Sebze Yemekleri Patlican ve kabak sarmali patates oturtma (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
ben barbuku ustunde yaptim siz isterseniz ayni yondetimi tavada denetebilirsiniz
veya isteyenler kizartabilir

2 kabak
2 patlican
5 patates

500 gr kadar kiyma
1 bas sogan
baharatlar
tuz
biraz sivi yag

3 tane domates
1 bas sogan
2 dis sarmisak
1 kasik kadar salca
biraz sivi yag ve tereyag
tuz ,karabiber,kekik

uzeri icin
1 su badagi kasar peynir rendesi
(istege bagli)

kabaklarin yuzunu biraz soyun, patlicanla ikisi uzunlamasina dilimleyin, barbukunun ustunde ters duz biraz kizartin veya tavanin icinde, patatesleri soyup dokgrayip yine barbukude kizartin resimde goruldugu gibi
bi kucuk tencereye siviyag ve tereyag koyup eritin ,kucuk dogranmis sarmisak ve soganlari ekleyin, bunlar kizarinca uzerine robottan veya rendeden gecmis domatesi ekleyin ,en son salca ve baharatlari ekleyip biraz sulu olcak sekilde pisirn
diger yandan kiymayi bi kaba koyup sogani rendeleyip, tuzunu baharatini,ve azcik yagini katip yogurun
firin tepsisine ilk once patatesleri dizin ,kabak ve patateserin icine biraz kiymali harctan koyup sarin ,bu sardiklarimizi patateslerin uzerine dizin
domates sosu sarmalarin uzerine dokun ve en son istege gore kasar rendesi serpin isterseniz atmayabilirsiniz, isitilmis firinda ,kasarlar kizara ve sarmalarin icindeki kofteler pisene kadar bekletin ,yaklasik 1 saat falan ,firindan cikinca servis yapin.
AFIYET OLSUN.

spa2638a.jpg

spa2643a.jpg

spa2646a.jpg

spa2650a.jpg
spa2651a.jpg

spa2654a.jpg
spa2657a.jpg

spa2661a.jpg

spa2666a.jpg

Sympathique canim senin bu essiz tariflerini gorunce bende ne rejim kaliyo ne de istahsizlik ellerin dert gormesin guzelim masallah cok marifetlisin guzelim be

sempatim ellerine saglik gulum cok guzel gorunuyorlar ya ben onlari oylede yerim he ne guzel izgaradan cikmis oh mis gibi

oooooooooooo masallah canim yine döktürmüssün:nazar:
özellikle patlicani cok seviyorum vazgecilmezim arasindadir
mutlaka denicem birgün
bide bizim evde bisey yenmez dersin herfirsatta
bukadar harika mamalar pisiriyosun yenmezmi hic yacokacimcoook

Sympathique canim senin bu essiz tariflerini gorunce bende ne rejim kaliyo ne de istahsizlik ellerin dert gormesin guzelim masallah cok marifetlisin guzelim be

canim benimya cok saol ,iste bazen biseyler yapiyorum
sen ne rejimi yapiyon be zaten inceciksin sanki gormedik seni
:eek:lmaz:

oooooooooooo masallah canim yine döktürmüssün:nazar:
özellikle patlicani cok seviyorum vazgecilmezim arasindadir
mutlaka denicem birgün
bide bizim evde bisey yenmez dersin herfirsatta
bukadar harika mamalar pisiriyosun yenmezmi hic yacokacimcoook

merci canim guzel yorumun icin ,aynen bende byailiyorum patlicabin her turlusune, hatta tatlis yapiliyomus, bi onu denemedik onu yapsak onuda yerim heralde kaydirigubbakcemile3
canim bizde yemek tarzi seyler yenir, mesela bu yemegi be cok severim sebzeeli, esim fazla sevmezde onun icin icine kofte koyuyorum
o etcil ,ben otcul oluyoruzkaydirigubbakcemile3
bizim evde tatli turu seyler yenmiyo

denedimmm :lepi:

görüntü süperr ve accayip iştah açıcı oldu
ben kabaksız yaptım, eşim patlıcan patlıcan hastası
ben de sık sık değişik patlıcan yemekleri yapmaya çalışıyorum
bu tarifi de çok beğendim
her şey çok güzel, yapımı da çok kolay
yalnız köfteler iyi pişmesine rağmen patlıcanlar pek pişmemişti
süngerimsi olmuştu nedense
belki ızgarada daha çok pişirmeliydim
ben nasılsa yeniden pişecek diye
yüzeyleri kızarınca almıştım ama iyi pişmedi işte.

onun dışında çok hafif, görsel olark çok güzel ve lezzetli bir yemek.
tarif için teşekkürler...

canim benm patlicanlar cok guzel pismisti valla caali degmeden dagiliyodu, bencede sen izgazara fazla kizartmamisin oyuzden ,biraz orta yumusucak
begenmenize cok sevindim
insallah bundan sonra daha guzel yaparsin

X