- 10 Kasım 2012
- 238
- 45
Merhaba.. bende pco mevcut ve 1.5 senedir çocuk düşünüyoruz. Evlendiğimizde düzensiz adetim ve cocuk istemediğimizden ötürü 2 sene doğum kontrol hapı kullandım. Niyetlendiğimizde hapı bıraktm ve hemen olmucagını biliyordum çünkü 3 ayda bir adet olan biriyim. Kilo sorunum yok. Artık olması gerek dediğimde infertilite bölümüne gittik. Ve gitmeden önce Eşime sperm testi yaptırdık. Ürologlar teste bakıp tüp bebege gerek yok ama eşinde de sorun varsa yapılabilir dedi. Eşimin sperm oranı oldukça yüksek ama ileri hız normalden biraz düşük ve morfoloji 0 çıktı.biz ilk 0 görünce açıkcası endişelendik. Ama medipolde oranlarn çoğunlukla böyle oldugunu üroloji doktorundan öğrendik. Daha sonra infertilite bölümünde doktora gittim. Aşılama yaptrdk tutmadı. Hemen ardından galyana gelip tüp bebek yaptırdık ve kimyasal gebelik geçirdim. Ve doktorum yaşıma göre yumurtalarımın daha kalitesiz olduğunu söyledi. Hastalandıktan sonra doktora gittm ve bana biosteron dhea ve neofortil wm&dha verdi.şimdi ilaçlarımı kullanıyorum yanında ek olarak hayıt otu ve arada aslanpençesi içiyorum. Arı sütü yemeye başladım ve zeytinyağında bekletilmiş incir yiyorum. Eşimde keçiboynuzu pekmezi yiyor , çoban çökerten çayı içiyor ve promen k takviyesi kullanıyor.Biraz oluruna bırakıp eger bir gelişme olmazsa yaz sonu tekrardan tüp bebek düşünüyoruz. Benim gibi sorunları olanlar nasıl bir yol izliyor acaba??