PCO olma ihtimalim?

Ben regl oluyorum en fazla bir kaç kez 2 gün gecikmistir. Ben de 26 yaşındayım buarada. Hormon tahlili yaptıracağım ben de regl olur olmaz yanlış tanıdır belki diye başka bir doktora daha gideceğim. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Allahım istediğim zaman bana da aratmasın inşallah...
Canım , ben pco lu değilim ama seni çok iyi anlıyorum,bende bebiş düşünmüyordum en azından takıntım yoktu, dr tek tüpün tıkalı şansın %50 oda sağlıklı olur mu bilemem dedi çok şaşırdım ve çocuk istediğime karar verdim, sonuçta bir ömür anne olamayabilirdim, sende sanırım bu şoku yaşıyorsun, öncelikle tek dr ile yetinme, kesin ve net bir dille söyleyen dr seni yanıltmasın en az üç dr a git , ve hepsi aynı şeyi söylerse alanında en iyisi olduğunu düşünüdüğün dr la devam et yoluna , umudunu yitirme yaşın çok genç..inşallah anne olacaksın

Ben de başka doktora gitmeni tavsiye ediyorum.
Bazı doktorlar neyin kafasını yaşıyor bilmiyorum hemen umutsuz konuşuyorlar.

Canım ben de düzenli regl oluyordum. Hiç şaşmadı şimdiye kadar ama bana da doktorum pco teşhisi koydu. Hatta her muayenede eminsiniz değil mi diyordum doktora:) Tedavi gördüm ve hamileyim:) stres yapacak bir şey değil. Çok şükür ki tedavisi var. Bu arada ablam da pco hastası ve düzensiz regl oluyordu 2 çocuğu var tedavisiz. Durum o kadar da Umutsuz değil sıkma canını :)

Canım , ben pco lu değilim ama seni çok iyi anlıyorum,bende bebiş düşünmüyordum en azından takıntım yoktu, dr tek tüpün tıkalı şansın %50 oda sağlıklı olur mu bilemem dedi çok şaşırdım ve çocuk istediğime karar verdim, sonuçta bir ömür anne olamayabilirdim, sende sanırım bu şoku yaşıyorsun, öncelikle tek dr ile yetinme, kesin ve net bir dille söyleyen dr seni yanıltmasın en az üç dr a git , ve hepsi aynı şeyi söylerse alanında en iyisi olduğunu düşünüdüğün dr la devam et yoluna , umudunu yitirme yaşın çok genç..inşallah anne olacaksın
Bana da pco lu değilmişim gibi geliyor. Ne için gittim doktor ne dedi inanki duygularıma tercüman olmuşsun resmen şoktayım. Hastalığa dair hiçbir belirtim yok benim gibi belirtisi olmayıp bu hastalığarada sahip olan var mı diye merak ettim. Yazılanları gördükçe içim ferahlıyor Allah razı olsun. İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın...

Ben de başka doktora gitmeni tavsiye ediyorum.
Bazı doktorlar neyin kafasını yaşıyor bilmiyorum hemen umutsuz konuşuyorlar.
Çocuğun olmazin yumuşatılmıs halini söyledi resmen bir şok yaşadım. Sağolun başka doktor için randevu aldım inşallah öyle değildir.

Canım ben de düzenli regl oluyordum. Hiç şaşmadı şimdiye kadar ama bana da doktorum pco teşhisi koydu. Hatta her muayenede eminsiniz değil mi diyordum doktora:) Tedavi gördüm ve hamileyim:) stres yapacak bir şey değil. Çok şükür ki tedavisi var. Bu arada ablam da pco hastası ve düzensiz regl oluyordu 2 çocuğu var tedavisiz. Durum o kadar da Umutsuz değil sıkma canını :)
Demekki olabiliyormuş. Hormon tahlilleriniz de temiz çıkmış miydi? Süreç çok mu zor? Allah sizden razı olsun iyi ki yazdınız. Bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :)

Benim de durumum aynı.Seninki gibi belirtilerle gittim.Ymurtalıklarımda tembellik var.Böyle bi durumun varsa muhtemelen bi iki aya regl sorunun da baslayacak.Bende de tüylenme vs hiçbi belirti yok sadece yumurtalıklarımda tembellik var ve bu da kist oluşumuna neden oluyor zaten.

