• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pazar günü ölürsen rezil olursun..

Madamiks

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
7.271
59
163
Ankara
Bu sabah uyandım,balkona çıkıp panjuru açayım dedim oda aydınlansın...sabah saat 07:00 henüz.Panjuru açtım aşağıda polisler var..birde ceset :50: başındada bir kadın oturmuş.Başımdan aşağı kaynar sular döküldü derler ya,onu hissettim işte..ne olduğunu anlayamadım,soramadımda çünki buranın yabancısıyım,evimde değilim.
Duyduğum kadarıyla amca kanser hastasıymış,sabah 06:30 da kahveye giderken düşmüş bir dahada kalkamamış.
Şimdi başlığı neden bu şekilde yazdım onu anlatayım.adamcağız sabah 06:30 dan 09:30 a kadar orada yattı :50:ilk gören kişi ambulans çağırmış ama sokakta öldüğü için dokunmadan geri gitmiş ,çünki ambulansda doktor yokmuş..bulan kişide karakola bildirmiş ekip gelmiş..
Adamı oradan kaldıramadılar bir türlü,hiç bir hastanede doktor bulamıyorlar..çünki pzar..düşünebiliyormusunuz,pazar diye,tatil günü diye adam orada 2,5 saat yattı o şekilde.
Başındaki kızıymış,kızıyla beraber yaşıyorlarmış,adam yeşil kart sahibi..belediye bakmıyor,devlet hastanesi bakmıyor,polis parayla doktor getirin diyor :44:

Sonunda parayla özel bir klinikten sanırım doktor buldular,şüpheli ölüm değil diye rapora karşılık adamı evine gönderdiler,yani kızı ve komşuları adamı battaniyeye sarıp arabaya attılar ve eve götürdüler..inanamıyorum ben buna,benim polisim cesedi devlet hastanesinde bir morga bile götüremiyor..prosedür deyip duruyor :50:
Çok etkisinde kaldım ve eyvahlar olsun,allah canımızı tatil olmayan günde alsında rezil olmayayım dedim..sizlerlede paylaşmak istedim:50:

Son düzenleme:
inanmıyorum bir guvencesi yok diye ceset, morga göturmediler mi
ay nasıl kötu oldum yaaa :5:

:53: sok oldum, cokta üzüldüm allah rahmet eylesin .dicek söz bulamiyorum.ben almanyada yasiyorum bura dogumluyum, büyüklerimiz bu yüzden türkiyeye dönmeye cesaret edemiyor.. insanin ölüsüne bile deger ve saygi yok cok üzücü cok.

ne kadar güzel bir ülkede yaşıyoruz bunu bir kez daha iyi anladım:31:

:50:

inanmıyorum bir guvencesi yok diye ceset, morga göturmediler mi
ay nasıl kötu oldum yaaa :5:

sorma..ben berbat bir haldeyim hala,balkona çıkamıyorum:50:
parası yok,komşulardan birisi parayla doktor bulmaya gitti,gelmem demiş :50:

:53: sok oldum, cokta üzüldüm allah rahmet eylesin .dicek söz bulamiyorum.ben almanyada yasiyorum bura dogumluyum, büyüklerimiz bu yüzden türkiyeye dönmeye cesaret edemiyor.. insanin ölüsüne bile deger ve saygi yok cok üzücü cok.

adamcağız ölmüş yaa,morga kaldıracak bir görevli yok,kızınada dokundurtmuyorlar şüpheli ölüm olup olmadığını anlamak için..ee bunun içinde doktor raporu gerekiyormuş..polisde bir hastaneye götüremiyor ..

Allah ölümün bile hayırlısını versin...

amin ..

çok sinirlendim!
çok üzüldümmm!
çok kahrettimmm!
çokk çokkk çokkkk....
insanlık ölmüş ciddennn ne denilebilirkii:(

çok sinirlendim!
çok üzüldümmm!
çok kahrettimmm!
çokk çokkk çokkkk....
insanlık ölmüş ciddennn ne denilebilirkii:(

