PCO ILE BASA CIKMA

Beyza Nur

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2020
910
560
18
27
Merhaba hanimlar
14 yasimda adet gormeye basladim o gunden bugune hep duzensizdim pco ile ilk 16 yasimda tanistim doktor evlenince gecer dedigi bir kist dogum kontrollerin verildigi tedavilerin uygulandigi bir kist.
Ben asla dogum kontrol kullanmadim bekarken 2 ayda 1 adet oluyorum sonucta dedim almadim iyiki almadim .
Pco ile tam anlamiyla tanistigim zaman 22 yasim oldu evliligimde tam anlamiyla tanistim.Evlenince gecer denen pco evlendim cocuk yapinca gecer dogumda gider oldu dogru bir doktor secimiyle bunlari atlattim.Pco ne evlenince ne dogumda gecen bir hastalik degil artik cok sık rastlanan bir kadin hastaligi pco (polikistlik over sendromu).
Oncelikle pco tanisi sizede konduysa ilk yapmaniz gereken kabullenmek bunu hastalik olarak gormekten sizden agziniz burnunuz kasiniz gibi pcoyuda omrunuzun sonuna kadar kabullenip onunla yasamayi ogrenmek bilinclenmek
Pcoyu asla dezavantaj gormeyin kendinize avantaj olarak gorun "aaa sansliyim yumurtalarim 3 5 tane fazla " deyin oncelikle iyi bir doktor secimiyle adetinizi duzene sokun.Evet adet duzende ne avantaji var artik catlama zamanlariniz belli takip edebilirsiniz.
Gelelim fazlalik yumurtalarinizi nasil avantaja cevircekseniz kilo vererek pco hayatinizda oldugu icin kilo aliminiz basit vermeniz zordur.Ama unutmayin kaybedilen her kilo yumurtalarinizin buyuyup catlamasini saglar
Karbonhidrattan uzak bir hayat yasayin asitten uzak seker tuzdan uzak bir hayat yasayin
Sebzelerle barisin sebze tuketin yesillikleri cig ve pismis hallerinizi bol bol mevsimine uygun tuketin
Polikistlik over sendromunu hayatiniza etki ettirmeyin siz hayatinizi pco ya gore duzenler yasarsaniz inanin hersey daha kolay oluyor

Kilom yok yinede kilo mu vermeliyim zaten oldukça zayıfım

Pko bende se var ama hayatımın merkezine koymadım anasını sattığımın dünyasında kadınların %80 i pko hastasıı ya da olacak diye düşündüm ve pkoluyum diye de kendime hayatı zehir etmedim hahahah bir sen eksiktin gel bebeğim seninle de baş ederim diyip kazandım hamile kaldım ya kişi güçlü durursa karşısında rabbindenn başka hiçbir şey duramaz bence pkoyu çok büyütüp kendimize engel olarak çıkarmamalıyız doktorum derdi sendeki bu pozitiflikle sana pko da işlemez evet dedim işlemedi çünkü gözümde büyütmedim ve hiç bi yerde de pkolular hamile kalamaz demiyorlar annelerimizin nenelerimizin zamanında hiç mi pkolu yoktu kadınlar doktora doğum zamanı bile gidemiyolarmış ama o zamanlar hamile kalamayan kadınlar kocakarıların hazırladığı otları kullanıyomuş bence o hamile kalmakta zorlananlar pkoluydu bakın şimdi biz pkolu olanlar da hemen otlara bitkisel kürlere sarılıyoruz ben sadece soğan kürü yaptım adetim düzene girsin diye bir adet gördüm üstüne ikinci adeti görmedim sözün özü pko engel değildir engel bilinçaltımızda gizlediklerimizdir..

Bende bu dusuncedeyim burdada bunu anlatmak istedim pko hastalik degil vucdumuzda bir parca olarak kabul gorulup hayati ona gore yasarsak hersey kolay oluyor.

Bende bu dusuncedeyim burdada bunu anlatmak istedim pko hastalik degil vucdumuzda bir parca olarak kabul gorulup hayati ona gore yasarsak hersey kolay oluyor.
Aynen öyle. Bana doktorum verebiliyosan kilo ver dedi ben güldüm almamam için dua ediyorum vermek çok zor inanınki dedim doktor en sonunda bana ya sen böyle de hamile kalırsın dedi bence rabbim vereceği zamanı biliyor veriyoe he tedbiri tabiki alıcaz ama yine de onun dediği oluyor

Kesinlikle oyle 10 ay ilac kullandim 11.ayda ilaci biraktim hamile kaldim ama benim gebelikte kalo atislari durdu ikizlerim olcakti olsun dedim Raabim zamani var dedi ama icini ferah tut sana istedigimde nasip ederim mesajini verdi

Çok üzüldüm rabbim bir daha böylesi acıyı ne sana ne kimseye yaşatmasın ama artık dediğin gibi biliyosun kendiliğinden de hamile kalabiliyosun aşılama ve tüp bebek fikrinden uzaklaştın rabbimin verdiği herşeye sonsuz hamdu senalar olsun

Rabbim hicbir kadinin kucagini bos birakmasin bu guzel Recep ayinda isteyen herkese bebek mujdesini versin insAllah❤❤

Amin kızlar mesajlarınızı okudum bende pcosa rağmen ilk geceden kaldım hemde ileri derece PCOS ilaçsız hiç gelmez bizim tek sorunumuz düzenli yumurtlayamama başka sorunumuz yok çok şükür Allah hepimize şifa versin inşallah

Amin insAllahKafasina takip sorun edenlerle paylasmak istedim pco ile yasamayi ogrenmek gerektigi acisindan ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…