• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patron bana taktı hakkımı vermeden işten çıkarmaya zorluyor lütfen yardım

Sevimsiz insanlar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2023
28
9
1
32
Merhabalar 2 yılımı doldurduğum iş yerimde paragöz patronum asgariye 3 kuruş zam geldi diye burnumdan getirmeye başladı.İş çokken ses çıkmıyordu şimdi iş azaldı diye baskı kuruyor dünde hakkımda tutanak tuttu.Yaptığım iş e ticaret işi tel başıma günde 400 kargo hazırlıyorum ürünler bijüteri aldığın gibi koyamıyorsun kırık bozuk tamirlik yapılması şartı ile zatwn dandik şeyler hatalar oluyor tek başıma sabah 8 akşam 6 ya kadar ekran karlısında bi süre sonra diklatin de dağılıyor ki ben çok dükkatliyimdir 2000 tane ürün var .30 tl lik ürün yanlış gitti diye tutanak tuttu savunmamı yazdırdı bundan sonra her hatada bunu yapacakmış ve sonunda maaşımdan kesecek miş o kadar üzgünüm ki sinirliyimki bu tutanaklar la beni tazminatsız haksız hukuksuz işten çıkarabilir mi buna hakkı var mı ?Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için :(

Öyle bir hakkı yok ama oç ise yapar tabii ki hak hukuk tanımayıp. Siz de işe iade davası açarsınız ya da size bir daha bişey derse haklarınızı bildiğinizi işe iade davası açacağınızı söyleyin. İş mahkemesi her zaman işçinin yanında, biraz uzun sürer ama işverene maliyeti kaç asgari olur biliyor musun? Pısma ezmesine izin verme seni gözün kara olsun. Biliyorum işsizlik çok kötü ama bu tempoya bu kaygılarla hasta olursun kendine yazık.

bu tutanaklar la beni tazminatsız haksız hukuksuz işten çıkarabilir mi buna hakkı var mı ?Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için :KK43:
Hayır öyle bir hakkı yok. Yaparsa da karşı dava açma hakkınız var, direkt kazanırsınız.
Hakkınızı vermeden işten çıkaramaz.

Birde hergün aynı şeyleri yazıp yazıp duruyor bir yıl hiç bir hakkımı vermeden çalıştım mesai felan ne varsa sözleşme felanda yapılmadı üstelik hata olursa maaştan kesilir diye

Öyle bir hakkı yok ama oç ise yapar tabii ki hak hukuk tanımayıp. Siz de işe iade davası açarsınız ya da size bir daha bişey derse haklarınızı bildiğinizi işe iade davası açacağınızı söyleyin. İş mahkemesi her zaman işçinin yanında, biraz uzun sürer ama işverene maliyeti kaç asgari olur biliyor musun? Pısma ezmesine izin verme seni gözün kara olsun. Biliyorum işsizlik çok kötü ama bu tempoya bu kaygılarla hasta olursun kendine yazık.
Beni tırstırıp korkutup çantamı alıp gitmemi istiyor hakımı vermemek için sakin kalmaya çalışıyorum hakkımı almadan çıkmak istemiyorum

Beni tırstırıp korkutup çantamı alıp gitmemi istiyor hakımı vermemek için sakin kalmaya çalışıyorum hakkımı almadan çıkmak istemiyorum
Arkadaşın dediği gibi yapsan. Yani amacını sezdiğini söylesen, ancak hukuğun 2 yıllık emeğini hiç saymayacağımdan emin olduğunu ima etsen işte birinden akıl almış, bir avukata danışmış heralde desin adam. Ya da direkt bunu söyleyin arkadaşların içinde gerçekten avukat da olabilir çünkü, sağolsunlar bu konularda hep yazıyorlar.

İş davalarına bakan bi avukat olarak tavsiyem sana tekrar tutanak tutturmak isterse imzadan kaçın ya da haksız yere tutanak tutulduğuna dair ayrı bir tutanak imzalamak iste. Geçerli bir nedeni olmadan seni işten çıkartamaz. İçerde fazla çalışma ve kıdem tazminatın var. Çıkartsa bile işe iade ile ilgili dava açabilirsin. Avukatımla görüştüm dersin, haklarımı biliyorum vb. aklına takılan bir şey olursa özelden yazabilirsin.