Benim de durumum aynı.Seninki gibi belirtilerle gittim.Ymurtalıklarımda tembellik var.Böyle bi durumun varsa muhtemelen bi iki aya regl sorunun da baslayacak.Bende de tüylenme vs hiçbi belirti yok sadece yumurtalıklarımda tembellik var ve bu da kist oluşumuna neden oluyor zaten.
Benim reglim ilk olmaya başladığımdan beri hep 10 gün sürüyordu evli olmadığım için düzenli de regl olduğum için onemsememistim. Nedense sorun yokmuş gibi geliyor ama ultrason da var gibi yazıyor. 26 yaşındayım bilmiyorum. Siz de düzenli regl olup uzun kanamalarA mi sahipsiniz? Şimdi düzensiz mi?

Demekki olabiliyormuş. Hormon tahlilleriniz de temiz çıkmış miydi? Süreç çok mu zor? Allah sizden razı olsun iyi ki yazdınız. Bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :)
Sağolasın canım amin inşallah. Bende her şey normal çıkıyordu ama Bebek gelmiyordu en son doktor sende pco var deyince rahatlamıştım, çok şükür neden olmadığını biliyorum diye. Ben istedikten sonra 3 ay tedavisiz bekledim. Olmayınca da 9 ay arada boşluklar bırakarak tedaviyle bekledim. 6.ayın sonunda pco var sende dedi doktor . En son ay da iğne+ aşılama ile hamile kaldım. Süreç biraz uzun olabilir ama imkansız değil o yüzden stres yapma. Bu hastalığı en çok tetikleyen faktör stres çünkü.

Benim reglim ilk olmaya başladığımdan beri hep 10 gün sürüyordu evli olmadığım için düzenli de regl olduğum için onemsememistim. Nedense sorun yokmuş gibi geliyor ama ultrason da var gibi yazıyor. 26 yaşındayım bilmiyorum. Siz de düzenli regl olup uzun kanamalarA mi sahipsiniz? Şimdi düzensiz mi?
Benim de 10 gün değilse de 7-8 gün sürer.Ben ilk başta ara kanama şikayetiyle gitmiştim hiçbi tüylenme vs hormonal bi durumum yoktu.İlk gittiğim doktor pko dedi inanmadım çünkü benim de hiçbi belirtisi yoktu hormonal olarak.İkinci doktora gittim o da aynı seyi söyledi, o hormonal dediği olay sırf bizim düşündüğümüz tüylenme gibi şeyler değil progesteron mu ne bi hormon yüksek çıkıyor testlerde, son doktorum da bana multikistik over var sende pko değil bu dedi, multikistik over da yine kistli yumurtalık ama hormonel bozukluk olmayan halini düşün.3-4 ay sonra o da fikrini değiştirdi pko olduğuna karar verdi.

Ben yıllardır doğum kontrol hapı kullanıyorum bu sayede artık kanamalarım uzun sürmüyor ve düzenli regl oluyorum ve bu hap kist oluşumunu da engelliyor.Ama 1-2 ay hapı bırakırsam tam bi facia.Çünkü doğum kontrol hapları semptomların oluşmasını engelliyor aslında, tedavi etmiyor yani.Ben de şu an çocuk istemiyorum ama istersem biliyorum ki kolay olmayacak.

Bende pkonun hic bir belirtisini yasamadim sizin gibi sac dokulmesi problemi yasadim. Fakat pko ve insulin direnci teshisi koyuldu. Uc doktor ayni goruste olunca durumu kabul ettim. Pkonun belirtileri kisiden kisiye farklilik gosteriyor. Kilo problemi yasamiyor olmanizda belirtileri az olarak hissetmenizde etken olabilir. Farkli bir doktor gorusu alin lutfen. Umarim yanlis bir teshisdir.

Konunun yeri burası değil biliyorum ama biraz olsun içimi rahatlatmaya ihtiyacım var. 4 buçuk aylik evliyim.