Pek insanlık gibi değil bu..vatandaş kahroluyor,isyan ediyor polis memuruna...
memurda büyütmeyin,kalkar burda kalmaz diyor birde..tamam memur görevinin dışına çıkamıyor,oda prosedürü uyguluyor ama ne bileyim insanlar orada isyandayken,haklısınız ama diyerek söze başlamıyorda..bilemiyorum,üzüntü verici bir durum :50:

böyle şeyler oluyor arkadaşlar yadırgamamak lazım.geçenlerde haberlerde çok verildi görmüşsünüzdür,yaşlı bir amca bacakları protez yürüyemiyor destek olamadan.neyse herzaman gittiği cafeye gidiyor oturmaya.oradada yangın çıkıyor.müşteriler kaçarken düşürüyorlar amcayı çarpıp.garsonlarda biliyor tabiki amcanın o halini sürekli gittiği için...adam düştüğü yerde kala kalıyor.kimse yardım etmiyor.cafeden kaçan bir adam kaçarak geliyor ve kitabını alıp geri çıkıyor ama bunu yaparkende adamıda görüyor yerde malesef kitap daha önemli sanırım hiç görmemiş gibi çıkıyor geri.bunlarıda güvenlik kamerası kaydediyor oradan haber veriliyor.sonuç ise adam feci şekilde can veriyor tabikide...günlerce etkisinden kurtulamadım...Allah herkese hayırlı ölümler nasip etsin.

böyle şeyler oluyor arkadaşlar yadırgamamak lazım.geçenlerde haberlerde çok verildi görmüşsünüzdür,yaşlı bir amca bacakları protez yürüyemiyor destek olamadan.neyse herzaman gittiği cafeye gidiyor oturmaya.oradada yangın çıkıyor.müşteriler kaçarken düşürüyorlar amcayı çarpıp.garsonlarda biliyor tabiki amcanın o halini sürekli gittiği için...adam düştüğü yerde kala kalıyor.kimse yardım etmiyor.cafeden kaçan bir adam kaçarak geliyor ve kitabını alıp geri çıkıyor ama bunu yaparkende adamıda görüyor yerde malesef kitap daha önemli sanırım hiç görmemiş gibi çıkıyor geri.bunlarıda güvenlik kamerası kaydediyor oradan haber veriliyor.sonuç ise adam feci şekilde can veriyor tabikide...günlerce etkisinden kurtulamadım...Allah herkese hayırlı ölümler nasip etsin.

Bu faklı bir durum fyo..orada insanların ayıbı var,burada ise devletin.Biz polisimize baş vuruyoruz son çare olarak ama yine boynumuz bükük kalıyor ve magduruz :50: insanlar toplandı yardıma ama işte..bir çare bulunamadı,polis dokundurmuyor..gereğinide yapmıyor,parayla doktor bulun diyor..bulunduktan sonrada raporunu alıp cesedi evine gönderiyor..kendide morga,hastaneye neyse gerekli yer oraya götürmüyor..

Son düzenleme:
Canım anladığım kadarıyla amca düşünce ölmüş birincisi bende 112 de çalışıyorum ve anladığım kadarıyla sana özet geçiyim bizlerde vakaya doktorsuz çıkıyoruz eğer ex değilse alır hastaneye götürürüz yanımızda doktor olması şart değill ikincisi eğer o kişi ölmüşsee doktorda bulsan müdahale edemez çünkü savcı olmadan ona doktorda polisde ambulans ekibide müdahale edemez yasal değil çünkü vee ambulans orda savcı varken alır hastane morguna götürür ama savcı yoksa adli doktor ve savcı beklenir ama ambulans birimine döner ve tekrardan ölüye ambulans gitmez ve yasaktır ambulansta sırf morga taşımak için ex götürmek ve aile cenaze arabası bulmalı ki morga alsın işin içinde olduğum için anlatıyorum buarada amcaya allah rahmet eylesin

Son düzenleme:
Canım anladığım kadarıyla amca düşünce ölmüş birincisi bende 112 de çalışıyorum ve anladığım kadarıyla sana özet geçiyim bizlerde vakaya doktorsuz çıkıyoruz eğer ex değilse alır hastaneye götürürüz yanımızda doktor olması şart değill ikincisi eğer o kişi ölmüşsee doktorda bulsan müdahale edemez çünkü savcı olmadan ona doktorda polisde ambulans ekibide müdahale edemez yasal değil çünkü vee ambulans orda savcı varken alır hastane morguna götürür ama savcı yoksa adli doktor ve savcı beklenir ama ambulans birimine döner ve tekrardan ölüye ambulans gitmez ve yasaktır ambulansta sırf morga taşımak için ex götürmek ve aile cenaze arabası bulmalı ki morga alsın işin içinde olduğum için anlatıyorum buarada amcaya allah rahmet eylesin

