fırına atarken:smiley-cool:
hadi bee:1shok:vallamıCADIARZU:roflol:
hastayım kızım sana:roflol:ayrıca bayılırım patatezli böreğe,nefis gözüküyo elin kolun dert görmesin anacımvereliniortak
hem güzellik hem beceri bi arada olunca ortaya böyle bişey çıkıyo iştekaynanan boşuna sevmiyo seni
evet canım benim farklı tarflerde var,mesela suya batıran da var yerimseniben ama denemedgm şeyi cesaret edemedm annemde bu seferlik yumrta sür dedi :))ben gül böreğinin harcını farklı yapıyorum
bir su bardak süt-- yarım su bardağı su-- 4 yumurta-- yarım su badağı sıvı yağ belki biraz daha az olabilir-- tuz koyuyorum
daha sonra gül şeklini verdikten sonra yufkanın ucunu arasına sıkıştırıyorum
harcı içine sürüyoz ya ben yaptıktan sonra börekleri harcın içine batırıp tepsiye diziyorum üstüne yumurta sürmüyorum
böylede güzel oluyo :kedi:
nefis gözüküyor bir kaç gün sonra yapmam lazım canım çekti şimdi :))
ellerine emegine saglik hamaratim benim
ellerine saglik...patatesi zaten cok seviyorum...hmmmm...
canımda bugün nasıl patatesli börek istiyodu offf canım çekti ellerine sağlık
paticim gece vaktı bu yapılırmı hamile bayana
patatesin en sevdiğim hallerinden biri bu
yarın yapmak sart oldu ins,
ıstanbuldaymıssın olmadı calarım kapını:)
eline emegine sağlık canım
patatezleri haşlayın.
hafif kısık ateşte 3 yemek kaşığı yağ içerisinde doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
bu arada haşlanan patatesleri püre gibi ezip,kavrulan soğanlara ekleyin. bir süre sonra baharatları bu karışıma ilave edin.
karıştırarak bir miktar kavurun ve ateşten indirin.
diğer taraftan bir kasede hazırladığınız bir kaşık sıvı yağ ve yarım çay bardağı sütü karıştırın.
her bir parçanın arasına önce azar azar süt ve yağ karışımından serpiştirin, sonra ise hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şekilinde kapatın.
ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekli haline getirin.
1 adet yumurtayı z yag ile çırparak yufkaların üzerine sürün.
önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirerek servis yapın...
afiyet olsunn
tanrıça olarak yazıyım..aso nasılsa expire olmuşbilmiyorumkismile
emeğine sağlık paylaşım için tşk..çok lezzetli görünüyo..süper olmuş..-tatlicadiarzu-hee bide ellerine sağlıklaelaelaelaelae
ne yazılıyosa toptan yazdım böböğümm olmuşmu
kuzum ellerine sağlıkkk:):icecream:
afiyet olsunn da diyim yedin çoktan demi:roflol:
tatlım peynirli böregi pek sevmedigimden hiç yapmadım gül şeklinde :kedi:Peynirlisini denediniz mi hic ?
Ben peynirli böregi daha cok tercih ediyorum ?
Peynirli yapmak istiyorum .. Fikrinizi almak istedim ..
Bu arada tarifi alinti yaptim ..
Yarin aramak zorunda kalmamak acisindan .. aklinialirimsmile
evet tatlım yogurt iyi fikir tşkkrler opuyorumnanaktancanım harika yapmışsın ellerine sağlık ende ıspanaklısıı yapıyorum genelde
nacizane tavsiyem deneyen arkadaslar için ymurtayı irazcık yogrtla cırpıp sürerseiz daha güzel kızarıo ve lezzeti i miktar artıo
tebrik ederim paylasım için