• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PCO OLUP HAMILE KALAN

aysnrkrks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2016
1.253
691
73
30
Pco var 1 yıldır bebeğim olmuyor böyle olup bebeği olan varmı kafayı yemek üzereyim lütfen yardım edin varsa böyle hamile kalan bildiklerinizi paylsn

Pco var 1 yıldır bebeğim olmuyor böyle olup bebeği olan varmı kafayı yemek üzereyim lütfen yardım edin varsa böyle hamile kalan bildiklerinizi paylsn
geçmiş olsun :( üzülmemeye çalış dicem ama zor olduğunu biliyorum..bende de pco var on aydır evliyim..burda on yıllık evli olup hiç olmayan var inşallah olur isteyen herkesin..ben soğan kürü denedim o ay hamile kaldım geçen ay bir aylık düşük oldu maalesef..bu ayda yok bişey :( sen denedinmi soğan?

geçmiş olsun :KK43: üzülmemeye çalış dicem ama zor olduğunu biliyorum..bende de pco var on aydır evliyim..burda on yıllık evli olup hiç olmayan var inşallah olur isteyen herkesin..ben soğan kürü denedim o ay hamile kaldım geçen ay bir aylık düşük oldu maalesef..bu ayda yok bişey :KK43: sen denedinmi soğan?
Soğan 1 ay denedim olmadı 1 yıllık evliyim ben daha hiç hamile kalmadım artık sinirlerim bozuluyor hemde çok üzülüyorum

Hamile kalmak zor kalırsanda düşük ihtimali var ne dert bi hastalıkms sizde ne problem vardı kilo mu var hormonlar mi sorun

Bende pko var aşılama oldum
Doktorum bize 2 kez klomen artı catlatma iğnesi yaptı ikiside olmadı bi defa daha deneyelim olmadı tüp filmi çekip aşılama dedi sizin nasıl oldu benim biraz da kilodan sebep sanırım lh hormonu yüksek çıktı oyuzden aşılama bende düşünüyorum siz devlet de mi özel de mi ysptrdnz nasıl oldu ne kadar mâl oldu anlatır mısınız rica etsem

Doktorum bize 2 kez klomen artı catlatma iğnesi yaptı ikiside olmadı bi defa daha deneyelim olmadı tüp filmi çekip aşılama dedi sizin nasıl oldu benim biraz da kilodan sebep sanırım lh hormonu yüksek çıktı oyuzden aşılama bende düşünüyorum siz devlet de mi özel de mi ysptrdnz nasıl oldu ne kadar mâl oldu anlatır mısınız rica etsem
Devlette yaptırdım. Sadece ilaçlar için para verdim o da 350 lira tuttu. Adetimin 3. günü gonal f iğne vurulmaya başladım. Sonra 10. gün mü ne çatlatma iğnesi vuruldum. 13. Günde aşılama oldu.

Devlette yaptırdım. Sadece ilaçlar için para verdim o da 350 lira tuttu. Adetimin 3. günü gonal f iğne vurulmaya başladım. Sonra 10. gün mü ne çatlatma iğnesi vuruldum. 13. Günde aşılama oldu.
Hemen tuttu yani ne güzel belki bende isterim ne kadarlık evlsnz

İlk regl donemimden beri pco luyum. İla siz regl olmam öyle ki 8 ay olmadigimi bilirim. Evlendim iki ay sonra hormonlarimdaki bozukluk nedeniyle dr gebelik önerdi yaklaşık 4,5 sene önce. O zamandan beri neredeyse her ay ultrason kontrolleri ve tatlusal( adet söktürücü) zamanla klomen ve catlatma iğnesi derken yumurta tembelliği problemiyle de karsilastim. Yumurtaarim o kadar ilaca rağmen büyümüyor , geç büyüyüp catlamiyordu ve baş belası kistlere dönüşüyordu 8cm e varan kistler dusurdum aylarca. Ara verdim otlar alternatif tip yöntemleri kullandım yine hep negatif. Klomen + puregon iğne kullandım yine büyümedi . Dr progestan verdi adet olup gel yüksek dozda iğne baslayalim demişti ocak ayında. Şubatta ben olmam gereken adeti olmadim. Açıkçası okadar yorulmustum ki umursamadim da. Hastanede ise başladım gelenim gidenim vardı o sıralar hiç aklıma gelmiyodu artık adet olayim sistim diye çalıştığım hastanede kadın doğuma çıktım adet olan için piromulut verdi ilaç bittikten bir hafta sonra adet olursun dedi. On gün geçti bende göğüs ağrısı kasik ağrısı var adet yok. 12. Gün lekelenmem oldu ben sevinirken akşamına kesildi. Ertesi gün tekrar doktora gittim gebelik bakalım dedi inanılmaz ama sonuç ppzitifti. 5 haftalık hamileydim. Ne ara oldu sat kaç bilmezken hiç beklemiyoken çok şükür Rabbim e. Binlerce milyonlarca şükür. Ben inancımi kaybetmedim 41 gün meryem süresi okudum Rabbim ol dedi oldu. Kafanıza takmayin akışına bırakın. 4,5 sene her ay her gun kafama taktım sizi en iyi ben anlarım ama kafama takmadigim beklmedigim ilk ay geldi oğlum bana. Rabbim tez zamanda kavuştursun inşallah şimdi herkese duam budur.

