• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pazardaki meyve-sebze fiyatları cep yakmaya devam ediyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Pazardaki meyve-sebze fiyatları cep yakmaya devam ediyor
Paylaş Paylaş
Rusya-Türkiye gerilimi, pazardaki fiyatların düşmesine yetmedi
page_pazardaki-meyve-sebze-fiyatlari-cep-yakmaya-devam-ediyor_917979238.jpg

inPaylaşın
24 Kasım'da Rus uçağının düşürülmesinin ardından gerilen Rusya-Türkiye ilişkilerinin, ithalat yasağı nedeniyle pozitif etkilemesi beklenen sebze meyve fiyatları, vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Rusya'ya ithalat yasağının ardından düşmesi beklenen meyve-sebze fiyatları, soğuk havanın etkisiyle yine yüksek seviyelerde seyrediyor.

CNN Türk'ten Beste Uyanık'ın haberine göre pazarda 5 liranın altında ürün bulmak neredeyse imkansız. Esnaf fiyatların artmasında zorlu kış şartları ve geçen hafta yağan karı gösterdi. Soğan, biber, yeşillik, patates fiyatı daha önceki yıllara göre artış gösteren ürünlerin başında yer aldı.

Pazarda en çok fiyatı artan ürünlerin başında sivri biber geliyor. Pazar esnafına göre geçen haftalarda 5-6 lira olan sivri biberin fiyatı 10 liraya çıktı. Pazar esnafına göre mevsimi olmasına rağmen pırasanın fiyatı geçen yıla göre oldukça farklılık gösteriyor. Esnafa göre geçen yıl 1,5-2 lira olan pırasa, bu yıl 5 liranın üzerinde fiyat etiketiyle satılıyor.

Geçen yıl tanesi beş liraya kadar patates, diğer ürünlere kıyasla çok zamlanmasa da yine de fiyatı yüksek devam eden ürünlerden. Habere göre pazarda badem, domates, biber ve patlıcan da kilosu beş liranın üzerinde olan ürünler.
http://t24.com.tr/haber/pazardaki-meyve-sebze-fiyatlari-cep-yakmaya-devam-ediyor,323802

yakıyor valla, kış sebzeleri bile pahalı olur mu, her alışverişte bi şok yaşıyoruz

Karnibahar hic ucuzlamayacak mi arkadaş :KK43: ailecek seviyoz biz ama kilosu 6 lira el insaf:KK12:

Sebze meyve el yakacak ki lezzetli olsun:KK14: taze olduğunu nereden anlayacağız, el yakmasından, sıcak sıcak fırından yeni çıkmış :KK45:
Hem eskiler boşuna "ucuz etin yahnisi yavan olur" dememişler ya, ucuz olursa güzel olmaz:KK59:
Ak akçe kara gün içindir, Moda üstüne yapışanı giymektir:KK73:
karnabaharın kilosu 80 lira olsun, domates 140 lira olsun, elektriğin kilowattı 1 milyor olmazsa kabul etmem, protesto ederim:KK45:

Sebze meyve el yakacak ki lezzetli olsun:KK14: taze olduğunu nereden anlayacağız, el yakmasından, sıcak sıcak fırından yeni çıkmış :KK45:
Hem eskiler boşuna "ucuz etin yahnisi yavan olur" dememişler ya, ucuz olursa güzel olmaz:KK59:
Ak akçe kara gün içindir, Moda üstüne yapışanı giymektir:KK73:
karnabaharın kilosu 80 lira olsun, domates 140 lira olsun, elektriğin kilowattı 1 milyor olmazsa kabul etmem, protesto ederim:KK45:

ben ne zamandır et almıyordum protesto için geçende aldım bir aydır ilk defa bi kilo kıyma, acaba sebzeleride mi protesto etmeye başlasam:KK70: eee tahıllar zaten zararlı her türlü deniyor, eee artık bende güneşe bakarak beslenirim bi kısım insanlar gibi:KK53::KK53:

ben ne zamandır et almıyordum protesto için geçende aldım bir aydır ilk defa bi kilo kıyma, acaba sebzeleride mi protesto etmeye başlasam:KK70: eee tahıllar zaten zararlı her türlü deniyor, eee artık bende güneşe bakarak beslenirim bi kısım insanlar gibi:KK53::KK53:

Hergün birkaç saat Güneş'e çık, sebze, meyve ve et ürünlerini Google'da arattır, canın çektiğinde ekrana bakar yiyormuş gibi yaparsın:KK70::KK70:

Ekrana mum ışığında bakmalısın, elektriği de kullanma, benim gibi haddin olmadan buzdolabı, çamaşır makinesi vs kullanırsan 160 lira elektrik faturası geliyor, ben ibret olayım sana, kimimki böyle lüküs şeyleri kullandım ben, ayıp bana, kendime ceza veriyorum, mum ışığı kullanıp, çamaşırları derede yıkarken, yiyecekleri de almayarak buzdolabı ihtiyacına son vereceğim:KK45:

