pc bölümü okudum mimari restorasyon seçtim doğru mu yaptım?

piTis

Emeğe Saygı + Rep ;)))
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
813
11
96
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ben lisede bilgisayar bölümü okudum ama üniversite tercihlerimde mimari restorasyonu daha üste yazdım ve Kütahya Dumlupınar Mimari Restorasyon tuttu. Öyle olmasını da istemiştim ama iş bulma açısından falan acaba yanlış mı yaptım die düşünmeye başladım sizin fikirleriniz nelerdir?

dgs sınavına girerek mimarlığa yükseltma şansı oluyormuş, sınavı zor diyenler oluyor. Sayısalda 2. bölümden mi çözmem gerekiyor acaba sayısalım da iyi değildir ama...

Ya çizim yapmayı falan seviyorum ama bu yeterlimi bilmiyorum...

iş konusunda garanti veren bir ülkede yaşamıyoruz maalesef sen kendi imkanlarını kendin yaratacaksın,kendini geliştirerek ve çok çalışarak,istediğin bi bölümse bunları düşünme okumana bak derim.

ben de meslek lisesi çıkışlıyım ama istediğim bölümü kazandım ve mutluyum,her şey senin elinde yerimseniben

Tebrik ederim. =) Dilerim güzel bir üniversite hayatı geçirirsin. Bu arada ben de Kütahya'da İktisat okumuştum bir ara.

Dgs sınavı öyle çok zor değil (internetten bir bak konulara, ne demek istediğimi anlayacaksın) ama üniversitelerin dikey geçiş öğrenci kontenjanları çok az. Her bölüme kontenjan açmıyorlar, açtıklarına da 2-3 kişi alıyorlar. Diyelim kazandın, ilk seneye intibak senesi deniliyor. Fark dersleri alıyorsun ve hiçbir dersten kalmaman gerekiyor, yoksa atılıyorsun. Bunlar gözünü korkutmasın, çalışan herşeyi başarır. Bir arkadaşım 2 yıllık Lastik Teknolojisi bölümünden Kimya Mühendisliğine geçmişti, rahat rahat da mezun oldu. Sınavda her alandan soru çözmen gerekiyor, sözelciye ayrı, sayısalcıya ayrı bir puanlama sistemi yok diye biliyorum.

Son düzenleme:

Evet söylediklerinde haklısın ama mimarlığa yükseltemezsem çok üzüleceğim. küçük bir şehirde yaşadığım içinde iş bulamazsam boşuna okumuş olmak istemiyorum o yüzden düşündürüyor beni biraz... ohaoldumsmile

Teşekkürler. opuyorumnanaktan

İşte sınav beni korkutuyor biraz. Kontenjanın fazla olmayışı da büyük bir dezavantaj, birsürü kişi dikey geçiş için sınava giriyordur mutlaka, en iyilerden olmam gerekiyor ki mimarlığı kazanabileyim. Bakalım elimden geleni yapmaya çalışacağım hem okulu hem sınav hazırlığını yürütebilirim umarım...

bence bu keşke olayına takılma,eğer aklın orda kalırsa önüne bakamazsın,iş imkanın da illa yaşadığın şehirde olması gerekmiyor kimse aynı şehirde okuyup çalışmıyor sonuçta herkes yer değiştiriyor işin biraz zor ama sevdiğin bölüm için değer diyorum yerimseniben

İnşallah hayırlısı olur diyelim. kaydirigubbakcemile5

Hayırlı olsun
Ben olsam alanımla ilgili bölüm seçerdim üniv okurken zorlanmamak için. Ama sorun değil çalışırım öğrenirim hem bu alanda da bilgim olsun diyosan doğru bir karar olmuş diyorum.
İş açısından hiçbişeyin garantisi yok gerçekten. Kazanmışsın gitmemek olmaz, başarılar dilerim herşey gönlünce olsun

Teşekkürler.

Ben kendi alanımdan pek de memnun dağildim zaten de işte acaba yine de yanlış mı yaptım, kendi bölümümü seçsem daha mı iyi olurdu die düşündürdü. İnşallah pişman olmam... :Saruboceq:

piTis bende kütahya myo ikinci öğretim mimari restorasyonu kazandım bu yıl ... bende bu konu hakkında düşünceliyim ...restorasyonu hiç düşünmüyordum ama tuttu ...ayrıca kütahya myo dan mimari restorasyon ikinci öğretim kazananlar ses verin :) yalnız olmayalımm

Aaa gerçekten mi? zemuszemus Yalnız olmadığıma sevindim şimdi. sempatiksalakcinni Diğer konumda da bölümün ne die sormuştum buraya yazmışsın bile. kaydirigubbakcemile3 Kayıt yaptıracaksın değil mi? Hem sen de ikinci öğretimmişsin birbirimize destek olabiliriz ne de olsa yabancı bir şehir...

yapıcam tatlım kayıt ... istersen msnimi atayım sana özelden ordan konuşalım senle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…