Amin amin inşallah bende 1 aylik evliyim evlendikten 4 ay sonra pco olduğunu öğrendim adetim hep düzenli idi ama 4. Aydan sonra ilacsz olmamaya başladım 8 aydır uğraşıyorum klomen artı catlatma iğnesi oldum birinde regl oldum birinde de kist oldu doktora 2 3 ay ara verelim tekrar deneyelim 3. Kes o da olmazsa tiplere bakarız sonra aşılama dedi bayramdan sonra gtcm 3. Için inşallah our bu mübarek günde banada dua edin insallah

Pcolular da hatta tedavi olmaksızın hamile kalabiliyor. Bir de bu işin aşamaları var. Normal kistler veya sendrom haline gelene kadar aşırı çoğalmış kistler. Benim 5 yaşında bir oğlum var. İkinciye hamileyim. Hatta arada bir de korunmayı bırakır bırakmaz kaldığım bir hamilelik var.O da pco ile alakasız o ay aşırı hastalanıp damardan yediğim ilaçlar yüzünden düştü. Daha o ay hapları bıraktığım için beklemiyordum bile.

Ben de ilaçlar kullandım. Adetim düzene girsin diye bekledim. Hatta bir gün laboratuardaki görevli genceciksin bunları kafana takma dedi. Hormon sonuçlarınız çok garip değilse her doktor farklı değerlendiriyor.Bir gün ehh yeter diye haplarımı çöpe attım. Sonra adaçayı kürü uyguladım ve hayatımda ilk defa 29 günde adet oldum. Sonra arkadaşım bak korunmuyorsun hamile kalırsan adaçayı düşük yapmasın dedi. Bıraktım ama gene 29 günde oldum. 3 ay ise adet olmadım hamile idim.

2 ve 3. de hiç bir şey yapmadım kafamı rahat tuttum. Psikolojiniz önünüzdeki en büyük engel. İmkanınız varsa birazcık da kilo vermeyi deneyin. Pkonun en büyük dostu kilo. Yoksa pkolular hamile kalamaz diye bir şey yok. Hatta bir çok çikolata kisti hastasının dahi müdahalesiz hamile kalabildiğini gördüm. Allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlarlar nasip etsin bekleyenlere.

Merhba hanımlar bende pkoluyum yani dogumdan sonra gitmişmidir bilmiyorum. Ben ilacsız adet olamayanlardanım biçok dr gitmiştim cocugumun olmica soylendi olsada tedawisiz cok zormus bekarken tek düsündügüm buydu oyuzden 15yas sonrasını psikologlarda geçirdim ewlenince nasıl olduysa 30günde bi adet olmaya basladım cok sewindim bu kez kocamda warikosel çıktı spermleride kalitesiz we azdı. Çocuk için bütün umutlarım gitmisti we zaten olmuyo diyip kendimi rahat bıraktıgım ay hamile oldugumu ogrendim. Hiç tedawi olmadım ilç kullanmadım ewliligimin 6.ayında oldu. Bu 6ay boyunca tek tedawim her gece tesbihler dualar oldu sizde zor olsada kötü tarafını düşünmeyin er yada gec olcagba kendinizi sartlayın insallah emeklerinizin karsılıgını alırsınız

Pcoluyum ve bu 3. Hamileliğim bir kızım var klomenle hamile kaldım ikinci bebiş kendiliğinden oldu ama nasip değilmiş düştü şimdi ikinci kızıma inofolicle hamile kaldım ama önce kilo verdim kilon varsa işin daha zorlasiyor tavsiyem önce kilo ver

Kızımda pko degildim ama 1.5 sene pko belasıyla bogustum sonra doktorum inofolic combi verdi bir kutu kullandım 27.günde kendilimden oldum cok mutlu olmuştum ikinci kutuma başladım ve bitiremeden gebe oldugumu ögrendim
İnofolic combi tavsiye ederim

Bir senedir pkoile ugrasanlardanim.on gun once ikinci asilamami yaptirdim sabırsızlıkla bekliyorum. Allah hepimize nasip etsin inşallah hayırlı evlatlar

Kızımda pko degildim ama 1.5 sene pko belasıyla bogustum sonra doktorum inofolic combi verdi bir kutu kullandım 27.günde kendilimden oldum cok mutlu olmuştum ikinci kutuma başladım ve bitiremeden gebe oldugumu ögrendim
İnofolic combi tavsiye ederim
Ben inofolic sase kullanmistim ama bisry olmadi haftaya doktora gtcm tekrsr konuscm bu drfa baska bi doktora gtcm cok bunaldum artk bi an oncr olsun istyrm

Ben inofolic sase kullanmistim ama bisry olmadi haftaya doktora gtcm tekrsr konuscm bu drfa baska bi doktora gtcm cok bunaldum artk bi an oncr olsun istyrm
Şasesini hiç kullanmadım benim ki hap şeklinde italyada üretiliyormuş ecz sipariş verdiğinde 2 güne geliyor 38 tl

Asilama nasil oluyor anlatblrmsnz
Gonal f igne ile yumurtaliklarin gelismesini bekledik uzun protokol tedavi uyguladik yoksa cok sayıda yumurta oluyordu. Uc tane oluştu catlatma ignesi yaptik 36.saat asilama olacakti biz iki saat oncesi gittik esim sperm ornegi verdi spermi yikayip kalitelileri seciyorlar onu da bi cunuk yardimiyla rahime yerlestiriyorlar. Ama benim ikinci asilama da tutmadi suan kararsizim ara mi versem devam mi etsem.

Back