Nisan ayında herhangi bir sorun var mı doğum kontrol hapı kullanabilir miyim diye doktora gittim. Hormon testleri yapıldı lh 2.95 fsh 7.48 e2 51.50 çıkmıştı üstten de ultrasonla baktı sorun yok kullanabilirsin dedi. Ancak hap kullanınca reglim düğün gününe gelecekti kullanmadım hala da kullanmıyorum. Regl kanamalarım 10 gün sürüyor ve her ay günü gününe regl oluyorum. Kanamaların uzun sürmesi nedeniyle bayramdan önce tekrar doktora gittim vajinal ultrason çekelim öyle anlarız sebebini dedi. Bugün ultrason çektirdim. Sonuclarda bilateral overlerde immatür folikuller izlenmiştir. PCO: dominant folikul saptanmamistir yazıyor. Doktor yumurtalarında tembellik görünüyor PCO muhtemelen çocuğunun olması zor olabilir hormon testi yapalım regl olunca dedi. Çok üzüldüm her ay duzenli regl olurken PCO olma ihtimalim var mıdır? Bu hastalığa dair hiçbir belirti de yok asiri tüylenme vs. Sadece buara çok fazla saçım dökülüyor. Çok üzüldüm stresten regl de olamam şimdi oysa bugün olmam gerekiyordu. Çocuğunun olması zor olabilir yumurtalarında tembellik var dedi. Sadece ultrason sonucundan bu söylenebilir mi? Çok üzgünüm...

19 yaşımda ogrendim pko oldugumu. Adetimin 18. Günü gitmistim dr a.
Bende tüylenme vardı, asiri kilo da.
Adetlerim duzensiz olmazdi ama yoğun olurdu ve uzun sürerdi.

Dk hapi ve metforminle 2 yil tedavim surdu bu arada baya kilo verdim.

Evlendigimde bir süre cocuk dusunmuyordum. Dk hapi verdi dr korunmam için. Hem kilo almazsın hem de kolay hamile kalirsin dedi. Dedigi gibi de oldu. 3. Adetimi olmadım hapi biraktiktan sonra ki önceki aylarda yumurtlama zamani farkli sehirlerdeydik esimle. Şimdi 7 aylık kızım

Herkeste farklı seyrediyor. İyi düşünün içinizi karartmayın. Daha üniv. Ögrencisiyken ilk öğrendigimde benim hiç çocugum olamayacak diye ağlamıştım.

30 gün arayla 5gün adet oluyorum. .
Polikistik over (yumurta bozukluğu ) teşhisi konuldu. .
2,3 ay Yumurtalık takibi vs. .
İstenilen boyutta. .
Hormonlarım normal. .
Henüz hamile değilim. .

Hiç adetleri düzensiz olanlar bile hamile olabiliyor. .
Bu nasip kısmet. .
Siz başka bir doktora daha gidin. .
Korkulacak bir şey yok. .
Kadınların çoğunda var. .

Son düzenleme:
Benim de 10 gün değilse de 7-8 gün sürer.Ben ilk başta ara kanama şikayetiyle gitmiştim hiçbi tüylenme vs hormonal bi durumum yoktu.İlk gittiğim doktor pko dedi inanmadım çünkü benim de hiçbi belirtisi yoktu hormonal olarak.İkinci doktora gittim o da aynı seyi söyledi, o hormonal dediği olay sırf bizim düşündüğümüz tüylenme gibi şeyler değil progesteron mu ne bi hormon yüksek çıkıyor testlerde, son doktorum da bana multikistik over var sende pko değil bu dedi, multikistik over da yine kistli yumurtalık ama hormonel bozukluk olmayan halini düşün.3-4 ay sonra o da fikrini değiştirdi pko olduğuna karar verdi.

Ben yıllardır doğum kontrol hapı kullanıyorum bu sayede artık kanamalarım uzun sürmüyor ve düzenli regl oluyorum ve bu hap kist oluşumunu da engelliyor.Ama 1-2 ay hapı bırakırsam tam bi facia.Çünkü doğum kontrol hapları semptomların oluşmasını engelliyor aslında, tedavi etmiyor yani.Ben de şu an çocuk istemiyorum ama istersem biliyorum ki kolay olmayacak.
Nisan ayında yapılan hormon testinde progesteRon fsh lh hepsi olması gereken seviyedeydi bir anormallik yoktu. Regl olduğumda tekrar yaptıracağım bakalım ne çıkacak. Ben de haftaya başka bir doktora randevu aldım o da aynı şeyi söylerse ben de inanacağım mecbur. İnşallah siz de istediğiniz zaman evlat sahibi olursunuz ben de :)

