Sebze meyve el yakacak ki lezzetli olsuntaze olduğunu nereden anlayacağız, el yakmasından, sıcak sıcak fırından yeni çıkmış
Hem eskiler boşuna "ucuz etin yahnisi yavan olur" dememişler ya, ucuz olursa güzel olmaz
Ak akçe kara gün içindir, Moda üstüne yapışanı giymektir
karnabaharın kilosu 80 lira olsun, domates 140 lira olsun, elektriğin kilowattı 1 milyor olmazsa kabul etmem, protesto ederim
ben ne zamandır et almıyordum protesto için geçende aldım bir aydır ilk defa bi kilo kıyma, acaba sebzeleride mi protesto etmeye başlasameee tahıllar zaten zararlı her türlü deniyor, eee artık bende güneşe bakarak beslenirim bi kısım insanlar gibi
Hergün birkaç saat Güneş'e çık, sebze, meyve ve et ürünlerini Google'da arattır, canın çektiğinde ekrana bakar yiyormuş gibi yaparsın
Ekrana mum ışığında bakmalısın, elektriği de kullanma, benim gibi haddin olmadan buzdolabı, çamaşır makinesi vs kullanırsan 160 lira elektrik faturası geliyor, ben ibret olayım sana, kimimki böyle lüküs şeyleri kullandım ben, ayıp bana, kendime ceza veriyorum, mum ışığı kullanıp, çamaşırları derede yıkarken, yiyecekleri de almayarak buzdolabı ihtiyacına son vereceğim
çok pratik tavsiyeler, teşekkür ederim Munecim
Dönem ekonomi dönemi, sade bir vatandaş olarak ettiğim bu ayıpları telafi etmek boynumun borcu.
Ben nasıl dolap kullanırım yaaa, nasıl ışık açarımdüşününce kızdım kendime, böyle bilinçsizlik olmaz
Kendim hakkında gerekeni yapacağım
Bende diğer malum şeyibi malum şeyi protesto edemiyorum
60-70 geliyor her ay.Apartmanda en yüksek,veya 2. yüksek bizde(6 dairede)Hergün birkaç saat Güneş'e çık, sebze, meyve ve et ürünlerini Google'da arattır, canın çektiğinde ekrana bakar yiyormuş gibi yaparsın
Ekrana mum ışığında bakmalısın, elektriği de kullanma, benim gibi haddin olmadan buzdolabı, çamaşır makinesi vs kullanırsan 160 lira elektrik faturası geliyor, ben ibret olayım sana, kimimki böyle lüküs şeyleri kullandım ben, ayıp bana, kendime ceza veriyorum, mum ışığı kullanıp, çamaşırları derede yıkarken, yiyecekleri de almayarak buzdolabı ihtiyacına son vereceğim
60-70 geliyor her ay.Apartmanda en yüksek,veya 2. yüksek bizde(6 dairede)
Pc lerin arkasınada mum koyalım öyle işletelim:)
Bizde günaşırı çamaşır maşallah.2 kişiye çok bile(Makine 5 kiloluk,üst giyim çok çıkıyor,gün aşırı doluyor.Bana 160 lira geldi bu ay, gözlerim yerinden fırladı çünkü bizim elektrik saati akıllı saat dediklerinden, gece 22:00 sonrası indirimli saat uygulamasına tabiyiz, bulaşık, çamaşır, fırın işlerini 22:00 sonrası yapıyorum bu sebeple, akıllısı buysa artık
Kaldı ki 3 kişilik aileyiz, yani öyle 7/24 makineler açık değil, aydınlatmalarda tasarruflulardan, evin dört tarafını şıkır şıkır aydınlatmıyoruz da, valla bugün geldi fatura beynim yandı resmen
İşte ben o gün aşırı makine açmalarından kurtulmak için, emektar makinem bozulduğunda gittim 9 kiloluk makine aldım, bu da bir nevi tasarruftur ama 160 geldi fatura, normalde bize 90 lira civarı geliyordu, normaldi bizim için fakat 160 lira çok oldu yahuBizde günaşırı çamaşır maşallah.2 kişiye çok bile(Makine 5 kiloluk,üst giyim çok çıkıyor,gün aşırı doluyor.
Artık tamir görmeye başlamışsa beni değiştir diyordur15-16 senelikde bizde var.Dış kazanı çelik,kıyamadım,ama artık eskidi,tamir kabul etmeyecek yakında.Evelsi gün 200 lira sıkışmış çıkardık.Ama işin açığı çok büyük bişey düşünmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?