PCO olma ihtimalim?

okeanoss00

Kedileri severim :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
8.286
9.878
248
Konunun yeri burası değil biliyorum ama biraz olsun içimi rahatlatmaya ihtiyacım var. 4 buçuk aylik evliyim.

Nisan ayında herhangi bir sorun var mı doğum kontrol hapı kullanabilir miyim diye doktora gittim. Hormon testleri yapıldı lh 2.95 fsh 7.48 e2 51.50 çıkmıştı üstten de ultrasonla baktı sorun yok kullanabilirsin dedi. Ancak hap kullanınca reglim düğün gününe gelecekti kullanmadım hala da kullanmıyorum. Regl kanamalarım 10 gün sürüyor ve her ay günü gününe regl oluyorum. Kanamaların uzun sürmesi nedeniyle bayramdan önce tekrar doktora gittim vajinal ultrason çekelim öyle anlarız sebebini dedi. Bugün ultrason çektirdim. Sonuclarda bilateral overlerde immatür folikuller izlenmiştir. PCO: dominant folikul saptanmamistir yazıyor. Doktor yumurtalarında tembellik görünüyor PCO muhtemelen çocuğunun olması zor olabilir hormon testi yapalım regl olunca dedi. Çok üzüldüm her ay duzenli regl olurken PCO olma ihtimalim var mıdır? Bu hastalığa dair hiçbir belirti de yok asiri tüylenme vs. Sadece buara çok fazla saçım dökülüyor. Çok üzüldüm stresten regl de olamam şimdi oysa bugün olmam gerekiyordu. Çocuğunun olması zor olabilir yumurtalarında tembellik var dedi. Sadece ultrason sonucundan bu söylenebilir mi? Çok üzgünüm...

Edit: Tahlil sonuçlarım erken çıkmış gidip doktora gösterdim. Tahlillerim temiz çıktı kızlar. Pco değilmiş. Yine de yumurtlama da sorun var mı için rahat etsin diye yumurta takibi yaptıracağım haftaya cuma tekrar ultrason çektireceğim. Çok şükür bir sorun yokmuş boş yere üzdü doktor beni.

Son düzenleme:
Bir sürü düğün borcumuz var çocuk istemiyordum doktora da onun için gitmemiştim. Ama doktor olması zor olabilir diyince içim burkuldu kendimi çok kötü hissediyorum bir şey diyebilecek kimse yok mu

Kesin sonuç olmasada tedavisi var malasef bizzat yaşadığım durum pco da kilo kontrolü çok önemli eğer kilo normal kalırsa etkisinin azaldığını söylüyordu doktorum

Kesin sonuç olmasada tedavisi var malasef bizzat yaşadığım durum pco da kilo kontrolü çok önemli eğer kilo normal kalırsa etkisinin azaldığını söylüyordu doktorum
Siz de regl oluyor musunuz? Benim adet düzensizliğim yok. 1.64 boyunda 58 kiloyum.

Düzensizdi hep ergenlik dönemindede d.k. İlaçlarıyla düzene giriyordu halada öyle
Benim kafama bu yüzden takıldı aslında. 30 günde 1 regl oluyorum, aşırı tüylenmem yok yüzümde sivilce de regl olacağım zaman bir iki tane çıkar. Yani olması gereken belirtilerim yok. Kanamam çok uzun sürdüğü için gittim pco diyince çok sasirdim. Bir de hormon testi filan da yapmadan sadece ultrason sonucuna bakarak böyle demesi garip geldi.

Selamlar,

PCOS'un âdet düzeniyle ilişkisi nedir bilmiyorum, bende âdet düzensizliği var ama. 20 yaşında teşhis konuldu ilk kez, bana da o zaman doktor çocuğun olmaz demişti. Çocuğum yok, daha istemiyorum da ama sizin de bunu duyup üzüldüğünüzü görünce yazmak istedim. Üzülmeyin, bir süre sonra insan rahatlayıp akışına bırakıyor. :)

Yazdığınız için teşekkür ederim. Belirtilerinde regl düzensizliği aşırı tüylenme deride yağlanma yazıyor. Bunların hiçbiri ben de yok o yüzden garipsedim sanırım. Ben henüz çok yeni evliyim eşim istiyor ailesi istiyor ama ben kesinlikle istemiyorum diyordum herkese. Aslında şuan istemiyorum da. Doktor öyle söyleyince Allah beni cezalandırıyor mu gibi düşünceler oluştu kafamda üzüldüm gerçekten. Şimdi istemiyorum ama ilerde anne olmayı isterim...