Nisan ayında yapılan hormon testinde progesteRon fsh lh hepsi olması gereken seviyedeydi bir anormallik yoktu. Regl olduğumda tekrar yaptıracağım bakalım ne çıkacak. Ben de haftaya başka bir doktora randevu aldım o da aynı şeyi söylerse ben de inanacağım mecbur. İnşallah siz de istediğiniz zaman evlat sahibi olursunuz ben de :)
İnşallah canım :)
Ama merak etme yani pko deseler de arkadasların da dediği gibi dünyanın sonu değil.
Hamile kalan pkolu bisssürüü insan var.
Hiç canını sıkma Allah dermansız dert vermesin.

19 yaşımda ogrendim pko oldugumu. Adetimin 18. Günü gitmistim dr a.
Bende tüylenme vardı, asiri kilo da.
Adetlerim duzensiz olmazdi ama yoğun olurdu ve uzun sürerdi.

Dk hapi ve metforminle 2 yil tedavim surdu bu arada baya kilo verdim.

Evlendigimde bir süre cocuk dusunmuyordum. Dk hapi verdi dr korunmam için. Hem kilo almazsın hem de kolay hamile kalirsin dedi. Dedigi gibi de oldu. 3. Adetimi olmadım hapi biraktiktan sonra ki önceki aylarda yumurtlama zamani farkli sehirlerdeydik esimle. Şimdi 7 aylık kızım

Herkeste farklı seyrediyor. İyi düşünün içinizi karartmayın. Daha üniv. Ögrencisiyken ilk öğrendigimde benim hiç çocugum olamayacak diye ağlamıştım.
Sizin adınıza çok sevindim. Hakkımda hayırlısı olsun duyunca ben de çok üzüldüm hala da üzülüyorum Allahım aratmasın. Haftaya bir doktora daha gideceğim.

30 gün arayla 5gün adet oluyorum. .
Polikistik over (yumurta bozukluğu ) teşhisi konuldu. .
2,3 ay Yumurtalık takibi vs. .
İstenilen boyutta. .
Hormonlarım normal. .
Henüz hamile değilim. .

Hiç adetleri düzensiz olanlar bile hamile olabiliyor. .
Bu nasip kısmet. .
Siz başka bir doktora daha gidin. .
Korkulacak bir şey yok. .
Kadınların çoğunda var. .
Benim gibisiniz siz de desenize. İnşallah istediğimiz zaman olur Rabbim aratmasın. Haftaya başka bir doktordan randevu aldım normalde bugün regl olmam gerekiyordu olmadim henüz. Olsun tahlili yaptirip öyle gideceğim haftaya cumaya randevu aldım.

İnşallah canım :)
Ama merak etme yani pko deseler de arkadasların da dediği gibi dünyanın sonu değil.
Hamile kalan pkolu bisssürüü insan var.
Hiç canını sıkma Allah dermansız dert vermesin.
Amin inşallah dert de ondan derman da ondan. Eğer öyleyse de erken öğrenmiş oldum en azından tedavi olurum vakit kaybetmeden.

Benim gibisiniz siz de desenize. İnşallah istediğimiz zaman olur Rabbim aratmasın. Haftaya başka bir doktordan randevu aldım normalde bugün regl olmam gerekiyordu olmadim henüz. Olsun tahlili yaptirip öyle gideceğim haftaya cumaya randevu aldım.

İnşallah hayırlı sonuçlar alırsın. .
Aminn Teşekkür ederim. .

Bende pkonun hic bir belirtisini yasamadim sizin gibi sac dokulmesi problemi yasadim. Fakat pko ve insulin direnci teshisi koyuldu. Uc doktor ayni goruste olunca durumu kabul ettim. Pkonun belirtileri kisiden kisiye farklilik gosteriyor. Kilo problemi yasamiyor olmanizda belirtileri az olarak hissetmenizde etken olabilir. Farkli bir doktor gorusu alin lutfen. Umarim yanlis bir teshisdir.
Benim de aşırı derecede saçlarım dökülüyor hatta onun için ilaç kullanıyorum şuan. Sağolun haftaya başka bir doktora daha görunecegim.

Back