Merhabalar 2 yılımı doldurduğum iş yerimde paragöz patronum asgariye 3 kuruş zam geldi diye burnumdan getirmeye başladı.İş çokken ses çıkmıyordu şimdi iş azaldı diye baskı kuruyor dünde hakkımda tutanak tuttu.Yaptığım iş e ticaret işi tel başıma günde 400 kargo hazırlıyorum ürünler bijüteri aldığın gibi koyamıyorsun kırık bozuk tamirlik yapılması şartı ile zatwn dandik şeyler hatalar oluyor tek başıma sabah 8 akşam 6 ya kadar ekran karlısında bi süre sonra diklatin de dağılıyor ki ben çok dükkatliyimdir 2000 tane ürün var .30 tl lik ürün yanlış gitti diye tutanak tuttu savunmamı yazdırdı bundan sonra her hatada bunu yapacakmış ve sonunda maaşımdan kesecek miş o kadar üzgünüm ki sinirliyimki bu tutanaklar la beni tazminatsız haksız hukuksuz işten çıkarabilir mi buna hakkı var mı ?Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için :KK43:
Siz bilirsiniz.İs bulmak çok zor şu dönem.4 sene kasa tecrübem var.İs bulamıyorum.

Merhabalar 2 yılımı doldurduğum iş yerimde paragöz patronum asgariye 3 kuruş zam geldi diye burnumdan getirmeye başladı.İş çokken ses çıkmıyordu şimdi iş azaldı diye baskı kuruyor dünde hakkımda tutanak tuttu.Yaptığım iş e ticaret işi tel başıma günde 400 kargo hazırlıyorum ürünler bijüteri aldığın gibi koyamıyorsun kırık bozuk tamirlik yapılması şartı ile zatwn dandik şeyler hatalar oluyor tek başıma sabah 8 akşam 6 ya kadar ekran karlısında bi süre sonra diklatin de dağılıyor ki ben çok dükkatliyimdir 2000 tane ürün var .30 tl lik ürün yanlış gitti diye tutanak tuttu savunmamı yazdırdı bundan sonra her hatada bunu yapacakmış ve sonunda maaşımdan kesecek miş o kadar üzgünüm ki sinirliyimki bu tutanaklar la beni tazminatsız haksız hukuksuz işten çıkarabilir mi buna hakkı var mı ?Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için :KK43:
Neden tek başınıza bu kadar çabalıyorsunuz. Alışmış sizin 2000 adet ürünü bir günde çıkarmanıza. Yavaş yavaş yapıp dikkatli davranın ona koz vermeyin ki size tutanak tutamasın işinizin yavaşlığından şikayet edecektir. Sizde tek başıma anlacak bu kadar yapabiliyorum yanıma birini alabilirsiniz dikkatli davranmaya çalışıyorum dersiniz. İsterse sizi kovabilir tazminatınızıda almış olursunuz..

Is kanunu m.38 is sozlesmesinde yazili degilse isveren size ucret kesme cezasi veremez. Hata yaptiysaniz tabiki bunun icin tutanak tutabilir, is yogun vs bunlar hatanizi ortadan kaldirmaz ama ileride bir dava acildiginda hakim suna bakar, kapasitesinin cok ustunde is verildi ise bu hatayi zaten baslatan isverendir ve buna dayanarak yaotigi fesih gecersizdir. Haksiz tutanak tutturulduguna dair bir tutanagi isverene asla imzalatamayacaginizi biliyorsunuz, en fazla is arkadaslarinizin sahitligi olursa onlarla bu tarz bir sey yapabilirsiniz ama belirttiginiz sekilde yanlis kargo gonderdiyseniz bu tutanagi haksiz hale getirmez. Isveren maasinizdan haksiz kesinti yapiyorsa bu size hakli nedenle derhal fesih hakki verir, kideminizi alip cikabilirsiniz. Tutanagi elle yazip imzalamaniz da tek basina sizi zora sokmaz. Irade sakatligi diye bir muessese var, baski altinda imzalatilan belgelerde baski ispatlanirsa o belgeye dayanilarak islem yapilamaz. Isveren sizi cikarirsa da ise iade davanizi acar yuksek ihtimal kazanirsiniz. Gittigi yere kadar isinizi ozenle yapin, gitmedigi yerde duruma bakarsiniz. Hukuken isinizi duzgun yaptiginiz muddetce panikleyecek bir seyiniz yok. Kafaniza takmayin, hukuk sizden yana.

Back
X