Önce savcı gelmiyormuş,önce doktor görecek şüpheli teşhisi koyarsa savcı çağıracak polis.Memurun açıklamsı buydu ve böyle oldu.Benim anlamadığım tamam doktorsuz gidiyorsunuz ama adam ölmüş,ambulans alıp hastane morguna taşısa ve doktor orada görse olmuyormu?Bir yerde bir terslik var ama mantığım kabul etmiyor işte..

herşey prosedür olmuş bu ülkede insanlık namına bi poliste çıkıp napıyosunuz arkadaşlar dememiş mi yazıktır yahu içim acıdı resmen

ben devlet hastanesi acilinde, yani acil servisin yataklı kısmında ağır şekilde sara krizi geçiren hastaya müdahale etmeyen hemşireler gördüm...

o çaresiz insanın cesedinin oracıkta kalması da, güzel(!) ülkemin bana verdiği ders... Der ki "aman haa prosedür sınırları içinde kimseye zararın olmadan öl"...

ben devlet hastanesi acilinde, yani acil servisin yataklı kısmında ağır şekilde sara krizi geçiren hastaya müdahale etmeyen hemşireler gördüm...

o çaresiz insanın cesedinin oracıkta kalması da, güzel(!) ülkemin bana verdiği ders... Der ki "aman haa prosedür sınırları içinde kimseye zararın olmadan öl"...

Tamda böyle işte,hayır kaza veya cinayet olsa anlarım ama adamın kızı diyor zaten kanserdi,bitmişti diye..

Tamda böyle işte,hayır kaza veya cinayet olsa anlarım ama adamın kızı diyor zaten kanserdi,bitmişti diye..

bunu paylaştığınız için çok teşekkür ederim kendi adıma... anlayana anlamayana görene göremeyene bir ders olsun bu... artık bazı şeylerin değişmesi gerektiğinin bir örneği... "ne zaman adam oluruz?" sorusunun cevabı... o amcanın cesedi oradan bütün "prosedür"e rağmen gerektiği gibi kaldırıldığında adam oluruz...

daha söylenecek çokk söz var amma...

Sıkıntılı olan polisin tutumu değil.
Polis kafasına göre alıp taksiye atıp götüremez.
Adam öldü mü öldürüldü mü,olay nasıl oldu ölüm nasıl ve neden gerçekleşti..
Bunlar çok önemli,aradan 5 ay geçtikten sonra ailesi babamı amcam öldürdü ama olay yeri çalışması yapılmadı dediği zaman kabahatli polis olur.Kaldı ki polisin böyle bir yetkisi yok.İsterse akşama kadar gelmesin doktor o şekilde beklenilecekti.
Sıkıntılı olan durum doktorun olmaması..
Para verin doktor getirtin demek de işlerin kolay ilerlemesi naaşın yerden kaldırılması için.
Dünyanın her yerinde bu tip prosedürler vardır ancak herkes işini vaktinde yaptığı için kimsenin gözüne batmaz

Sıkıntılı olan polisin tutumu değil.
Polis kafasına göre alıp taksiye atıp götüremez.
Adam öldü mü öldürüldü mü,olay nasıl oldu ölüm nasıl ve neden gerçekleşti..
Bunlar çok önemli,aradan 5 ay geçtikten sonra ailesi babamı amcam öldürdü ama olay yeri çalışması yapılmadı dediği zaman kabahatli polis olur.Kaldı ki polisin böyle bir yetkisi yok.İsterse akşama kadar gelmesin doktor o şekilde beklenilecekti.
Sıkıntılı olan durum doktorun olmaması..
Para verin doktor getirtin demek de işlerin kolay ilerlemesi naaşın yerden kaldırılması için.
Dünyanın her yerinde bu tip prosedürler vardır ancak herkes işini vaktinde yaptığı için kimsenin gözüne batmaz

Haklısın,işte bu yüzden pazar günü ölmeyin rezil olursunuz dedim ya..:59:

Son düzenleme:
Belediye diye bişey var, bizim burada ne olursa olsun, hemen belediye ücretsiz araç tahsis ediyor.
Çook sahipsizler gördük, ama belediye sahip çıktı, ayrıca akrabalar için bile araç ayarlıyorlar. Belki her belediye farklıdır bilemiyorum...

Back