• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patlamış mısır hastalık düşmanı...

Yediğim tek abur cubur maddesi. :)) O da eğer kendim patlatmışsam. Az tuz ve çok az zeytinyağı ile hazırlıyorum, gayet leziz oluyor. Patlatmadan önce kullanacağım mısır miktarını tartıp, ekleyeceğim yağı da hesaba katarak kalorisini hesaplıyorum. Patlamış mısırın tüketileceği gün karbonhidrat içerikli başka hiçbir gıdanın tüketilmemesi gerekiyor.

Patlamış mısır hastalık düşmanı...

Kalp hastalıkları, kanser ve diğer hastalıklarla mücadeleye, vücudun direncini artırması açısından yardımcı oluyor. ABD'de yapılan araştırmada, patlamış mısırın içinde meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan “polyphenol” antioksidan maddesine rastlandı.

Bu madde kalp hastalıkları, kanser ve diğer hastalıklarla mücadeleye, vücudun direncini artırması açısından yardımcı olmasıyla biliniyor.
Araştırmayı yapan Pennsylvania'daki Scranton Üniversitesi'nden Dr. Vinson, patlamış mısırın içinde yüksek seviyelerde polyphenola rastlamalarına çok şaşırdıklarını, bunun nedeninin de büyük olasılıkla bu yiyeceğin işlem görmemiş olmasından kaynaklandığını ifade etti.

ben bolca yiyorum zaten :) kiloda almıyorum :)

patlamış mısırmı bayılırım zararı yok bencede :) olsada farketmez vaz geçemeyeceklerım den birtanesi :D ayrıca bence kilo felan yapmıyor...

Back