Hergün birkaç saat Güneş'e çık, sebze, meyve ve et ürünlerini Google'da arattır, canın çektiğinde ekrana bakar yiyormuş gibi yaparsın:KK70::KK70:

Ekrana mum ışığında bakmalısın, elektriği de kullanma, benim gibi haddin olmadan buzdolabı, çamaşır makinesi vs kullanırsan 160 lira elektrik faturası geliyor, ben ibret olayım sana, kimimki böyle lüküs şeyleri kullandım ben, ayıp bana, kendime ceza veriyorum, mum ışığı kullanıp, çamaşırları derede yıkarken, yiyecekleri de almayarak buzdolabı ihtiyacına son vereceğim:KK45:

çok pratik tavsiyeler, teşekkür ederim Munecim:KK70::KK70:

çok pratik tavsiyeler, teşekkür ederim Munecim:KK70::KK70:
:KK70::KK70:
Dönem ekonomi dönemi, sade bir vatandaş olarak ettiğim bu ayıpları telafi etmek boynumun borcu.
Ben nasıl dolap kullanırım yaaa, nasıl ışık açarım:KK11: düşününce kızdım kendime, böyle bilinçsizlik olmaz:KK12:
Kendim hakkında gerekeni yapacağım :KK45:

:KK70::KK70:
Dönem ekonomi dönemi, sade bir vatandaş olarak ettiğim bu ayıpları telafi etmek boynumun borcu.
Ben nasıl dolap kullanırım yaaa, nasıl ışık açarım:KK11: düşününce kızdım kendime, böyle bilinçsizlik olmaz:KK12:
Kendim hakkında gerekeni yapacağım :KK45:

bi malum şeyi protesto edemiyorum:KK48::KK48:

60-70 geliyor her ay.Apartmanda en yüksek,veya 2. yüksek bizde(6 dairede)
Pc lerin arkasınada mum koyalım öyle işletelim:)

60-70 geliyor her ay.Apartmanda en yüksek,veya 2. yüksek bizde(6 dairede)
Pc lerin arkasınada mum koyalım öyle işletelim:)

Bana 160 lira geldi bu ay, gözlerim yerinden fırladı çünkü bizim elektrik saati akıllı saat dediklerinden, gece 22:00 sonrası indirimli saat uygulamasına tabiyiz, bulaşık, çamaşır, fırın işlerini 22:00 sonrası yapıyorum bu sebeple, akıllısı buysa artık:KK45:

Kaldı ki 3 kişilik aileyiz, yani öyle 7/24 makineler açık değil, aydınlatmalarda tasarruflulardan, evin dört tarafını şıkır şıkır aydınlatmıyoruz da, valla bugün geldi fatura beynim yandı resmen:KK70:

Bana 160 lira geldi bu ay, gözlerim yerinden fırladı çünkü bizim elektrik saati akıllı saat dediklerinden, gece 22:00 sonrası indirimli saat uygulamasına tabiyiz, bulaşık, çamaşır, fırın işlerini 22:00 sonrası yapıyorum bu sebeple, akıllısı buysa artık:KK45:

Kaldı ki 3 kişilik aileyiz, yani öyle 7/24 makineler açık değil, aydınlatmalarda tasarruflulardan, evin dört tarafını şıkır şıkır aydınlatmıyoruz da, valla bugün geldi fatura beynim yandı resmen:KK70:
Bizde günaşırı çamaşır maşallah.2 kişiye çok bile(Makine 5 kiloluk,üst giyim çok çıkıyor,gün aşırı doluyor.

Bizde günaşırı çamaşır maşallah.2 kişiye çok bile(Makine 5 kiloluk,üst giyim çok çıkıyor,gün aşırı doluyor.
İşte ben o gün aşırı makine açmalarından kurtulmak için, emektar makinem bozulduğunda gittim 9 kiloluk makine aldım, bu da bir nevi tasarruftur ama 160 geldi fatura, normalde bize 90 lira civarı geliyordu, normaldi bizim için fakat 160 lira çok oldu yahu:KK14:

15-16 senelikde bizde var.Dış kazanı çelik,kıyamadım,ama artık eskidi,tamir kabul etmeyecek yakında.Evelsi gün 200 lira sıkışmış çıkardık:KK70:.Ama işin açığı çok büyük bişey düşünmüyorum

15-16 senelikde bizde var.Dış kazanı çelik,kıyamadım,ama artık eskidi,tamir kabul etmeyecek yakında.Evelsi gün 200 lira sıkışmış çıkardık:KK70:.Ama işin açığı çok büyük bişey düşünmüyorum
Artık tamir görmeye başlamışsa beni değiştir diyordur:-)

Back