• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patlamış mısır hastalık düşmanı...

smartyperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2009
22
0
86
Antalya
Patlamış mısır hastalık düşmanı...

Kalp hastalıkları, kanser ve diğer hastalıklarla mücadeleye, vücudun direncini artırması açısından yardımcı oluyor. ABD'de yapılan araştırmada, patlamış mısırın içinde meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan “polyphenol” antioksidan maddesine rastlandı.

Bu madde kalp hastalıkları, kanser ve diğer hastalıklarla mücadeleye, vücudun direncini artırması açısından yardımcı olmasıyla biliniyor.
Araştırmayı yapan Pennsylvania'daki Scranton Üniversitesi'nden Dr. Vinson, patlamış mısırın içinde yüksek seviyelerde polyphenola rastlamalarına çok şaşırdıklarını, bunun nedeninin de büyük olasılıkla bu yiyeceğin işlem görmemiş olmasından kaynaklandığını ifade etti.

çok dikkatli tüketilmeli cok kalorili bir besin..patlamışı..1 su bardağı 1 dilim ekmek yerine geciyor..ama sinemalarda kaç su bardağı yiyoruz allah bilir:))

Ben çok da düşkün değilim patlamış mısıra sadece sinemalarda tüketirim :hulya:

Ama yararı da varmış öğrenmiş oldum :kahve:

ay evet ,her aksam cay patlamıs mısır yada patlamıs mısır kola ,

cok severıım esımde cok sever ..

hattaa benım bır de erkek kardesım var o bayılır ,

annem ne yemek yapalım da oglum yıyelım ,ne ıstersın dıye sorardı ,patlamıs mısır derdı

o zamanlar kucuktu sımdı buyudu sımdıde canı ne zamaan ıstese o zaman mutlaka yer .

saat kac olursa olsun

kaydirigubbakcemile3

ben de neredeyse her gün yiyorum. çok çok az yağ ve eser miktarda tuz koyuyorum. kilo filan yapmıyor bende zaten yakıyorum sporla vs. cilde de iyi geldiği söyleniyor mısırın...

yoo kilo yapmıyor bence ,önceden de cok yerdım ,evlendık yıne cok yıyorum

çocuklarım çok seviyorlar hatta patlama aşaması resmen bir partiye dönüyor evde ama önceleri öyleydi :(:(

ne zamanki bu GDO tartışması mısır yerine patladı, ogün bu gündür çocuklar çok istesede patlatamaz oldum:(:(

özellikle Türkiyede resmi ağızlardan ,ağırlıklı GDO içeren ürünler arasında mısırda söylenince korkumdan yediremez oldum yaa..AMA BU HAKSIZLIK akannehir

eşimle bende çok düşkünüz haftada 2 kere kocaman kap dolusu yaparım hemde süper bişi ya

çok aram yoktur mısrla ama rejim yapınca acıktıgımda yerim hem tok tutuyo hem kalorisi az:)bide ayda yılda bi canım çeker yerim:)

İnanmıyorum.. süper yaa... kızlar eti form un patlamış mısırlı bi ürünü var muhteşem lezzetli ben çok beğendim onu tavsiye ederim (:

Ben de bayılırım patlamış mısıra yararı olduğuna sevindim. Hemen hemen her akşam koca bir tas yerim yine doymam.. :kedi:

aaa çok ilginç çünkü tam tersine mısır en çok hormon içeren yiyeceklerin başında gelirmiş diye biliyorduk heleki patlamış olunca yağlı ve çok kalorili olur...Allah Allah..ancak yağsız ve tuzsuz olmalı..

patlamış mısır kilo falan yapmaz, öyle yağlı yapılmadığı sürece. 1 su bardağında 40 kalori var 5 gr karbonhidrat var.

Back