Merhaba, size tavsiyem lutfen baska bir doktora daha gidin. Bazi doktorlar yanlış teshis koyabiliyor maalesef...

Diğer belirtiler bendede yok sadece düzensizlik var doğumda yaptım durum değişmedi hala düzensiz bütün etkileri görülmeyebilir kolay hamile kalamadım ama pco olup evlendikten bir ay sonra hamile kalanda var size en sağlıklı bilgiyi doktorunuz verecek

Merhaba, size tavsiyem lutfen baska bir doktora daha gidin. Bazi doktorlar yanlış teshis koyabiliyor maalesef...
Böyle olmasını o kadar çok istiyorum ki. Haftaya başka bir hastaneden randevu aldım umarım öyledir. Sağolun yazdığınız için.

Çok sağolun inşallah ben de hamile kalabilirim.

Âdet düzensizliği, aşırı tüylenme, kilo problemi gibi belirtilerin tamamı vardı bende. Eğer sizde yoksa belki de bir hekime daha görünseniz iyi olur. Çocuk konusunda öyle düşünmeyin lütfen; ben bu durumu 5 senedir biliyorum ama ben de kesinlikle çocuk istemiyorum uzun bir süre. Böyle bir rahatsızlığımız varsa biz çocuk istiyor olsak da var olacaktı. Siz yine de bir hekime daha görünün; kendinizi hazır hissettiğinizde illâ ki bir çözüm bulunur.

Bende 35 bazen 40 bazen de 30 gunde regl oluyorum.Dogum kontrol hapini birakir birakmaz hamile kaldim.Yumurtalklarimda inci tanesi gibi kistler varmis.Piko denilen sey sanirim ama ben hamile kaldim hemen 3 yasinda kizim.

Ben pko hastasiyim,yumurta tembelligi var,tüplerimden biri tikali = hamileyim. Hemde tedavisiz. Boşuna canınızı sıkmayın. Ilk adetimden bu yana hiç düzenli adet olmadim,hep ilac kullandim. kistlerle doluydu yumurtaliklarim. Hala kist var yumurtalıklarimda hamile olmama rağmen.

Çok teşekkür ederim haftaya başka bir hastaneden randevu aldım bir oraya görunecegim. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Bende 35 bazen 40 bazen de 30 gunde regl oluyorum.Dogum kontrol hapini birakir birakmaz hamile kaldim.Yumurtalklarimda inci tanesi gibi kistler varmis.Piko denilen sey sanirim ama ben hamile kaldim hemen 3 yasinda kizim.
Benim regl düzensizliğim yok hastalığa dair belirtim de yok. Insallah ben de istediğim zaman sizin gibi hamile kalırım.

Çok teşekkür ederim yazdığınız için. Evladınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Merak ettiğim benim gibi siz de düzenli regl oluyor musunuz? Sadece ultrason sonucuna bakıp yumurtaların tembel olduğu anlaşılabilir mi? Bunlar benim kafamı karıştırdı.

Teşekkür ederim,Rabbim hayırlı zamanda size de nasip eder inşallah ve tüm isteyenlere. Ben 27 yasindayim bu yaşıma kadar hiç düzenli adet olmadim,tarih yazmadi yani 3-4 ay hiç adetolmadığım bile oldu. Yumurtalik tembelliği için adetin 3. Günü hormon tahlili yapılır ordan anlaşılır. Sadece ultrason yeterli değil. Bana bi doktor senin asla çocuğun olmaz bile demisti

Ben regl oluyorum en fazla bir kaç kez 2 gün gecikmistir. Ben de 26 yaşındayım buarada. Hormon tahlili yaptıracağım ben de regl olur olmaz yanlış tanıdır belki diye başka bir doktora daha gideceğim. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Allahım istediğim zaman bana da aratmasın inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…