güne geçer bir taneyle başla ikiye çıkarsın sonra bence iç o hapı benim insulin degerim 87 idi ve suan 12 lerde

anladım canım. tüp bebek tedavisi ile birlikte başladım bende. doktorum bu kadar kısa sürede yumurtalama üzerinde etkisi olmaz, ama en azından bir parça da olsa ohss riskini azaltır dedi. uzun vadede faydası olur diye düşünüyorum. tek korkum doktorum gebelik oluşursa gebelik boyunca devam etmem gerektiğini söyledi. sana doktorun gebelik oluşursa devam etmeni önerdi mi?

anladım canım. tüp bebek tedavisi ile birlikte başladım bende. doktorum bu kadar kısa sürede yumurtalama üzerinde etkisi olmaz, ama en azından bir parça da olsa ohss riskini azaltır dedi. uzun vadede faydası olur diye düşünüyorum. tek korkum doktorum gebelik oluşursa gebelik boyunca devam etmem gerektiğini söyledi. sana doktorun gebelik oluşursa devam etmeni önerdi mi?
yok gebelik sonrasını konuşmadık benim için şuan gebe kalmak önemli ama bu ilaç çok iyi bir ilaç devam et dersede devam ederim çünkü ben çok faydasını gördüm hatta dahiliyeci doktorum çogu insan kullanmalı çok yararlı ve faydalı bir ilaç dedi bende tüp bebek doktoruma sordum bırakayımmı tedaviye başlayınca dedim hayır hayır bu ilaç tedavimize yararlı bile olur dedi mutlaka bildikleri birşey vardır ilaç kullanımı ysak agrı kesici bile içmeyin derken bunu için demesi mutlaka bir sebebi ve yararı vardır bence içmeye devam et sonuçta birinden duyup uygulamıyorsun sonuçta soktorun sana veriyor bu ilacı

Back
X