Paylaşmayı bilmeyen güzel oğlum

benlenaben

Guru
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
1.654
3.458
333
Ankara
Herkese merhaba,

3 yaşında dünyalar tatlısı bi oğlum var,yalnız paylaşmayı hiç bilmiyor öğretemiyorum bir türlü
hele hele oyuncaklarını asla paylaşmıyor,ve bu durum etrafımdan tepki almamıza yol açıyor
mesela eltimin aynı yaşta oğlu var bizim oğlan ona hiç bişeyini vermiyor e bi süre sonra küçücük çocuktan için cimri,fesat,haset falan demeye başlıyolar ,buda benim sinirlenmeme yol açıyor kırıcı konuşuyorum
eşim takma kafana çocuk adı üstünde zorlama vermezse vermez diyor ama ben takıyorum
nasıl paylaşımı öğretebilirim pıtırcığıma...
Şimdiden okuyan herkese çok teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Herkese merhaba,

3 yaşında dünyalar tatlısı bi oğlum var,yalnız paylaşmayı hiç bilmiyor öğretemiyorum bir türlü
hele hele oyuncaklarını asla paylaşmıyor,ve bu durum etrafımdan tepki almamıza yol açıyor
mesela eltimin aynı yaşta oğlu var bizim oğlan ona hiç bişeyini vermiyor e bi süre sonra küçücük çocuktan için cimri,fesat,haset falan demeye başlıyolar ,buda benim sinirlenmeme yol açıyor kırıcı konuşuyorum
eşim takma kafana çocuk adı üstünde zorlama vermezse vermez diyor ama ben takıyorum

ama o yaşta bütün çocuklar öyledir. ben oyuncağını biriyle paylaşan çocuk görmedim şu yaşıma kadar :30:

Herkese merhaba,

Lütfen üzülmeyin. Bu dönemi de çocuğunuzun geçmesi gereken bir dönem olarak görmelisiniz. Başkaları gerçekten önemli değil. Oyuncağını vermek istemiyorsa vermez. Bu başkasını ilgilendirmez. Siz anne oğul mutluysanız önemli olan budur. Zamanla paylaşmayı da öğrenecektir kendiliğinden. Eğer birşeyler yapmak istiyorsanız, çocuğunuzla bazı şeyleri paylaşabilirsiniz. Üstüne basa basa "Seninle yiyeceğimi paylaşmak istiyorum" şeklinde yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. Böylece sizden paylaşımı kapar. Çocuklar cin gibi.

Lütfen üzülmeyin. Bu dönemi de çocuğunuzun geçmesi gereken bir dönem olarak görmelisiniz. Başkaları gerçekten önemli değil. Oyuncağını vermek istemiyorsa vermez. Bu başkasını ilgilendirmez. Siz anne oğul mutluysanız önemli olan budur. Zamanla paylaşmayı da öğrenecektir kendiliğinden. Eğer birşeyler yapmak istiyorsanız, çocuğunuzla bazı şeyleri paylaşabilirsiniz. Üstüne basa basa "Seninle yiyeceğimi paylaşmak istiyorum" şeklinde yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. Böylece sizden paylaşımı kapar. Çocuklar cin gibi.

evet bende dedsiğiniz gibi bişeyler paylaşalım hadi annem diyip değiştokuş falan yapıyorum
ama haklısın öncelik oğlumun mutluluğu ve sağlığı

Çocuklar bu dönemlerinde egosentriktir ve bencildir. Dünyanın kendileri etrafında döndüğünü düşünürler. Sorun mesela bugün neden güneş açtı deyin ben dışarı çıkıp oynayabileyim gibi bir cevap verecektir:))

Asla bu konuda sıkıştırmayın onu sadece paylaşmanın güzelliğini anlatın ve çocuğunuzu aşağılamalarına izin vermeyin. Çocuğunuz çok doğal benmerkezci bir dönemden geçiyor, ne demek fesat filan hiç o yaştaki bir çocuk fesatlık taşıyabilir mi çok ayıp :20:

neden oyuncaklarını paylaşmasını istiyorsunuz ki? siz evinizi/ arabanızı paylaşıyor musunuz komşularınızla? o da onun dünyası, tek özeli.. paylaşmasını istemeyin ve bu konuda ısrarcı yaklaşmayın..zamanı gelince paylaşımı öğrenecektir zaten.. ama verici olmaya özendirebilirsiniz.. mesela periyodik aralıklarla, birçok merkezde farklı ülkelerdeki yoksul çocuklar için oyuncak toplama kampanyaları oluyor.. Birlikte seçtiğiniz güzel, oynanabilir durumda olan oyuncakları yine birlikte götürüp teslim edebilirsiniz.. çocuğunuz küçük yaşta kendinden birşeyler vermenin, başkalarını mutlu etmenin nasıl bir duygu olduğunu öğrenir :34:

Son düzenleme:
Back