Gebeliğe Hazırlık pco+sperm kanalı tıkanıklığı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ironman_2020

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2017
1.510
1.008
133
bende pco varmış aynı zamanda tiroit hastasıyım.doktora gittim pco nun çok ileri düzeyde olmadığını,2 ay denememi olmazsa gelip klomen başlayacağını söyledi.vitaminler vs verdi. eşimse önceden sperm testi yaptırmış kanallarından biri tıkalıymış.
şimdi ben seneye yaza kısmetse çocuk istiyorum.Allah bilir tabiki ama tecrübeli olanlara sormak istiyorum acaba erkenden başlasammı yoksa 4-5 ay daha bekleyip tam seneye yaza denk gelir gibi mi yapsam? bu arada eşimse pat diye olur şimdi yapmayalım diyor denemeye başlamadık bile yani. vitaminlere başlasam mı ?tecrübeli olanlar yardım edebilir mi?

Siz tedavinizi olun. Yani tiroidinizi duzenlettirin, kilonuz varsa vermeye calisin, spor yapın, vitaminlere baslayin. Cocugunuz ilk denemede olabilir de olmayabilir de. Burdan kimse bir sey diyemez. Hemen olursa cok mu hazirliksiz yakalanmis olacaksiniz? Ben olsam maddi olarak hazirsam, 3 ay once olmus 5 ay sonra olmus onemsemem hemen denemeye baslardim. Cunku olmayabilir bebeginiz bu sartlarda. Ha hemen olursa da iyi olur iste. Ama yok hazir degiliz erken gelmemeli diyorsaniz korunun. Çünkü pco olmasina ragmen ilk seferde hamile kalanlar da oluyor .

Bence yaza denk gelmesini beklemeyin, şimdiden vitaminlere falan başlayın. Vücudunuz hazır olur. 4-5 aydan biraz daha önce denemeye başlayın bence. Ona göre tedaviye falan da karar verirsiniz hem.

Bence şimdiden başlayın kısmet belki olmaz benim eşimde sol tarafı tıkanık ameliyat oldu hala olmadı ben 5 senelik evliyim size tavsiyem ertelemeyin belki erkende olur ama uğraşmaktan iyidir

Bence şimdiden başlayın kısmet belki olmaz benim eşimde sol tarafı tıkanık ameliyat oldu hala olmadı ben 5 senelik evliyim size tavsiyem ertelemeyin belki erkende olur ama uğraşmaktan iyidir
sperm hareketliliği vs nasıl peki yada öyle şeyler yazıyormu? eşim eskiden baktırmış merak edip,şimdi hatırlamıyor onları hiç.
açıkçası korkuyorum bende

gelmemesinin tek isteği yaza denk gelse de rahatça büyütsem diye. evet tiroit 2.5 un altına inmeliymiş bnm 5

sperm hareketliliği vs nasıl peki yada öyle şeyler yazıyormu? eşim eskiden baktırmış merak edip,şimdi hatırlamıyor onları hiç.
açıkçası korkuyorum bende

Ameliyattan önce hareketsizlik yüzde 91 di ameliyattan sonra yüzde 69 a indi ama morfolojimiz 0 size tavsiyem eşiniz test verip iyi bir androloji doktoruna gitmeli üroloji değil ama

İstemeyince oluyor sanırım bu bebek işi. Biz ilk yıl korunduk şimdi çok istiyoruz 2 senedir uğraşıyoruz. Ciddi bir sorunumuz da yok, normal olur dediler defalarca ama olmuyor. 2 aşılama olumsuz sonuçlandı. tüp bebek tedavisine başlanacaktı ki polip görüldü ve iptal oldu, bi senede 2 kez polip aldırdım tedavide verilen hormonlardan olabilir dediler. umutsuzluk içindeyiz. şimdi bana bi şans verseler hiç beklemez evlendiğim ay çocuk isterdim.

Bence siz calismalara başlayın. Cunku olmazsa, o surec uzun. Sonradan pisman olmayin. Ama tioid cok onemli. Folik asit de oyle. Onlara hemen baslamalisiniz.
doktor verdi onu.bitince yazdırmak mı gerekiyor yoksa direk eczaneden alıp devammı edeyim

eşi ikna edemiyorum işte.hemen olurmuş gibi davranıyor.bende korkuyorum ya geç kalırsak diye.yaşlarımız da çok erken değil zamana geçiyor gibi geliyor

Bide size söylemeyi unuttum şakın özel hastanelerde test vermeyin büyük araştırma hastanesi ve androloji alanında bi profesör biz çok gittik kafamız allak bullak olmuştu şimdi çok güzel bi doktor bulduk gayet memnunuz doktorumuzdan

Canım herkesinki ayni değil.
Bende pkos ve hasimato Hipotiroidi vardi.

Bi gittik doktora benim troid degerim 69 olmuş sadece 1 yil degerimi normale döndürmek için ugrastik.
Sonra 3 ay klomen +catlatma ignesi
Sonra tüp bebek (tüp bebek te ohss gecirdim.)
Sonra karnimda ikizlerim öldü.
Sonra yine tüp bebek ve şimdi elhamdulillah ikizlerim var.
Demem oki oluyosa yaza bekliyene kadar yap bence.

doktor verdi onu.bitince yazdırmak mı gerekiyor yoksa direk eczaneden alıp devammı edeyim

Folik asit mi? Onu devlet karsiliyor mu bilmiyorum da isterseniz kendiniz parayla alabilirsiniz. Zaten icinde cok sayida oluyor, ucreti de düşüktu en son. Tiroidi soruyorsaniz, onu duzene girene kadar doktor kontrolünde kullanin. Dozunu değiştirmek zorunda kalabilir çünkü.

Şimdiden folik asit ve b12 başla bence.

Hamile kalmadan önce gerekli bütün testlerini yaptır ki sonra kafan rahat olsun.
Allah hayırlı zamanda nasip etsin inşallah

evet 5miş tsh değerim 2.5 olmalıymış.ilaç dozuyla oynadı.bakalım kullanıyorum.

Şimdiden folik asit ve b12 başla bence.

Hamile kalmadan önce gerekli bütün testlerini yaptır ki sonra kafan rahat olsun.
Allah hayırlı zamanda nasip etsin inşallah

evet ondan gittim doktora bende.bolca vitamin verdi.başladım bakalım. amin :)

bir de sadece bir kere korunmasız ilişkiye girdik.o da adetimden bir gün önceydi.şimdi daha adet olamadım 4.gün. bunları kafaya takmamdan filandrır sanırm değilmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…