- 8 Ağustos 2017
- 1.510
- 1.008
- 133
- Konu Sahibi ironman_2020
-
sperm hareketliliği vs nasıl peki yada öyle şeyler yazıyormu? eşim eskiden baktırmış merak edip,şimdi hatırlamıyor onları hiç.Bence şimdiden başlayın kısmet belki olmaz benim eşimde sol tarafı tıkanık ameliyat oldu hala olmadı ben 5 senelik evliyim size tavsiyem ertelemeyin belki erkende olur ama uğraşmaktan iyidir
gelmemesinin tek isteği yaza denk gelse de rahatça büyütsem diye. evet tiroit 2.5 un altına inmeliymiş bnm 5Siz tedavinizi olun. Yani tiroidinizi duzenlettirin, kilonuz varsa vermeye calisin, spor yapın, vitaminlere baslayin. Cocugunuz ilk denemede olabilir de olmayabilir de. Burdan kimse bir sey diyemez. Hemen olursa cok mu hazirliksiz yakalanmis olacaksiniz? Ben olsam maddi olarak hazirsam, 3 ay once olmus 5 ay sonra olmus onemsemem hemen denemeye baslardim. Cunku olmayabilir bebeginiz bu sartlarda. Ha hemen olursa da iyi olur iste. Ama yok hazir degiliz erken gelmemeli diyorsaniz korunun. Çünkü pco olmasina ragmen ilk seferde hamile kalanlar da oluyor .
gelmemesinin tek isteği yaza denk gelse de rahatça büyütsem diye. evet tiroit 2.5 un altına inmeliymiş bnm 5
sperm hareketliliği vs nasıl peki yada öyle şeyler yazıyormu? eşim eskiden baktırmış merak edip,şimdi hatırlamıyor onları hiç.
açıkçası korkuyorum bende
İstemeyince oluyor sanırım bu bebek işi. Biz ilk yıl korunduk şimdi çok istiyoruz 2 senedir uğraşıyoruz. Ciddi bir sorunumuz da yok, normal olur dediler defalarca ama olmuyor. 2 aşılama olumsuz sonuçlandı. tüp bebek tedavisine başlanacaktı ki polip görüldü ve iptal oldu, bi senede 2 kez polip aldırdım tedavide verilen hormonlardan olabilir dediler. umutsuzluk içindeyiz. şimdi bana bi şans verseler hiç beklemez evlendiğim ay çocuk isterdim.bende pco varmış aynı zamanda tiroit hastasıyım.doktora gittim pco nun çok ileri düzeyde olmadığını,2 ay denememi olmazsa gelip klomen başlayacağını söyledi.vitaminler vs verdi. eşimse önceden sperm testi yaptırmış kanallarından biri tıkalıymış.
şimdi ben seneye yaza kısmetse çocuk istiyorum.Allah bilir tabiki ama tecrübeli olanlara sormak istiyorum acaba erkenden başlasammı yoksa 4-5 ay daha bekleyip tam seneye yaza denk gelir gibi mi yapsam? bu arada eşimse pat diye olur şimdi yapmayalım diyor denemeye başlamadık bile yani. vitaminlere başlasam mı ?tecrübeli olanlar yardım edebilir mi?
doktor verdi onu.bitince yazdırmak mı gerekiyor yoksa direk eczaneden alıp devammı edeyimBence siz calismalara başlayın. Cunku olmazsa, o surec uzun. Sonradan pisman olmayin. Ama tioid cok onemli. Folik asit de oyle. Onlara hemen baslamalisiniz.
eşi ikna edemiyorum işte.hemen olurmuş gibi davranıyor.bende korkuyorum ya geç kalırsak diye.yaşlarımız da çok erken değil zamana geçiyor gibi geliyorİstemeyince oluyor sanırım bu bebek işi. Biz ilk yıl korunduk şimdi çok istiyoruz 2 senedir uğraşıyoruz. Ciddi bir sorunumuz da yok, normal olur dediler defalarca ama olmuyor. 2 aşılama olumsuz sonuçlandı. tüp bebek tedavisine başlanacaktı ki polip görüldü ve iptal oldu, bi senede 2 kez polip aldırdım tedavide verilen hormonlardan olabilir dediler. umutsuzluk içindeyiz. şimdi bana bi şans verseler hiç beklemez evlendiğim ay çocuk isterdim.
doktor verdi onu.bitince yazdırmak mı gerekiyor yoksa direk eczaneden alıp devammı edeyim
evet 5miş tsh değerim 2.5 olmalıymış.ilaç dozuyla oynadı.bakalım kullanıyorum.Folik asit mi? Onu devlet karsiliyor mu bilmiyorum da isterseniz kendiniz parayla alabilirsiniz. Zaten icinde cok sayida oluyor, ucreti de düşüktu en son. Tiroidi soruyorsaniz, onu duzene girene kadar doktor kontrolünde kullanin. Dozunu değiştirmek zorunda kalabilir çünkü.
Şimdiden folik asit ve b12 başla bence.
Hamile kalmadan önce gerekli bütün testlerini yaptır ki sonra kafan rahat olsun.
Allah hayırlı zamanda nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?